Ile rybki w słoiku wytrzymają
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Przed chwilą złapałem 2 bocje, trzymam je w 1 litrowym słoiku. Wytrzymają do jutra w tym słoiku? (chodzi mi o tlen) Jutro około 10.00 zamierzam je oddać do zoologicznego. Czy może lepiej słoik do akwarium (z siatka na górze)
-
qqrq
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
do akwarium wypuść wstań godzinę wcześniej i złap ryby, nie męcz ich.
-

Sacrum
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Lublin
300 litrów, gęsto zarośnięte, 4-5 dni poluje na te bocje, wpuszczenie z powrotem do akwarium odpada
-
qqrq
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
A nie masz wiaderka i ew. napowietrzacza lub małego filterka? Nawet nie napisałeś o jakie bocje chodzi i jak są duże a to podstawa.
-

kprusak
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Venlo
Powiązane tematy
rybki chowaja sie pod filtrem lub w roslinach co zrobic?
Witam,
w swoim akwarium nie miałem szczęścia do odważnych ryb, miałem neona zielonego, czerwonego, zwykłego, teraz bystrzyki amandy i wszystkie prędzej czy później staja się płochliwe. Do akwarium rac...
Rybki osiadaja na dnie i zdychaja nie wiem co zorbic juz zwracalem sie po porade na stronie caly czas to nastapia mam molinezje i brzanki molinezji jest teraz 2 stzuki bo jedna zdechła a brzanek 6 ora...
Rybki plywaja na sammym dnie albo brzanki glowa do podloza nie wiem co zrobic testy wykazuja na dobra wode brzanek 7 molinezji 3 a kiryskow jest 3 akwa 60l
mam 3 molinezje 4 brzanki w 60l akwarium i rybki pływaja po samym dnie chyba ze dostaja pokarm to szybko wyplywaja do gory czym to jest spowodowane jak swiatlo jest wylaczone to plywaja w miare normal...
Witam,
Zakupiłem taki zestaw:
aquael.jpg
aquael2.jpg
i dojrzewa...
do.jpg
Mam pytanie odnośnie oświetlenia w tym zestawie. Ma ono 3 tryby, dzień, wieczór/wschód i noc. Ponoć rybki nie lu...
Witam. Mam takie pytanko ile sztuk krewetek kupić do akwarium 25l odmiana Blue Velvet? Dodatkowo proszę podanie stosunku samców do samic.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Zapraszam do obejrzenia propozycji rybek do nano akwariów.
Szczegółowe opisy i wymagania znajdziecie w bazie ryb: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/ryby-krewetki/ryby/wielkosc-akwarium/nano-c-348_2390...
Witam.
Posiadam w pracy akwarium 120l a w nim rybki t.j. brzanki (6), molinezje (4), gupiki(?), mieczyki(?), tetry(11), neony(5), glonojady(4), kirysy(6), danio(5), 2 welony złote długość po ok 10cm...
Potrzebuję pomocy mam akwarium 240 l temperatura 23º c pH 7 gh 20
Akwarium ma 120 cm długości 50 cm wysokości i 40 cm szerokość
Mam 20 neonów czerwonych
6 żałowników
3 piskorki
10 ampularii
5 kiryskó...
|
|