Unimax 250 - jakich nakładek używacie - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Unimax 250 - jakich nakładek używacie

Liczba wyświetleń: 664·Brak odpowiedzi
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Witam
Jakich nakładek używacie na końcówke ? deszczownicy czy innych ??

jary21
Ranga: Początkujący

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

rurki_przelewowe.PNG

Gdzie kupię rurki przelewowe do Aquael Unimax ?

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1707
Szukam rurek przelewowych jak na dołączonym zdjęciu ? Kilka dni temu kupiłem Aquael Ultramax 1500 lecz dla mnie te standardowe rurki to porażka, chcę zastosować sprawdzone z Unimax'a lecz jeśli znajdę...
IMG20240507113805.jpg

I kola 250 zawory

guzi75 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1338
Witam jestem w trakcie czyszczenia filtra i czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wymienić uszczelki w zaworach wszędzie już posmarowałem ale zaworu nie umie rozebrać jak się dobrać do uszczelek...
ikola 250.PNG

Wirnik IKOLA CLASIk 250

guzi75 w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1130
Witam, chciałem się spytać forumowiczów, którzy mają lub mieli filtry Ikola Classic. Chodzi o wirnik łopatki, czy we wszystkich klasykach, (mój -250) wirniki łopatki są takie miękkie, jak by z gumy, m...

EHEIM PROFESSIONEL 4+ 250 - smarowanie na rozruch

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1540
U mnie przygotowania do usprawnienia akwarium ruszyły pełną parą. Właśnie rozpakowałem Eheima (model w temacie), i planuję go jutro podłączyć pod moje akwarium "z robakami" :D Jest jeden pr...

Unimax 500 - pytanie do posiadaczy

Badman w Filtracja · Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7357
Ponieważ na wiosnę zamierzam kupić akwarium Aquael Glossy 100, czyli pojemność 215 l wcześniej chcę zakupić filtr kubełkowy Unimax 500. Aktualnie mam Unimax 150, który filtruje akwarium 112 l, kolega ...

Akwarium 112 litrów i kubełek na 250 litrów

Anonim 59529 w Filtracja · Odpowiedzi: 59 · Wyświetlenia: 17772
Witam Posiadam akwarium 112 litrów oraz filtr kubełkowy Eheim z serii professional 4+ za 700 zł(niestety nie pamiętam dokładnego oznaczenia). Filtr ten jest dedykowany do akwarium 250 litrów. Miałem ...

Unimax 500 nie leci z jednego z wylotów

marlowe w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1478
Filtr unimax 500 mam od jakiś ośmiu lat, jednak od dobrych 5 lat nieużywany. Jak wiadomo model ten ma dwa wloty i dwa wyloty. Dziś w wannie próbowałem go reanimować, woda szybko przepływa tylko z jedn...

Filtr unimax 2000 po podłączeniu lampy uv przecieka

Mario01 w Filtracja · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1892
Witam.Po podłączeniu lampy uv eihem do filtra unimax2000 filtr zaczął przeciekać. Podłączyłem lampę prawidłowo czyli wpiąłem ja pod wąż wylotowy. I jeszcze jedno pytanie, czy lampa może wisieć na równ...

Czy powinno uzywac sie Zeolitu w filtrach Unimax

xkowalski w Filtracja · Odpowiedzi: 17 · Wyświetlenia: 28743
W akwariach typowo roslinnych czy ta warstwa filtra powinna byc reguralnie zmieniana?

Aquael unimax 250 prośba o opinie

Scenery Stone w Filtracja · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 7840
Jeśli ktoś ma unimaxa 250 to proszę o opinię. Znalazłem jeden wątek z opiniami o nim z 2009r... Chodzi mi o nową wersję poprawioną bo w tych starszych pękały uszczelki. Z góry dziękuję.

Statystyki

Ten temat przegląda 367 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571617
 •  Liczba wątków: 49483
 •  Użytkownicy: 36916

•  Najnowszy użytkownik: kamil podgorny

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 367 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.