Witam. Ostatnio nabyłem filtr RO, podłączyłem i wszystko oki. Mam tylko pytanie: czy trzeba zamontować zaworek na odpływie czystej wody? Czytałem że wkłady wewnątrz nie mogą wyschnąć. Nie wiem czy woda z filtra samoczynnie spłynie po zamknięciu zaworka zasilania i filtr się opróżni co spowoduje wysychanie wkładów.
szybko to sprawdzisz po pierwszym podłączeniu - jeśli ma spłynąc to zostanie Ci kałuża U mnie nic takiego się nie dzieje pod filtrem po wyłaczeniu jest zawsze sucho
Ja na swoim na odpływach nie mam. Ważne aby filtr ro był używany co parę dni wtedy mamy pewność, że wkłady nie wyschną. Trzeba trochę czasu aby woda z niego wyparowała. Robisz sobie w środku tygodnia wodę na dolewkę i po sprawie.
Zanim zastosujesz się do czyjejś rady zobacz jak to wygląda w zbiorniku u osoby która Ci radzi. Unikaj porad ludzi którzy zbiornik roślinny widzieli na zdjęciu a jest tu kilku takich.
Piotr Baszucki w Filtracja· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2653
1989621318449463499_0_011_dystrybucja_-1631278597.jpg
Modułowy filtr kanistrowy nowej generacji. Marka Aquael wprowadziła do oferty filtr Multikani 1000, kanistrowy filtr zewnętrzny o nietypowej, mo...
Piotr Baszucki w Filtracja· Odpowiedzi: 82 · Wyświetlenia: 58136
hypermax.jpg
Wątek w którym będziemy zbierać informacje o nowym modelu filtra: Aquael Hypermax.
Link do sklepu:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/filtr-aquael-hypermax-4500-przedsprzedaz-p-47006....
radekjab w Filtracja· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3716
Cześć
Mam takie "akwarium" , pojemność 1,7 litra. Pozostałość po "zestawie".
Chciałbym zrobić w nim kotnik. Pytanie takie jak w tytule: czy jest w sprzedaży jakiś mikro/nano filtr...
OmenLDZ w Filtracja· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 325
Witam mam dylemat do akwarium 96l 60x40x40 ktory filtr byście mi doradzili czy kupić aquael ultramax 1500 czy aquael ultramax 1000. Z góry dziękuję za pomoc
miszelhdr w Filtracja· Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 1397
Witam wszystkich !
Posiadam akwarium 240L, typowy roślinniak na substracie i delikatnym co2. Obsada gupiki, kirysy, neony.
Od 10 lat używam jako biologa eheima classic 2217 przez którego trafia mn...
przemogasior w Filtracja· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2889
Cześć,
Moja 60-tka jest obsługiwana przez filtr kubełkowy Sunsun HW-604B. Od niedawna (po 8 miesiącach od zakupu) filtr zaczął głośniej pracować - tak jakby terkotał. Po odłączeniu filtra od zasilania...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 527 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej