VooDoo w Sprzątanie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 5391
Cześć!
Mam pytanie co do przycinania roślin łodygowych. Przeczytałem, że takie rośliny przycina się w międzywęźlach (rozumiem, że chodzi o odcinek między miejscami, gdzie wyrastają liście). Na obrazk...
brunonatura w Sprzątanie· Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 21691
Witam wszystkich miłośników akwarium :)
Po regularnym podawaniu nawozów i CO2 rośliny zaczęły rosnąć jak szalone.
Chciałbym je trochę wymodelować poprzez przycinkę, ale nie mam pomysłu jaką przyjąć ...
Moniuszko w Sprzątanie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4435
Witam.
Może mi ktoś podpowiedź co się dzieje z ta rośliną? Wszystkie rosną super a trawa blednie i łamie się.
CO2 z butli.
Oświetlenie 0,7 na litr
KH 10
GH 10
PH 7
No3 15
Po4 0,8
Fe 0,2
Mg pow 10
...
wojtasek4321 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3375
Witam serdecznie drodzy forumowicze, za kilka dobrych tygodni zaczynam budowę zbiornika w stylu Iwagumi. Do tego celu potrzebuję dużą ilość eleocharisa i małego henia. Co sądzicie żeby zakupić sadzonk...
wojtekszuminski w Sprzątanie· Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 16598
Witam mam taki problem z roślinką, od jakiegoś miesiąca od posadzenia roślinka w ogóle się nie zakorzeniła kompletnie zero korzeni. A zauważyłem to dopiero dzisiaj jak jedna sadzonka podniosła się do ...
salava8 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2309
Czy ktoś z was próbował hodować rośliny Hemianthus callitrichoides i Eleocharis acicularis przy świetle na poziomie 0,5 W/L z świetlówek T5? Planuje podłoże ADA Amazonia i CO2 z butli.
Mam możliwość ...
mfdoom w Sprzątanie· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2703
Witam
Mam problem z Skalarami, cały czas atakują mój trawnik, wcześniej posadziłem glossostigme dążyły w 3 dni zjeść, od tygodnia mam eleocharis i codziennie go skubią i wykopują sadzonki. Karmię je r...
vox166 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1209
Proste pytanie . Co z tymi roślinami sie dzieje ?
Temperatura wody : 25 stopni
Nawożenie : 1 pompka ~ 1ml Nawóz Rataj BIOFLOR.
1 ml rataj makro
Oświetlenie . 1x11w
Akwarium ~ 17-18 l
Czego podawac ...
Sacrum w Sprzątanie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2030
Macie jakieś porady kiedy i jak zacząć przycinać hygrophila guianensis aby wyglądała jak na zdjęciu.
Rośnie u mnie szybko, rozmnożyłem z jednej sztuki na kilkanaście sadzonek i chyba muszę posadzić na...
andorian w Sprzątanie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4106
Czy przed sadzeniem Eleocharis parvula należy przyciąć jej korzenie oraz źdźbła? Spotkałem się z radami, żeby nic nie przycinać, przycinać tylko korzenie lub korzenie oraz źdźbła. Niektóre źródła radz...
Statystyki
Ten temat przegląda 201 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571617
• Liczba wątków: 49483
• Użytkownicy: 36916
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 201 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej