Jaka kaskada do niewielkiej kostki? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Jaka kaskada do niewielkiej kostki?

Liczba wyświetleń: 937·Odpowiedzi: 1
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Witam, jaką małą (niewielki przepływ) polecicie do kostki około 40l? Zależy mi na stosunkowo sensownej ilośći miejsca na umieszczenie w nim mediów filtracyjnych.
Jedną z popularnijeszych kaskad jest FZN1 jednak tam w dużym kuble są tylko dwa małe koszyczki (gdzie domyślnie producent wkłada tam gąbkę), całkiem fajnie prezentuje sie ten filterek:

http://www.thatpetplace.com/214854g.jpg
czyli AquaClear Mini 20. Pomocy, pozdrawiam :)

MarcinLublin
Ranga: Początkujący

Kaazik UK
W swojej kostce 43l używam kaskady Aquael FZN 2. Zmieścilem do niej 1 litr Bio Rio oraz wate do mniejszego koszyka. Jednak gdybym mial teraz wybierać filtr byłby to na lewno kubelek Eheima 2213 albo nawet 2215. Im większa pojemność filtracyjna tym lepiej.

Kaazik
Ranga: Początkujący

Miasto: UK

Wspieram stronę kontem Premium

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

maly1.jpg

Filtracja do kostki 8L?

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2616
Czołem. Mam problem z filtracją do miniaturowej kosteczki 20X20X20. Przez jakiś czas chodziła tam kaskada FZN-mini. Niestety albo mój egzemplarz jest wadliwy, albo robię coś nie tak, bo filtr wpada w ...

Aquael Hypermax Link - Jaka Lampa UV-C?

Baczek28 w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2530
Witam, Mam akwarium 450 litrów i nie wiem jaką lampę UV-C założyć? Mam filter zew. Aquael Hypermax Link który ma węże 19mm. Filter ma dwa wyloty co oznacza że musiałbym zamontować 2 lampy UV-C? Rober...

Jaki filtr do kostki 50x50x50

razarewi w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2289
Witam, Jak filtr zewnetrzny polecilibyscie do kostki 50x50x50? Pozdrawiam, Robert

Jaka rurka zasysająca do HW-602B

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1103
W zestawie do filtra SunSun HW-602B na wyposażeniu jest przezroczysta rurka zasysająca, więc wiadomo jak będzie wyglądać za kilka miesięcy. Dodatkowo w akwarium Aquael Optibent 70 sięga około 3/4 od p...

Jaka pompa do napelniania akwarium

radh w Filtracja · Odpowiedzi: 42 · Wyświetlenia: 34664
Chcialbym nieco usprawnic proces podmiany wody. Spuszczanie wody z akwarium robie wezem prosto do sedesu, i tutaj to rozwiazanie mi pasuje (szybko i czysto). Teraz chcialbym nieco usprawnic proces nap...

Filtr podżwirowy jaka pompa?

wilkwcieniu w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1258
Cześć. Startuję z krewetkarium ~12l. Proszę polećcie mi wydajną i cichą pompę która ogarnie temat. Ruszt 13 cm. Dzięki!

Wybór kaskady do kostki 30l

Benuchii w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1288
Witam proszę o polecenie filtra kaskadowego do kostki aquaela 30l oczywiście szklana pokrywa z góry pójdzie out. Zależy mi na jak największej ilości miejsca w tej małej kostce dlatego chcę się pozbyć ...

Jaka "szczotka" do szklanych wlotów/wylotów

Dejv_95 w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2055
Witam Jak w tytule chciałem dopytać jakie stosujecie szczotki/wyciory do szklanych rurek z filtra? Jakby ktoś mógł podrzucić nazwę, chodzi mi żeby były na tyle "miekkie" żeby nie uszkodzić ...

Jaka długość węża silikonowego

Tycik w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3078
Cześć, jaka powinna być długość węża silikonowego do wyciszenia pompy podającej wodę z sumpa? Planuję pompę JEBAO DCP 5000 i rurki 32mm. Ktoś ma sprawdzony namiar na tergo typu węże? Na rynku widzę wę...

Jaki filtr do kostki 30L

mariusz87sk w Filtracja · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 14181
Witam wszystkich zamierzam po nowym roku zakupic sobie filtr zewnetrzny i tu rodzi sie pytanie jaki? Jakies propozycje moze macie?

Statystyki

Ten temat przegląda 182 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570983
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36930

•  Najnowszy użytkownik: rafał_witecki

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 182 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.