Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam serdecznie, dzisiaj kupilem swoje pierwsze rybki otoski, i krewetki filtrujace po 5 sztuk. Moje pytanie polega na tym ze chcial bym sie dowiedziec kiedy mam im pierwszy raz dac normalne jedzenie , pytam bo baba w sklepie zoologicznym powiedziala ze sa to zwierzaki glonojady i beda jadly glony a wiec pierwsze jedzenie powinnienem dac im za okolo 1tydzien wydaje mi sie to troche dlugo wiec wole zapytac was  pozdrawiam
-
Bartek007
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Jak duży masz zbiornik? Jeżeli masz trochę roślin w akwarium to nie podawaj jedzenia w ogóle. Ja jeszcze nigdy nie widziałem aby moje otoski jadły jakikolwiek pokarm który podawałem innym rybkom. Krewetki też sobie spokojnie poradzą, no chyba że masz absolutnie zajefajny zbiorniczek z absolutnym brakiem glonów. Lub na odwrót nie masz w ogóle roślin to wtedy daj po tyg. zobaczysz co się będzie działo. Czy będą łapczywie wyjadać pokarm czy zwyczajnie go oleją i będzie gnił w zbiorniku
-

Matrial
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Poznań
Ja miałem ten przywilej zobaczyć jak otoski i zbrojniki razem jadły jedzenie dla rybek dennych. Jak kolega wyżej napisał, powinny dać sobie radę. Na początku i tak będą badać teren i raczej nie zjedzą tego co im dasz.
-

WIEKO
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
OK dzieki za odpowiedz ,dodam ze zbiornik ma 126l i jest w nim duzo glonow bo zostal zalozony 2,5 tygodnia temu wiec tak jak mowicie powinny sobie dac rade 
-
Bartek007
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Ja mam 112 litrów i 4 otoski około 20 krewetek i daję dwie malutkie pałeczki dla krewetek raz na dobę i otoski lubią sobie "possać" pokarm.
-
brylant
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
Dzień dobry założyłem niedawno akwarium mam już obsadę jaką widać na załączniku i myślałem nad bocją żeby zjadała glony. Jakieś rady? Akwarium ma jeszcze sporo miejsca.
Dziś wg. instrukcji wlałem ostatni raz FEMANGA Wurzel Aktiv (na ślimaki), bo to 10 dzień. Po jakim czasie wymienić 30% wody ?
W sumie dziwny problem. Od 5 dni po akwarium pływają 2 gupiki Endlera. Szybko się zaaklimatyzowały, są ruchliwe, itp.
Problem jest taki że nie żerą. Podawałem im pokarm HS Aqua ( dostałem gratis przy ...
Mam babiaczek 70l i muszę oddać kilka dani pręgowanych bo podskubują krewetki czy coś za nie dostanę (oddaje w zoologicznym)
Witajcie, cały czas się zastanawiam co podają hodowcy jeść ryba ze w tak krótkim czasie maja taki przyrost. U mnie w akwarium narybek rośnie i rośnie a karmie zróżnicowanym pokarmem suchym jak i mrożo...
Witam,
mam pytanie jak w temacie, kiedy wpuścić krewetki i rybki do świeżego akwarium? Słyszałem że należy odczekać 3-4 tygodnie zanim wpuści się zwierzęta do zbiornika.
Mam 20 młodych molinezji ostroustych i nie wiem ile muszą miec mm albo cm żeby je wypuścic
Proszę pomóżcie
Kupiłem ostatnio 20 krewetek red cherry, w między czasie miałem zawirowania z nawożeniem, No3 skoczyło i kilka sztuk padło. Teraz mam sporo krewetek noszących siodełka i noszących już jajeczka, ale je...
Hejka mam zamiar "obudzic" moją 20 l i chce daci krewetki tak z 5 - 6 i zastanawiam sie jakie 2-3 rybkii jesli mozna moglabym dac,zastrzegam,ze nie chce gupików czy drobniczek ,wolałabym jedną pare ja...
|
|