Hygrophila balsamica-ktoś kupił ?
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
Zastanawiam się nad tą rośliną-ktoś kupował od tego gościa z Częstochowy ? Bo chyba nigdzie nie ma jej w ofercie, czy nadaje się do akwarium ?
-

azet
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Wspieram stronę kontem Premium
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Kupowałem i rośnie bardzo dobrze (światło 1w/l, woda miękka), jednak wielkość rozety jest ogromna - trzeba mieć miejsce na tę roślinę.
Akwaria:
340l Nature
270l typowe LT
30l Aranżacja z I Mistrzostw nano akwariów
2l - Micro akwarium
Pozdrawiam Robert Sójka
-

Hello
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Kraków
dzięki za odpowiedź. Jakieś zdjęcie ? 1 w/l ,miękka woda ? hmmm nie mam zamiaru walczyć o takie światło i takie wody , pewnie się skuszę na eksperyment bo mnie korci i zobaczę jak porośnie przy mniejszym świetle
-

azet
●
czy zdjęcie rosnącej roślinki to problem ?
-

azet
●
Podeślę jeszcze jakieś ładniejsze w późniejszym czasie. http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/02 ... 824ea1.jpg
Akwaria:
340l Nature
270l typowe LT
30l Aranżacja z I Mistrzostw nano akwariów
2l - Micro akwarium
Pozdrawiam Robert Sójka
-

Hello
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Kraków
dziekuję, nie widać wielkości, ona jest taka duża ?
-

azet
●
Powiązane tematy
witam ! jak w temacie jakie macie doświadczenia w prowadzeniu tej rośliny ?
Od kilku dni jakis skurczybyk podgryza mi rośliny. Żeby było ciekawiej cierpią tylko rośliny posadzone w jednej części zbiornika. Wyraźnie obgryzione liście zauważylem na Nawódce (Hygrophila Polysperm...
Image1462825821.319818.jpg Image1462825829.765016.jpg
Witam,
Nie mam dużego doświadczenia w uprawie i chciałbym poradzić się w kwestii jednej z moich roślin, chodzi o Hygrophila Cherry leaf. Akwarium wystartowanie z początkiem października 2015. To moje...
Macie jakieś porady kiedy i jak zacząć przycinać hygrophila guianensis aby wyglądała jak na zdjęciu.
Rośnie u mnie szybko, rozmnożyłem z jednej sztuki na kilkanaście sadzonek i chyba muszę posadzić na...
Dałem 2 dni temu 2ml fosforu i po 4 godzinach roślinie zaczeły stożki robić sie brazowe.Podczas zakładania akwarium nie dawałem żadnych nawozów roślina zrobiła to samo.Jeśli mogłby być to czegoś brak ...
Witam serdecznie,
od tygodnia mam problem z liśćmi hygrophila polysperma. Na liściach pojawiają się plamy (co widać na załączonych zdjęciach) czy spotkaliście się z takim problemem?
W swoim akwarium...
Witam,
w pierwszym zakładanym przeze mnie temacie chciałbym przedstawić mój zbiornik i zapytać szanowne grono m.in. o roślinę staurogyne repens, która zaczyna mi się sypać.
Zbiornik założony 10.10....
Witam mam pytanie otóż jak napisałem w temacie czerwienieje mi roslina hygrophila carymbosa mini a raczej jej liście nawóz co dziennie mikro i macro z innymi roślinami nie mam problemu oczywiście co2 ...
Bardzo lubię tą roślinę, próbuję kolejny raz utrzymać ją u siebie, jednak po początkowej fazie wzrostu pada całkowicie rozpuszczając się.
Pierwsze spotkanie to roślina z koszyka, ale drugie podejście ...
|
|