Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
Jakie macie patenty na unoszenie się trawniczka ? Mój heniek zaczyna odfruwać i miejscowe dociążanie średnio pomaga.
-

KonradHoward
●
- Ranga: Początkujący
-

KubaGsxR
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Solec Kujawski
Dzięki !  Las wykałaczek posadzony.
-

KonradHoward
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Przysyp go trochę na wierzchu podłożem , podłoże go obciąży a roślina z czasem i tak je przerośnie .
-

pagu
●
- Ranga: Znający temat
O boże, posypać podłożem, docisnąć wykałaczkami, no nie wiem. Dzieci 4 lat zadają bardziej skopmplikowane pytania.
-

kprusak
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Venlo
Powiązane tematy
Panowie, krew mnie zalewa. Nie jestem w stanie usunąć smug i zacieków z szyby. Akwa nie jest do końca zalane (i nie będzie).
Kiedy kładę na zbiorniku pokrywę (na razie jest tymczasowa, jutro zamawia...
Kolejny odcinek AkwaGadki.
Zapraszam również do ankiety poświęconej preparatom na ślimaki: https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/topic.html?p=458008#p458008
Polecam szczególnie od 1:19 ;-)
Szaman
Wśród wielu niedoświadczonych akwarystów funkcjonuje następujący mit:
Rosliny z uprawy emersyjnej (nadwodnej) gorzej przyjmują się w akwarium niż rośliny uprawiane pod wodą.
Wyjaśnienie:
Formy em...
Witam, zauważyłem ostatnio w swoim akwarium dużą liczbę chyba małżoraczków poruszających się w na rożnych elementach aranżacji jak i w toni wodnej oraz podłużne ciemne dżdżowniczki na dnie.
Czy ktoś ...
Witam.
Ostatnio w ręce wpadły mi kamienie typu Scenery Stone z bardzo zaniedbanego akwarium. Nie mam pojęcia, jak długo nie były czyszczone, ale pojawił się na nich osad z kamienia zmieszanego z glon...
Witam
Jak w temacie Rozpadaja mi się dwie rośliny, reszta roślinek ładnie rośnie tylko w tych dwóch odpadają liście.
Podłoże ziemia ogrodowa i kulki
co2 z bimbrowni
Witam,
Na wstępie napiszę, że jestem początkującym akwarystą, staram się wszystko robić z aptekarską precyzją, ale... mam problem po ok. 6 tygodniach od uruchomienia akwarium.
Akwarium 30x30x30 (27 ...
Witam serdecznie
Mam problem z którym jak zajmuję sie akwarystyką jescze się nie spotkałem i proszę o radę.
Od jakiegoś czasu walczę z krasnorostami i muszę przyznać, że wychodzi to kiepsko - powoli...
Witam
Niedawno sadziłem Blyxe w swoim akwarium, w ciągu 3 dni bardzo mocno zaczęła sie rozpuszczać, traci kolor inne rośliny rosną w normie. Podłoże ProSoil, światło 0.8W/l, podaje co2 z atomizer, akw...
|
|