Czarna ramka na rant akawarium
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam, wiecie może czy można kupić ramkę na górny rant akwarium? Coś jak na zdjęciu? Szukam szukam i nie mogę znaleźć nigdzie  Pozdrawiam
-
przekorn
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Łódź
proponuję się udać do marketu budowlanego i zakupić aluminiowe ceowniki...albo jeśli nie przeszkadza są też takie z plastiku...wiem że o gustach się nie dyskutuje...ale podoba Ci się to??
-
Dadario
●
- Ranga: Stały bywalec
Jezeli to ma spelniac jedynie funkcje dekoracyjne to podpisuje sie po kolega wyzej Z tym ze ja proponuje listwe progowa Lekka latwa w obrobce i mozesz dobrac kolor jaki Ci sie podoba
-
Jemol
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Witam, czyli rozumiem ze specjanie dedykowanej do akwa listwy na rant nie dostane? Myślałem nad nią ze względu ze chce nabyć belkę oswietleniowa i żeby jej nie opierać na szkle. No nic poszukam tak jak pisaliscie w marketach budowlanych. Jak nic ciekawego nie znajdę to będzie bez  Dziekuje za odpowiedzi Pozdrawiam
-
przekorn
●
Witaj , troszkę to bez sensu że nie chcesz opierać na szkle  Większość ludzi tu na forum ma belki i opiera je bezpośrednio na akwarium, nie musisz się niczego obawiać, nic się ze szkłem nie stanie a taka listwa znacząco obniży walory estetyczne zbiornika.
-
mar2509
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Witam, skoro rzeczywiście nie ma się czego obawiać to nie będę kombinował, będzie bez osłonki  Pozdrawiam
-
przekorn
●
Takie ramki są używane w USA do budowy tańszych zbiorników. Dzięki tej ramce można użyć cieńszego szkła (na większych zbiornikach jest jeszcze poprzeczka lub dwie) Akwaria bezramkowe to półka o stopień wyższa
Pozdrawiam W
-
Wesus
●
Powiązane tematy
tetra-czarna-cesarska.jpeg
Pochodzenie: Ameryka Południowa (Kolumbia). Środowisko: W naturze zamieszkuje rzeki i strumienie. Akwarium powinno być zacienione, bogato obsadzone...
Czytaj więcej »...
Witam, czy molinezja na zdjęciu jest w ciąży czy to jakaś choroba?
5-80622-800x400.jpeg
Pochodzenie: Ameryka Południowa (Brazylia, Boliwia, Paragwaj). Środowisko: W naturze zamieszkuje wolno płynące rzeki i strumienie porośnięte gęstą roślinnością...
Czytaj więce...
Witam!
Na znanym wszystkim portalu (A...O) istnieje aukcja ,która dotyczy podłoża wulkanicznego (niby z Włoch)
Opisywany jest przez sprzedającego w samych superlatywach,ale wiadomo.....
Czy ktoś z Sza...
p22.jpg
projekt, wykonanie -Piotr Marciniak
P22
szkło 36x22x26
filtr kaskada wkłady mix
oświetlenie robocze led
podłoże AZOO PGB,
nawozy AZOO mix
CO2 brak
woda 22st.C, 6,8 ph
start 29.6.14
obsada...
W yjasni mi ktos tą czarną magię z solami.. bo to co jest w necie niby dokladne to wcale takie n i e jest..
Przykladowo podstawowe sole jakie się, daje to
KNO3 - dostarczamy tu głównie azot (N), ale ...
Witam, kupiłem czarną lawę i zbadałem magnesem neodymowym, okazuje się że lekko przyciąga magnes, brązowa lawa też bardzo delikatnie miejscami przyciąga magnes, czy taka lawa może zacząć rdzewieć po c...
Chce zamontować oświetlenie led w pokrywie jednak nie wiem ile lm będzie odpowiednie
Posiadam akwarium na bazie ziemi ogrodowej
Wymiary 50x30x35 50 l brutto około 40 l netto
Narazie jest w nim mało s...
Witajcie czy w akwarium można trzymać tylko jedną sztukę molinezji? Chciałbym ją wrzucić do małego akwarium (18l) jako służba porządkowa - głównie do usuwania błony na powierzchni wody - ponoć te rybk...
Swego czasu trzymałem kilka sztuk tej jakże spokojnej ryby (stały nieruchowo jak Paletki).
Jednak ma swój urok, no nie ?..... :wink:
Żałobniczka, czarna Tetra (Gymnocorymbus ternetzi) – słodkowodn...
|
|