Zoolek Aquaset 2 Flora - opinie - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Zoolek Aquaset 2 Flora - opinie

Liczba wyświetleń: 1657·Odpowiedzi: 1
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Zastanawiam się nad zakupem zestawu testów Zooleka, zawierającego testy m.in. na - PO4, Fe, K, Ca, Mg. Jaka jest Wasza opinia na skuteczność tych testów i ich przydatność?

szanctom
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Matrial Poznań
Ja korzystam z testów zooleka i coś tam pokazują. Z drugiej strony nie przywiązuje jakoś strasznej wagi do dokładności tych testów (nie mam porównania z testami innych firm) tylko zawsze pomagały mi określić przedział w jakim się znajduje w danym pierwiastku a resztę robię na czuja, obserwując rośliny i życie w zbiorniku.

Matrial
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Poznań

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

IMG_20230202_144543.jpeg

Testy wody ACQUALab - opinie

gazownik w Nawożenie · Odpowiedzi: 58 · Wyświetlenia: 37771
Cześć Na znanym portalu aukcyjnym zauważyłem testy do badania parametrów firmy ACQUALab. Osobiście ich nie znam a w aukcji w opisie każdy nawet maszkarę przedstawi jako księżniczkę więc chętnie dowiem...
zoolek_aquatest_no3-i-11283-1-2000.jpg

Test Zoolek NO3 - fakty i mity

mirek5566 w Nawożenie · Odpowiedzi: 118 · Wyświetlenia: 76003
Witam. Ponieważ po internecie krążą różne opinie na temat testów Zooleka, postanowiłem sam sprawdzić, czy rzeczywiście jest aż tak zły jak są o nim opinie :) Przeprowadziłem "kalibrację" tes...
ph.jpg

Elektroniczny miernik pH - opinie

Kacperkrzyz w Nawożenie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 12505
Tak mnie jakoś naszła myśl żeby może kupić takie ustrojstwo http://allegro.pl/miernik-tester-ph-wody-test-kwasomierz-wodny-tp1-i2333834670.html . Zapłacić 50zł i mieć na setki testów jest ekonomicznie...
JPEG_20220204_183547_73033669761937708.jpg

Test Zoolek K

QUCHASZ w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3919
Witam, wyśle ktoś fotkę instrukcji testu Zoolek K na wysokie poziomy, bo nie pamiętam czy leje się 5ml wody z akwa i 5ml wody Ro, czy po 2,5ml. ulotka mi niestety zagineła

Zoolek Filtrax GH i KH

TheMixer w Nawożenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 6162
Cześć, Na wstępie nie mam możliwości założenia filtra RO, to właśnie przez to piszę tego posta. Gdybym mógł, to bym to zrobił. Jednak do rzeczy. Parametry mojej wody to GH - 14, KH - 9. Chciałbym uzys...

Test PH zoolek

Saymek w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2946
Cześć, mam problem z określeniem PH na podstawie dwóch testów od firmy Zoolek. Test pH w zakresie: 4,5-9,0 pokazuje wynik 7.5 - tu jestem pewny Test pH w zakresie: 6,0-8,0 pokazuje wynik 8< - tutaj...

Zoolek Fe - łyżeczka

filip_k5 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1640
Witam Mam takie nietypowe pytanie: wie ktoś ile ma (pojemniści) plastikowa łyżeczka z testu Fe Zooleka (dostępna również w zestawie 9w1 oraz 10w1)? Nigdzie nie znalazłem takiej informacji.

Nawozy Zoolek-a co zawierają?

wachcio w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3389
Witam Jak w tytule. Ma ktoś może listę co znajduje się w nawozach Zoolek? Coś mi zatwardza i tak "betonową" wodę i szukam przyczyny. Wysłane z M2004J19C przy użyciu aplikacji mobilnej ros...

AZOO Natue Gro Plant Premium dawkowanie, opinie

Przemo80 w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1656
Witam Pytanie do stosujących AZOO NATURE GRO Plant Premium Jak dawkujecie,wg zaleceń producenta co 4-7dni, czy w dawkach dziennych podzielonych?? Jakie macie opinie na temat tego nawozu??

Nawozy Zoolek - prośba o opinie

FoCuS_PL w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3419
Joł! Mam prośbę o opinie do wszystkich, którzy używali bądź używają. I od razu zastrzeżenie: jeśli ktoś ma zamiar napisać, że lepiej i taniej jest samemu rozrabiać proszki, niech się wstrzyma......

Statystyki

Ten temat przegląda 295 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 295 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.