Jaki filtr do akwarium narożnego - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Jaki filtr do akwarium narożnego

Liczba wyświetleń: 673·Odpowiedzi: 2
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Witam

Mam zamiar wystartować z akwarium narożnym 54x54x45h z przednią szybą prostą i zastanawiam się jaki filtr w to wpakować? Niestety wszystkie kaskady odpadają - bo jakby nie patrząc będzie to akwarium narożne :), kubełek też odpada bo będzie stało w taki miejscu, że nie mam opcji nigdzie go tam wstawić - miejsce to róg pokoju na półce za rogówką.
Bardzo spodobał mi się filtr Eheima AquaCorner 60 ale obawiam się, iż będzie za mały do tego akwarium. Jaki filtr byście polecili? Obsada to zapewne ławiczka jakiś małych rybek typu Neon Czerwony i krewetki RC/Amano no i wymuszony przez żonę bojownik. Flora to mchy Christams moss i Phoenix moss oraz jakaś trawka - starałem się wybierać rośliny w miarę pasujące do siebie. Zastanawiam się również na podłożem - chciałem wysypać ADA Amazonia New i na gore jakiś czarny żwirek.
Prosiłbym o pomysły odnośnie filtra, obsady i czegokolwiek co byście polecali.

Pozdrawiam

fAjeK
Ranga: Początkujący

grlskce Warszawa
to może w narożniku zabudować filtr hamburski?

grlskce
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Warszawa

Jedyne rozsądne miejsce to narożnik ,a tam najwięcej roślin = kłopot.
Ale...o ile nie masz 2 lewych rąk i nie chcesz robić rewolucji podczas czyszczenia to pomyśl o zrobieniu sobie obudowy do filtra.Myślę ,że jest to opcja najlepsza,filtr będzie zabierał niewiele miejsca,kształt może być dowolny i będzie miał relatywnie dużą pojemność.
Zerknij na mój tema: "DIY -Szklany filtr wewnętrzny"-dział Filtracja.
Ja akurat swój wykonałem ze szkła, ale może być z PCV ,może być trójkątny.
Teraz będę robił podobny filtr z PCV ze skimerem do drugiego akwarium .
Możliwości praktycznie nieograniczone

matoole
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

aquael-bt.jpeg

Aquael Filtr Ultramax BT

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 80 · Wyświetlenia: 38701
Hej Film Szopena o najnowszych filtrze Aquael. ?si=gcUSCUMpNdiAPdlJ
1989621318449463499_0_011_dystrybucja_-1631278597.jpg

Aquael Multikani 1000 - modułowy filtr kanistrowy do 400 l

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2783
1989621318449463499_0_011_dystrybucja_-1631278597.jpg Modułowy filtr kanistrowy nowej generacji. Marka Aquael wprowadziła do oferty filtr Multikani 1000, kanistrowy filtr zewnętrzny o nietypowej, mo...
YouTube

Film Temperatura dla ryb i roślin w akwarium.

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1626
Hej Ciekawe rozważanie na temat temperatury w akwarium .
SunSun-modulowy-500lh.jpg

Taśma dwustronna do wewnątrz akwarium

Adip w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3525
Jak w wątku, szukam jakiejś taśmy klejącej dwustronnej typu "nano", którą można by zastosować do sklejenia części znajdujących się w akwarium. Mam filtr wew. i chcę go przerobić, aby móc zas...
hypermax.jpg

Aquael HYPERMAX - nowy filtr zewnętrzny

Piotr Baszucki w Filtracja · Odpowiedzi: 82 · Wyświetlenia: 58488
hypermax.jpg Wątek w którym będziemy zbierać informacje o nowym modelu filtra: Aquael Hypermax. Link do sklepu: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtr-aquael-hypermax-4500-przedsprzedaz-p-47006....
20251201_141616.jpg

Jaki filtr

KasiaK w Filtracja · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 10734
Potrzebuję jakiś filtr do akwarium 40l. Od jakiegoś czasu mam problem z glonami z testu wychodzą podwyższone azotyny. Obsada krewetki i bojownik.

Filtr do akwarium 60x40x40

OmenLDZ w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 426
Witam mam dylemat do akwarium 96l 60x40x40 ktory filtr byście mi doradzili czy kupić aquael ultramax 1500 czy aquael ultramax 1000. Z góry dziękuję za pomoc

Nowy filtr i obawy przed wymianą.

miszelhdr w Filtracja · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 1546
Witam wszystkich ! Posiadam akwarium 240L, typowy roślinniak na substracie i delikatnym co2. Obsada gupiki, kirysy, neony. Od 10 lat używam jako biologa eheima classic 2217 przez którego trafia mn...

Jaki minimalny przepływ wody w kubełku dla 300 litrów?

Łoś w Filtracja · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5067
Cześć Mam akwarium 300 litrów. I mam takie pytanie. Jaki jest w l/h minimalny przepływ wody w kubełku tak aby czyścił on wode mechanicznie i biologicznie w akwarium właśnie 300 litrów?? No bo mechani...

Jaki termometr do silnych pielęgnic

Łoś w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2520
Witam Posiadam 300 litrowe akwarium z pielęgnicami. Do mierzenia temperatury w wodzie używałem dwa termometry sery. Jeden szklany precyzyjny sery(taki żólty cienki) i drugi naklejany jako pasek na ze...

Statystyki

Ten temat przegląda 155 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570997
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36934

•  Najnowszy użytkownik: Laura

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 155 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.