Belka Giesemann Moonlight system260 czy Gisemann Infiniti
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.
Witam! Mam do wyboeu te 2 belki do kupienia. Mam akwa. 450L slodkowodne. Pierwsza belka to, Infiniti HQI 2x150 w T5 4x54 120cm dl. a druga Moonlight HQI 2x250 w T8 2x39w. Malo wiem o belce Moonlight Jakie ona ma funckie? Od tej najnowszej seri czym ona sie rozni?
-

klasyk211
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Bierz Infiniti. Jedna z najlepszych lamp na rynku. Żarniki 250w odpadają do akwarium roślinnego chyba że masz akwarium wysokie na 80cm lub więcej. Świetlówek T8 na pewno nie ma w żadnej z tych lamp. Moonlight ma komputer sterujący który kontroluje moc świecenia świetlówek.
-

mprusek
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Kraków
A ten komputer cos jescze potrafi? Chyba jeszcze ma funkcie wlaczania i wylaczania lamp HQI. Mi sie zdaje ze jak wpisze w google i na zdjecia, to T8 sa w Moonlight system 260. W tych nowych, to sa napewno T5. To czyli Infiniti lepsze. Jakie zarniki do akwa slodkowodnego? 150W
-

klasyk211
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
Witam serdecznie
Planuję zmontować belkę na power ledach. Przejrzałem wiele forów, łącznie z tym, w poszukiwaniu inspiracji, jednak chciałbym prosić Was o ocenę i podpowiedzi.
Zacznę od początku, c...
Wysiadła mi belka w Juwel LIDO, rozebrałem samą belkę i w środku jest taki zasilacz - jak na zdjęciu.
Żarówki świecą, ale jaki zasilacz im podłączyć, może ktoś coś podpowiedzieć?
Chciałbym wymienić belkę LED w moim zbiorniku 720l (200x60x60). Są dostępne dwie belki w oparciu o powerled:
Parametry belki led 1:
Pobór mocy: 168 W
» Moc oświetlenia: 17640 lm
» Zastosowane diody:...
Po bardzo długim okresie zaniedbań w akwarium chciałbym przywrócić zbiornik do życia .Pomyślałem o zmianach w oświetleniu Obecnie mam w akwarium dwie belki świetlne zamontowane na profilach aluminiowy...
Witajcie
Po 15 latach wracam znowu do akwa;) i chce własnoręcznie zrobić sobie belkę oświetleniową na diodach powel led. Akwarium o długości 60cm i szer. 30 cm. Większośc materiałów mam (pozostałoś...
Cześć.
Nadszedł czas restartu mojego zbiornika. Właściwie to można powiedzieć, że zaczynam od początku, ponieważ akwarium stoi puste od blisko roku. W związku z tym, tym razem, postanowiłem rozpocząć...
Cześć
W końcu zdecydowałem się za to zabrać, ale potrzebuję trochę pomocy, bo prąd to dla mnie czarna magia. Ale właśnie po to ten projekt, żeby nadrabiać braki. Teorię czytam, ale dużo tego na start,...
Dzień dobry.
Planuje akwarium 90x45x45 i zastanawiam się nad doborem oświetlenia.
Po pierwsze, czy lampa skylight hyperbar 75 cm nie będzie pozostawiać niedoświetlonych miejsc po bokach?
I drugi...
Witam będę zakładał zbiornik o wymiarach 60x40x36 i tutaj pytanie odnośnie oświetlenia chihiros wrgb 2 czy skylight hyperbar akwarium będzie na podłożu aktywnym rośliny średnio wymagające i wymagające...
|
|