Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Witam okolo 4 cm grubosci tego substratu w akwarium starczy ???
-
bojownik-90
●
- Ranga: Początkujący
4 cm to zdecydowanie za dużo, daje się warstwę do 2 cm i tylko na obszarze, na którym mają być sadzone rośliny. No i trzeba to przykryć porządną warstwą żwiru ( min. 4cm gr. )
-
Makawity
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: małe
Powiązane tematy
podloze-tetra-activesubstrate.png
Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane p...
W niedzielę 2022-10-09 rozpocząłem mini test kilku podłoży.
Są to:
1. tropica plant growth substrate
2. ziemia (Kronen dla paproci, dodałem minimalną ilość suszonej gliny)
3. Platinum Soil
4. ControS...
Czy podłoże Tetra ActiveSubstrate może zmieniać twardość i odczyn wody?
W moim „świeżym” akwarium 54l zastosowałem ten substrat jako samodzielne podłoże. Akwarium wypełniłem wodą RO . Po kilku dniach...
Cześć, będę restartował zbiornik i jako podłoże chcę zastosować substrat Tropic Plant Growth, ale zastanawiam się jaką granulacje piasku wybrać. 1-2mm czy 2-3mm? Mam w akwarium kiryski i nie chcę im u...
Tetra CompleteSubstrate
Czy używał ktoś tego ??? Mogę prosić was o jakąś opinie ??
Witam.Wystartowałem 3 miesiące temu kostkę 30l na tym podłożu.Po 2 może 3 tygodniach pojawiły się nitki,póżniej zielenice.Od początku lałem tylko potas i carbo.Szybko się zorientowałem,że to niedobór ...
Witam mamy pytanie odnosnie podłoża aqua substrate II+ czy ktoś używał i jakie ma doświadczenie z nim. Dodam że używam go jako jedyne podłoże i mam problem z roślinkami jedna mi chyba zgniła druga dos...
Hejka
Mam do was pytanie.
Czy chcąc zastosować okolo 12 cm wysokość podłoża żwir bazaltowy + substrat Tropica plant growth substrate można sypnąć odpowiednio więcej substratu żeby korzenie nie miały ...
Cześć! Czy to podłoże ktoś testował? Zrobione na bazie gliny i torfu wzbogacone o mikroelementy. Zawiera węgiel, żelazo, fosfor i wapń. Ciekawi mnie, jak rozpocząć nawożenie min. azotem tego podłoża, ...
as-pro5.jpg
Najnowsza wersja podłoża firmy Aqua-Art, w którym poprawiono kolor, trwałość granulek oraz żyzność podłoża wpływającą korzystnie na rozwój roślin w akwarium.
Opis producenta:
W nat...
|