Collar aqualigther 1 vs flexi mini led
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witam , ma ktoś może jakieś doświadczenia z tym oświetleniem ?: collar aqualigther 1 vs flexi mini led
-
Acid Rain
●
- Ranga: Początkujący
Mam flexi w akwa 30x30x35. Światła mam dosyć nawet dla małego heńka, który rośnie, jest jasno mimo wysokości akwarium. Design jest zaje...ty ale ma to swoje minusy. Lampka ma kształt litery L i przez to jest mało ustawna w szerszych(głębszych) akwariach jeśli chcemy zachować możliwość odchylania jej poza akwarium na czas sprzątania. Krótkie ramie powoduje, że ledy mam w jakichś 1/3 szerokości akwarium (mam ja zamontowaną na tylnej szybie). Mimo to doświetla mi przód i nie mam ciemno. Do drugiej kostki 30x30x35 którą będę startował zastanawiam się właśnie nad aqualighterem żeby mieć możliwość ustawienia sobie lampki w środku. Wolałbym żeby była w kolorze srebrnym bo jedynka chyba tylko czarna jest. Ciekawy jestem światła jakie daje bo flexi świeci dla mnie bardzo przyjemnie.
-

Andersen
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Katowice
- Wspieram stronę kontem Premium
Dzieki kolego za cenne info  , mialem kupowac beamsworka , ale chyba doloze do tej flexi mini  , wprawdzie akwa bede miec szerokosci 40 cm , ale z tego kawalek plazy z jednej strony takze powinno byc ok. Mam jeszcze małą prośbę do ciebie możesz wrzucić real foto z akwarium  ?
-
Acid Rain
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ostatnie jakie mam to z grudnia bo teraz jestem w czasie remontów i przeprowadzki wiec nawet nie mam akwarium pod ręką i aparatu na miejscu. Najbliższe fotki w kwietniu dopiero przy okazji zakładania następnego akwarium .
-

Andersen
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Katowice
- Wspieram stronę kontem Premium
Aqualighter 1 to porażka, kolor światła jest beznadziejny. Flexi-mini jest całkiem ok. Beamswork to już porażka na całej linii. Tak więc jedynie Flexi się do czegoś nadaje. Tak czy inaczej ledy wciąż do świetlówek się nie umywają.
-

maslo_82
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Poznań
Dzięki za zdjęcie ( dobrze, że zdecydowałem się na filtr kubełkowy  ) , a lampka wygląda bardzo fajnie . Tak czy inaczej ledy wciąż do świetlówek się nie umywają.[/quote] . Nie wiem kolego czy się nie umywają bedzię to moje pierwsze akwarium , ale jeśli chodzi o wygląd nad akwarium to raczej bez porównania .
-
Acid Rain
●
No widzisz, pierwsze akwarium, tym bardziej trzeba uważać z ledami, bo większość ledów na rynku, nawet tych drogich to jest zwykły szajs. Od Aqualightera 1, czy od beamsworka to trzy razy lepiej ledy Aquaela palą, bo tam widać że koś chociaż mysli jak to ma palić, a nie tylko ślepo przyjmuje że ma być czerwono i niebiesko.
No Bemswork, to w zasadzie niczym nie rózni się od belek ze świetlówkami jak chodzi o design.
-

maslo_82
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Poznań
Powiązane tematy
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-leddy-slim-bt-inteligentne-belki-led-z-wrgb-i-uv-a_1_intro.jpg
Nowa generacja kultowych belek Aquaela. Aquael zaprezentował nową linię oświ...
Piotr Baszucki · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg
Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...
Szanowni zainteresowały mnie belki led takie na 120cm długości sprzedawane w granicach 500 600zl znanych firm .Chciałbym zapytać posiadaczy jaka jest zywotnosc takich lamp .Przykładowo przy świeceniu ...
Witam serdecznie
Planuję zmontować belkę na power ledach. Przejrzałem wiele forów, łącznie z tym, w poszukiwaniu inspiracji, jednak chciałbym prosić Was o ocenę i podpowiedzi.
Zacznę od początku, c...
Witam Szanowne Grono :)
Noszę się z zamiarem upgradu mojego oświetlenia.
Akwa to high tech o wym 200x40x60
Wtej chwili oświetla go belka na profilu 160 mm długa na 180 cm a na niej 88 power led 3...
Dzień dobry, zakładam akwarium i zastanawiam się nad oświetleniem pod pokrywę myślę o 2x Aquael Leddy Tube Retrofit Plant 2.0 14W + np AquaEl LEDDY TUBE Day & Night 14W czy 2x Aquastel oświetlenie...
Witajcie
Po 15 latach wracam znowu do akwa;) i chce własnoręcznie zrobić sobie belkę oświetleniową na diodach powel led. Akwarium o długości 60cm i szer. 30 cm. Większośc materiałów mam (pozostałoś...
Witam,
Planuję powrót do akwarystyki po latach. Najprawdopodobniej wybiorę zbiornik VIV 80x45x45.
Chcę wykonać pokrywę z własnym oświetleniem LED (DIY). Na razie nie chcę rozmawiać o doborze diod / dr...
Cześć.
Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...
Czy lampa led, która ma ok 4 lata może powodować problemy w zbiorniku, typu brak wzrostu roślin, albo problemy z glonami? Nie wiem, na ile takie rzeczy się "starzeją". Wizualnie "świeci...
|
|