Pokrywa aluminiowa Diversa - otwory na węże od filtra Fluval - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Pokrywa aluminiowa Diversa - otwory na węże od filtra Fluval

Liczba wyświetleń: 1335·Odpowiedzi: 2
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Marcin_M_1977 Grota pod środkowym korzeniem
Jako, że jest to mój pierwszy post na tym forum, chciałem wszystkich forumowiczów serdecznie powitać :-)
Przechodząc do meritum, chciałbym zapytać osoby użytkujące pokrywy aluminiowe Diversa a w szczególności osoby, które są również posiadaczami filtrów kubełkowych Fluval 306/406, czy otwory z tyłu pokrywy służące do wprowadzania węży do akwarium z filtra zewnętrznego są na tyle duże, że zmieszczą się w nich węże od ww. filtra ? (chodzi mi głównie o te prowadnice (zaczepy), w których mocowane są węże przy wejściu do akwarium).
Poglądowo zamieszczam zdjęcia, o co mi dokładnie chodzi.

pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za pomoc :-)
Marcin

Marcin_M_1977
Ranga: Początkujący

Miasto: Grota pod środkowym korzeniem

ja mam tą pokrywę i zaczepy unimax250 które są bardzo podobne do tych które pokazałeś i wchodzą w te otwory bez problemu. Oczywiście nie razem tylko musiałem rozdzielać

marlowe
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Marcin_M_1977 Grota pod środkowym korzeniem
Dziękuję za odpowiedź :-)
Przy czym u mnie akurat muszą wchodzić obydwa węże do jednego otworu ponieważ będę miał 2 filtry zewnętrzne. O ile Eheim 2217 ma zgrabne rurki, które bez problemu wejdą w jeden otwór, o tyle z tym Fluvalem może być kłopot.

Miałem swego czasu Unimaxa 250 w mniejszym zbiorniku, tylko, że tam akurat problemu nie było ponieważ pokrywa była ABS i tak ją powycinałem, że w jednym miejscu zainstalowałem zespół rurek przelewowych Unimaxa. Prawdę powiedziawszy gdyby do każdego z otworów w pokrywie Diversy wchodził cały zespół rurek przelewowych to zamiast kombinować z dwoma filtrami kupiłbym Unimaxa 700 i filtrację opędził na jednym kuble (akwarium 450 litrów).

pozdrawiam
Marcin

Marcin_M_1977
Ranga: Początkujący

Miasto: Grota pod środkowym korzeniem

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

YouTube

Film Test Zenona - Lampa Diversa BT

Jacek Pawłowski w Oświetlenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1303
Hej Nowa lampa firmy Diversa. &t=?si=9nw40-sS8azy5Gge

Pokrywa z oświetleniem LED diy.

przemx23 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3427
Witam, Planuję powrót do akwarystyki po latach. Najprawdopodobniej wybiorę zbiornik VIV 80x45x45. Chcę wykonać pokrywę z własnym oświetleniem LED (DIY). Na razie nie chcę rozmawiać o doborze diod / dr...

Pokrywa Aquastel - porada

Ucek w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4179
Jako, że to mój pierwszy wątek na forum, chciałbym się z Wami serdecznie przywitać. Z racji, że posiadam więcej czasu oraz trochę miejsca - wracam do akwarystyki po ponad 15 latach. Jestem na etapie ...

Chihiros Crystal Led E601 vs Fluval Led Plant 3.0

lamdre w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3856
Hej. Takie subiektywne spostrzeżenie. Miałem z 3-4 lata Chihirosa, ostatnio kupiłem Fluvala i muszę powiedzieć, że barwy/kolory we Fluvalu plant zdecydowanie lepsze, akwarium wygląda super. Ale, no wł...

Fluval AquaSky LED 2.0 belka

prot w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3573
Ma ktoś z was i podzieli się opinią ? Wysłane z POT-LX1 przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl

Pokrywa i oświetlenie do akwarium 60 l

kajper w Oświetlenie · Odpowiedzi: 24 · Wyświetlenia: 8671
Witam Zawasze chciałem mieć akwarium ale zawsze było jakieś ale ....... Zamówiłem 60*30*36 na dobry początek. Spodobała mi się pokrywa z oświetleniem - Pokrywa aluminiowa AQUASTEL prosta LED (60x30cm ...

Fluval Plant LED 3.0 32W Bluetooth

kajper w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2564
Czy Fluval Plant LED 3.0 32W Bluetooth belka do akwarium 61-85cm można założyć na 60 cm

Belki led lub pokrywa aluminiowa do akwarium 200l

dominik kantor w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2078
Witam! Zastanawiam się nad rezygnacją z dotychczasowej plastikowej pokrywy w moim akwarium (100x40x50). Planuje zakup dobrej belki led do akwarium roślinnego lub ewentualnie zakup aluminiowej pokrywy...

Pokrywa aluminiowa z Gdańska

Dafnides w Oświetlenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3912
Witam, Jest to mój pierwszy post na forum. Witam wszystkich i pozdrawiam serdecznie. Mam prośbę o pomoc w wyborze pokrywy aluminiowej do mojego nowego zbiornika 120x40x50 (240)l. Czy ktoś z Was miał ...

Świetlówka Diversa led -w czym problem- świeci 2 s

azet w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1550
Witam. Pytanie do elektryków. Jakiś czas temu , kupiłem w 2016 https://sklep.roslinyakwariowe.pl/expert-modernizacja-pokrywy-130cm-p-27849.html Od jakiegoś czasu, belka zapalała się na 1 s , i gasła...

Statystyki

Ten temat przegląda 501 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570958
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 501 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.