Czy w akwarium z wodą RO + PG Hydro Mineral (dawki według producenta 1ml na 4 L wody podmienianej) i poziomie nawozów: NO3: 10-15ppm PO4: 1-2ppm K: 15-25ppm trzeba jeszcze dodatkowo lać magnez?
Chodzi mi o to czy ilość magnezu zawarty w tym mineralizatorze przy takich standardowych parametrach jest wystarczająca. Czy trzeba dolewać dodatkowo z innych źródeł?
Pszenica w Nawożenie· Odpowiedzi: 23 · Wyświetlenia: 11948
Cześć wszystkim,
zgłaszam się do was z prośbą o pomoc, jak skorygować parametry wody.
Woda w akwarium Low Tech przed co tygodniową podmianą:
PH 7,5
KH 4
GH 6-7
No2 0
Woda w kranie:
PH 8,5
KH 3
GH...
_Kreweta_ w Nawożenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4379
Witam.
Chciałabym dowiedzieć się, czy dobrze nawożę akwarium fosforem. Mam podłoże aktywne (Platinum soil), które pochłania fosforany, więc ich ilość w słupie wody zazwyczaj wynosi 0-0,25 mg/l. W akw...
ToPiLoPiX w Nawożenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1285
Witam serdecznie.
Od niedawna zabrałem się za nawożenie solami w celu uzupełnienia pierwiastków, których brakuje mi w wodzie kranowej i fosforanów w akwarium bo mam 0.
Woda jaką mam z kranu zmieszan...
Anonim 59529 w Nawożenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3196
Witam
Posiadam akwarium 112 litrów i co tydzień podmieniam wode w akwarium wodą ro. Dodaje oczywiście do wody ro mineralizator Qualdrop GH+ One plant. Musze stosować mineralizator bo nie rozcieńczam ...
rekordarek w Nawożenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3087
Używam obecnie wody 50:50 RO+kran, pytanie dotyczy nawożenia mikro, w szczegolnosci początkowego etapu dojrzewania akwarium. Test na Fe w wodzie kranowej wykazuje 0. Do takiej wody powinno się dokłada...
Glonowaty w Nawożenie· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2020
Ostatnio w pewnym sklepie został mi ten produkt polecony przez sprzedawcę. Myślę kupie sprawdzę zobaczymy. Dzisiaj czytam etykietę że zaleca się używanie go z Gen BG (chyba micro od producenta). Jakoś...
WolfuxD w Nawożenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3912
Witam. Mam problem w ustawieniu nawożenia w akwarium 200l. 100 cm x 40 cm x 50 cm
Akwarium jest założone na ziemi ogrodowej z kulkami GT Akwarium sobie działa już od 1 miesiąca
Przyrost jest zauważaln...
Statystyki
Ten temat przegląda 379 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571609
• Liczba wątków: 49480
• Użytkownicy: 36914
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 379 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej