|
|
Reduktor aquario z metalowym licznikiem i zaworkiem
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Witam, Mam do was pytanie o ten zestaw: reduktor, metalowy licznik babelkow, zaworek precyzyjny i przeciwzwrotny. Czy warto kupic taki gotowy zestaw, czy ten zaworek tez jest aquario czy to jakas chinszczyzna? Moze lepiej zaworek precyzyjny camozzi ? Jak sprawuje sie ten metalowy licznik babelkow polaczony z zaworkiem przeciwzwrotnym? Podobno zestaw nie wymaga juz zadnego uszczelnienia. Czy ktos z was uzywa takiego zestawu? Zalazam zdjecie, http://images.sklepy24.pl/84273291/1278/medium/reduktor-co2-aquario-z-zworkami-i-licznikiem-wodna-kraina-hit-.jpg
-
Vottar
●
- Ranga: Początkujący
Używam i nie polecam. Owszem, uszczelniać nie trzeba chociaż ja stosuję taśmę PTFE na połączenie zaworu głównego z reduktorem.
W liczniku bąbelków co tydzień trzeba dolewać wodę, a zaworek precyzyjny z precyzją nie ma nic wspólnego. Jest niemożliwym ustawić stałe podawanie choćby na kilka dni. Codziennie muszę regulować.
Zresztą elektrozawór z zestawu Aquario to też jedno wielkie g***o.
-

breugnir
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Olsztyn
Wszystko lub prawie wszystko co ma Aquario to jest import z Chin, tylko ze swoim logo i w swoich opakowaniach. Niczym się nie różni od tego co byś sam bezpośrednio ściągał.
-
victus
●
- Miasto: Żórawina/Wrocław
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Ja bazując na swoich doświadczeniach radziłbym Ci unikać szerokim łukiem firmę Aquario. Mi sprzedali nieszczelny reduktor i dodatkowo uszkodzony statecznik T5 . Reklamacje odrzucili, bo rzekomo coś było - jak to określono - „Majstrowane przy sprzęcie” Nadmienię tylko, że plomby były nienaruszone.
-
yati
●
Ok dzieki za konkretne odpowiedzi. Kupie sprawdzony sprzet, zaworek camozzi i elektrozawor acl.
-
Vottar
●
Powiązane tematy
Dostałem używany reduktor CO2 (na zdjęciu), zaworek precyzyjny Camozzi i elektrozawór AquaArt.
Nie miałem wiele kontaktu z techniką CO2 do tej pory. Mam jeszcze wężyki 6mm (te twardsze), zaworek zwro...
sodastream1.jpg
Zapraszam do zapoznania się z nowością w sklepie:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/reduktor-butli-sodasystem-p-49196.html
Kto z Was używa systemu SodaStream z butlą 500g?
Jesteści...
Witam, mam butle SODASTREAM, podłączoną pod reduktor od ISTA CO2-foto 1. przez przejściówke TR 21*4, 5/8-18UNF, foto 2. I teraz pytanie?
1- co byście mi za reduktor polecili jakiś inny do tej butli.
2...
Zapraszam do podzielenia się opiniami.
witam chciałbym sie zapytać czy ktoś z was korzysta z tej butli co2 i czy ta butla ma zaworek przeciwzrotny po slyszalem ze ponoć to 3w1 ze niby ma wbudowany kolo reduktora
zerkniecie jak sadzicie ?...
Mam reduktor z elektrozaworem firmy Aquario. Coś tam się chyba przepaliło, bo elektrozawór przestał się otwierać. Chciałbym uniknąć wydatków i zastanawiam się, czy można coś przestawić w elektrozaworz...
Witam
Mam reduktor Chihiros - 2 manometry, który przepuszcza gaz spod nakrętki mocującej do butli.
Reduktor pracował prawie rok, potem butla była zakręcona na trzy miesiące i po ponownym odkręceniu po...
Witam
Od razu domyślam się jakie będą komentarze że ładuje silnik Ferrari do malucha ale no nie mam gdzie nabić butli takiej z prawdziwego zdarzenia gazem co2 więc musze korzystać z bio co2. Mam taki...
Witam serdecznie
Potrzebuję porady. Posiadam zestaw aquario blue professional z butlą 2kg. Niestety zauważyłem, że trzpień elektrozaworu przepuszcza gaz.
https://www.aquario.pl/pl/zaworki-i-elektroz...
Posiadam zestaw co2 Aquario i od początku problemy z elektrozaworem, niekiedy poprostu nie odcina gazu. Potrafi chodzic tydzień bez problemu a nagle nie wyłącza butli, teraz nie mam pewności co do jeg...
|
|