Eleocharis vivipera , rozdwajanie sie koncowek
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
Witam. Mam pytanie do akwarystow ktorzy uprawiaja owe krzaki. Otorz moj eleocharis po zasadzeniu jakis tydzien temu urosl dosc sporo ale nie tak jak myslalem ze bedzie rosl. Na filmach youtube i zdjeciach widnieje jak rosnie prosto gesto zas u mnie rosnie zdzblo po czym sie rozdwaja i rosna kolejne. W miejscu rozdeojenia jest brazowawe. Myslalem ze beda to zdzbla dlugie pojedyncze. Tak to wyglada u mnie
-

djbovorta
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Worksop UK
-
Moze przyciac ja ponizej kamieni i wtedy gesciej beda rosnac?
-

djbovorta
●
-
Vivipara tak właśnie rośnie.
-

Kordek
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: k/Zakopanego
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
A to ? Czemu moja tak nie rosnie?
-

djbovorta
●
-
Vivipara będzie rosła coraz wyżej  o to się nie martw ale musisz ją skracać. Najlepiej jakbyś nie ucinał sitowia tylko je obrywał, właśnie w miejscu rozdwojenia.
-

robert-szostak
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Olsztyn
Trzeba ciąć Ty masz słabo zagęszczoną.
-
Aquaril69
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
To w niedziele przy podmianie przytne ponizej szczytu kamieni
-

djbovorta
●
-
No i jak udało sie ładnie zagescic?mozna jakieś nowsze fotki bo myślę ,co by zakupić to trawsko.
-
grishnack
●
- Ranga: Początkujący
Dzis juz nie zrobie bo swiatlo zgaslo. Hm jeszcze nie jestem usatysfakcjonowany i musze chyba jeszcze raz przyciac. Zdj przed i po zrobie w niedziele. A takze moje wabi-kusa ktore po tygodniu ma sie nie zle
-

djbovorta
●
-
Powiązane tematy
Panowie, krew mnie zalewa. Nie jestem w stanie usunąć smug i zacieków z szyby. Akwa nie jest do końca zalane (i nie będzie).
Kiedy kładę na zbiorniku pokrywę (na razie jest tymczasowa, jutro zamawia...
Kolejny odcinek AkwaGadki.
Zapraszam również do ankiety poświęconej preparatom na ślimaki: https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/topic.html?p=458008#p458008
Polecam szczególnie od 1:19 ;-)
Szaman
Witam mam taki problem z roślinką, od jakiegoś miesiąca od posadzenia roślinka w ogóle się nie zakorzeniła kompletnie zero korzeni. A zauważyłem to dopiero dzisiaj jak jedna sadzonka podniosła się do ...
Wśród wielu niedoświadczonych akwarystów funkcjonuje następujący mit:
Rosliny z uprawy emersyjnej (nadwodnej) gorzej przyjmują się w akwarium niż rośliny uprawiane pod wodą.
Wyjaśnienie:
Formy em...
Witam, zauważyłem ostatnio w swoim akwarium dużą liczbę chyba małżoraczków poruszających się w na rożnych elementach aranżacji jak i w toni wodnej oraz podłużne ciemne dżdżowniczki na dnie.
Czy ktoś ...
Witam.
Ostatnio w ręce wpadły mi kamienie typu Scenery Stone z bardzo zaniedbanego akwarium. Nie mam pojęcia, jak długo nie były czyszczone, ale pojawił się na nich osad z kamienia zmieszanego z glon...
Witam
Jak w temacie Rozpadaja mi się dwie rośliny, reszta roślinek ładnie rośnie tylko w tych dwóch odpadają liście.
Podłoże ziemia ogrodowa i kulki
co2 z bimbrowni
Witam,
Na wstępie napiszę, że jestem początkującym akwarystą, staram się wszystko robić z aptekarską precyzją, ale... mam problem po ok. 6 tygodniach od uruchomienia akwarium.
Akwarium 30x30x30 (27 ...
Witam serdecznie
Mam problem z którym jak zajmuję sie akwarystyką jescze się nie spotkałem i proszę o radę.
Od jakiegoś czasu walczę z krasnorostami i muszę przyznać, że wychodzi to kiepsko - powoli...
|