Niskie rośliny na przód akwarium oraz gatunki trawnikowe.

- eleocharis-mini.jpeg (93.18 KiB) Przeglądane 5555 razy
Wersja Eleocharis mini jest najmniejszą formą Eleocharis - osiąga jeszcze mniejszą wysokość niż popularna odmiana Eleocharis parvula (3-5cm). W szybkim tempie porasta całe dno w akwarium, szczególnie przy mocnym oświetleniu, które... Czytaj więcej »
-

roslinyakwariowe.pl
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Kraków
- Wspieram stronę kontem Premium
-
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
-

Piotr Baszucki
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Nowa Ruda
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Akwaria
Piękna roślina, wymieniłem parvule własnie na nią, zobaczymy jak wysoka w rzeczywistości urośnie. Na początku już się różni tym od parvuli że majac wysokość 2-3 cm już się stroszy we wszystkie strony.
-

gandalf15
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Toruń
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Jeśli to z Tropici to chyba acicularis mini, przynajmniej tak jest w opisie, mam u siebie w baniaku, jak mi się uda cyknąć lepsza fotkę to wrzucę. Wygląda jak eleocharis sp. japan.
-
kaboom
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
A to mój eleocharis mini, zdecydowanie niższy od parvuli która potrafiła mi zasłonić w większości ten wielgachny kamień
-

gandalf15
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Toruń
Witam posiadam taką roślinkę na podłożu H.E.L.P i niestety niektóre sadzonki zaczęły żółknąć jak na załączonym zdjęciu. Nie mam pomysłu co może być nie tak, pozostałem rośliny jakie posiadam w akwarium pięknie rosną, tylko nie eleocharis mini.
-

loolekk
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: KRAKÓW
Powiązane tematy
Piotr Baszucki · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg
Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...
Witam serdecznie, w ostatnim czasie na eleocharis parvuli pojawia się coraz więcej wielokomórkowców, które wyglądają w zasadzie jak osad, co pozornie zmienia kolor. Może to wyższe stadium oedogonium...
Od jakiegoś czasu użytkuję tę lampkę.
Dla swoich potrzeb zrobiłem trochę testowych zdjęć. Na stronach producentów czy sklepów często są tylko lakoniczne informacje na temat danego produktu. Trzeba dz...
ADA zaczyna promować małe zbiorniczki roślinne.
coin5.jpg
Anubias barteri Mini Coin to kompaktowa odmiana popularnej rośliny akwariowej Anubias barteri, znana ze swoich małych, zaokrąglonych liści przypominających monety. Roślina ta jest ceniona ...
aquael-turbo-mini-news.jpg
Zapraszam do zapoznania się z opisem nowości Aquaela:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/aquael-turbo-mini-320l/h-filtr-wewnetrzny-akwarium-1080l-p-49327.html
Nie chce zawracać głowy, ale może ktoś znalazł by chwile, podrzucił mi jakiś pomysł co zrobić ze stożkami u rotali coloraty i rotali vietnam. Na Ludwigi sp. mini pojawiły się zółte kropki, być może ki...
Cześć, mam problem z elocharis, mianowicie akwarium wystartowało 4 dni temu a eleocharis zrobił się blady, może mi się wydawać albo rzeczywiście oświetlenie jest zbyt silne przy wysokości 30cm, w miej...
Słuchajcie,
Widuje w sieci zdjęcia Ludwigi na korzeniu. Moje pytanie - czy da się np: klejem, przymocować Ludwigie do dragonów i będzie ona żyła?
|
|