Przycinanie Eleocharis acicularis - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Przycinanie Eleocharis acicularis

Liczba wyświetleń: 938·Odpowiedzi: 1
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
Wygląd listy:
Czy można i jak przycinać Eleocharis acicularis

witek2159
Ranga: Początkujący

kprusak Venlo
Można przycinać nożyczkami około 3cm ponad podłożem, niektórzy tną krócej i też się rozrasta. przycinanie to sposób na zagęszczenia trawnika.

kprusak
Ranga: Znający temat

Miasto: Venlo

Powrót do Sprzątanie

Powiązane tematy

IMG_20240916_120442569_HDR.jpg

Ludwigia Repens Rubin - przycinanie

VooDoo w Sprzątanie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 5391
Cześć! Mam pytanie co do przycinania roślin łodygowych. Przeczytałem, że takie rośliny przycina się w międzywęźlach (rozumiem, że chodzi o odcinek między miejscami, gdzie wyrastają liście). Na obrazk...
1.jpg

Przycinanie roślin

brunonatura w Sprzątanie · Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 21691
Witam wszystkich miłośników akwarium :) Po regularnym podawaniu nawozów i CO2 rośliny zaczęły rosnąć jak szalone. Chciałbym je trochę wymodelować poprzez przycinkę, ale nie mam pomysłu jaką przyjąć ...
DSC_0765.JPG

Problem z Eleocharis

Moniuszko w Sprzątanie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4435
Witam. Może mi ktoś podpowiedź co się dzieje z ta rośliną? Wszystkie rosną super a trawa blednie i łamie się. CO2 z butli. Oświetlenie 0,7 na litr KH 10 GH 10 PH 7 No3 15 Po4 0,8 Fe 0,2 Mg pow 10 ...
Heniek-rotala-green-i-staurogyne-repens.jpg

Eleocharis prervula i mały henio w hodowli emersyjnej a co p

wojtasek4321 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3375
Witam serdecznie drodzy forumowicze, za kilka dobrych tygodni zaczynam budowę zbiornika w stylu Iwagumi. Do tego celu potrzebuję dużą ilość eleocharisa i małego henia. Co sądzicie żeby zakupić sadzonk...

Coś nie tak z Eleocharis Parvula

wojtekszuminski w Sprzątanie · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 16598
Witam mam taki problem z roślinką, od jakiegoś miesiąca od posadzenia roślinka w ogóle się nie zakorzeniła kompletnie zero korzeni. A zauważyłem to dopiero dzisiaj jak jedna sadzonka podniosła się do ...

Hemianthus callitrichoides i Eleocharis acicularis

salava8 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2309
Czy ktoś z was próbował hodować rośliny Hemianthus callitrichoides i Eleocharis acicularis przy świetle na poziomie 0,5 W/L z świetlówek T5? Planuje podłoże ADA Amazonia i CO2 z butli. Mam możliwość ...

Eleocharis parvula vs skalary

mfdoom w Sprzątanie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2703
Witam Mam problem z Skalarami, cały czas atakują mój trawnik, wcześniej posadziłem glossostigme dążyły w 3 dni zjeść, od tygodnia mam eleocharis i codziennie go skubią i wykopują sadzonki. Karmię je r...

Eleocharis - cryptocoryny - kropki na liściach i osad.

vox166 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1209
Proste pytanie . Co z tymi roślinami sie dzieje ? Temperatura wody : 25 stopni Nawożenie : 1 pompka ~ 1ml Nawóz Rataj BIOFLOR. 1 ml rataj makro Oświetlenie . 1x11w Akwarium ~ 17-18 l Czego podawac ...

Hygrophila guianensis - przycinanie

Sacrum w Sprzątanie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2030
Macie jakieś porady kiedy i jak zacząć przycinać hygrophila guianensis aby wyglądała jak na zdjęciu. Rośnie u mnie szybko, rozmnożyłem z jednej sztuki na kilkanaście sadzonek i chyba muszę posadzić na...

Eleocharis parvula - sadzenie

andorian w Sprzątanie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4106
Czy przed sadzeniem Eleocharis parvula należy przyciąć jej korzenie oraz źdźbła? Spotkałem się z radami, żeby nic nie przycinać, przycinać tylko korzenie lub korzenie oraz źdźbła. Niektóre źródła radz...

Statystyki

Ten temat przegląda 201 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571617
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 201 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.