Zoolek Aquaset 2 Flora - opinie
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zastanawiam się nad zakupem zestawu testów Zooleka, zawierającego testy m.in. na - PO4, Fe, K, Ca, Mg. Jaka jest Wasza opinia na skuteczność tych testów i ich przydatność?
-
szanctom
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ja korzystam z testów zooleka i coś tam pokazują. Z drugiej strony nie przywiązuje jakoś strasznej wagi do dokładności tych testów (nie mam porównania z testami innych firm) tylko zawsze pomagały mi określić przedział w jakim się znajduje w danym pierwiastku a resztę robię na czuja, obserwując rośliny i życie w zbiorniku.
-

Matrial
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Poznań
Powiązane tematy
Cześć
Na znanym portalu aukcyjnym zauważyłem testy do badania parametrów firmy ACQUALab.
Osobiście ich nie znam a w aukcji w opisie każdy nawet maszkarę przedstawi jako księżniczkę więc chętnie dowiem...
Witam.
Ponieważ po internecie krążą różne opinie na temat testów Zooleka, postanowiłem sam sprawdzić, czy rzeczywiście jest aż tak zły jak są o nim opinie :)
Przeprowadziłem "kalibrację" tes...
Tak mnie jakoś naszła myśl żeby może kupić takie ustrojstwo http://allegro.pl/miernik-tester-ph-wody-test-kwasomierz-wodny-tp1-i2333834670.html . Zapłacić 50zł i mieć na setki testów jest ekonomicznie...
Witam, wyśle ktoś fotkę instrukcji testu Zoolek K na wysokie poziomy, bo nie pamiętam czy leje się 5ml wody z akwa i 5ml wody Ro, czy po 2,5ml. ulotka mi niestety zagineła
Cześć,
Na wstępie nie mam możliwości założenia filtra RO, to właśnie przez to piszę tego posta. Gdybym mógł, to bym to zrobił.
Jednak do rzeczy. Parametry mojej wody to GH - 14, KH - 9. Chciałbym uzys...
Cześć,
mam problem z określeniem PH na podstawie dwóch testów od firmy Zoolek.
Test pH w zakresie: 4,5-9,0 pokazuje wynik 7.5 - tu jestem pewny
Test pH w zakresie: 6,0-8,0 pokazuje wynik 8< - tutaj...
Witam
Mam takie nietypowe pytanie: wie ktoś ile ma (pojemniści) plastikowa łyżeczka z testu Fe Zooleka (dostępna również w zestawie 9w1 oraz 10w1)?
Nigdzie nie znalazłem takiej informacji.
Witam
Jak w tytule. Ma ktoś może listę co znajduje się w nawozach Zoolek? Coś mi zatwardza i tak "betonową" wodę i szukam przyczyny.
Wysłane z M2004J19C przy użyciu aplikacji mobilnej ros...
Witam
Pytanie do stosujących AZOO NATURE GRO Plant Premium
Jak dawkujecie,wg zaleceń producenta co 4-7dni, czy w dawkach dziennych podzielonych??
Jakie macie opinie na temat tego nawozu??
Joł!
Mam prośbę o opinie do wszystkich, którzy używali bądź używają.
I od razu zastrzeżenie: jeśli ktoś ma zamiar napisać, że lepiej i taniej jest samemu rozrabiać proszki, niech się wstrzyma......
|
|