Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam Znajomy likwidował akwarium a ja zaopiekowałem się kilkoma mieszkańcami z identyfikacja jednej mam problem Proszę o pomoc
- Załączniki
-
-
-
-
-

oscar1989
●
- Ranga: Poznaje temat
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Wygląda na synodontis robbianus.
-

zdybu
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Sandomierz/Łódz
Giętkoząb ciemny albo wielkooki. Nazywany opaczek
-

krystez83
●
- Miasto: Pomorskie
Tak jest to opaczek..Niezwykle spokojny i przyjazny sumik
-

Akwamaniak01
●
- Miasto: Lublin
Bardz dziękuje za szybka odpowiedz Teraz pozostaje mi tylko dowiedzieć się czy to pan czy pani i ewentualnie dokupić do parki Ps Synodontis petricola ma troszkę większe cętki może to jednak to
-

oscar1989
●
- Ranga: Poznaje temat
-
Powiązane tematy
Witam
Niedawno zauważyłem w akwarium półcentymetrowe różowe robaki o średnicy około milimetra.Występują one na powierzchni podłoża i roślin trawnikowych. Gdy zostaną porwane przez prąd wody mocno się...
Witam! Kupiłem niedawno akwarium, z którym dostałem kilkanascie rybek. Nie bardzo znam sie na pielęgnicach i prosze o pomoc w identyfikacji gatunków
1 http://imageshack.us/f/19/njzs.jpg/
2 http://imag...
W tym wątku wklejamy zdjęcia przedstawiające choroby ryb np: nicienie, posocznica, otłuszczenie, ospa - pomagamy w identyfikacji i leczeniu.
Hej
Ryba ma część ogona jakby w białej farbie umazany.Czy ktoś się spotkał z takimi objawami? Ja nie mam pojęcia co to może być.
Cześć,
Proszę o pomoc przy ratowaniu obsady. Nie znam przyczyny padania ryb. Wszystko opisze poniżej. Będę wdzięczna za wsparcie i podpowiedzi.
Akwarium uruchomiłam na początku maja. Od 10 lipca pad...
slimaki.jpg
Na zdjęciach:
Clea helena (Anentome helena)
Apple snail (Pomacea diffuse)
Brotia (Brotia pagodula)
Blue turbo snail (Celetaia persculpta)
Nerite snails (Neritina natalensis sp.)
Dusky N...
Dzień dobry, chyba mogę się nazwać akwarystą ponieważ od urodzenia, a mam 49lat mam akwarium ale to co wczoraj zauważyłem w akwarium holenderskim z rzesza krewetek i kilkoma gupikami mnie totalnie zas...
Witam,
Mam prośbę o identyfikację krewetki ze zdjęcia.
Długość około 25-30 mm. ImageUploadedByTapatalk1374599304.973753.jpg
Witam ,prawie dwa miesiące temu założyłam 100l akwa, pływają tam kirysy i krewetki na dniach wpuszczam bojownika i moje pytanie to jakie ryby można tu dać chce jeden gatunek małych ryb ale żeby to boj...
Witam
Posiadam 300 litrowe akwarium a w nim hoduje głównie pielęgnice zebry. Do tej pory karmiłem je 3 razy dziennie jako że mam ich spore stadko. Ale chyba przejde na 2 razy dziennie karmienia. A ja...
|
|