Badman w Filtracja· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1707
Szukam rurek przelewowych jak na dołączonym zdjęciu ? Kilka dni temu kupiłem Aquael Ultramax 1500 lecz dla mnie te standardowe rurki to porażka, chcę zastosować sprawdzone z Unimax'a lecz jeśli znajdę...
guzi75 w Filtracja· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1338
Witam jestem w trakcie czyszczenia filtra i czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wymienić uszczelki w zaworach wszędzie już posmarowałem ale zaworu nie umie rozebrać jak się dobrać do uszczelek...
guzi75 w Filtracja· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1130
Witam, chciałem się spytać forumowiczów, którzy mają lub mieli filtry Ikola Classic. Chodzi o wirnik łopatki, czy we wszystkich klasykach, (mój -250) wirniki łopatki są takie miękkie, jak by z gumy, m...
pk77 w Filtracja· Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1540
U mnie przygotowania do usprawnienia akwarium ruszyły pełną parą. Właśnie rozpakowałem Eheima (model w temacie), i planuję go jutro podłączyć pod moje akwarium "z robakami" :D
Jest jeden pr...
Badman w Filtracja· Odpowiedzi: 18 · Wyświetlenia: 7357
Ponieważ na wiosnę zamierzam kupić akwarium Aquael Glossy 100, czyli pojemność 215 l wcześniej chcę zakupić filtr kubełkowy Unimax 500.
Aktualnie mam Unimax 150, który filtruje akwarium 112 l, kolega ...
Anonim 59529 w Filtracja· Odpowiedzi: 59 · Wyświetlenia: 17772
Witam
Posiadam akwarium 112 litrów oraz filtr kubełkowy Eheim z serii professional 4+ za 700 zł(niestety nie pamiętam dokładnego oznaczenia). Filtr ten jest dedykowany do akwarium 250 litrów. Miałem ...
marlowe w Filtracja· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1478
Filtr unimax 500 mam od jakiś ośmiu lat, jednak od dobrych 5 lat nieużywany. Jak wiadomo model ten ma dwa wloty i dwa wyloty.
Dziś w wannie próbowałem go reanimować, woda szybko przepływa tylko z jedn...
Mario01 w Filtracja· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1892
Witam.Po podłączeniu lampy uv eihem do filtra unimax2000 filtr zaczął przeciekać. Podłączyłem lampę prawidłowo czyli wpiąłem ja pod wąż wylotowy. I jeszcze jedno pytanie, czy lampa może wisieć na równ...
Scenery Stone w Filtracja· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 7840
Jeśli ktoś ma unimaxa 250 to proszę o opinię. Znalazłem jeden wątek z opiniami o nim z 2009r... Chodzi mi o nową wersję poprawioną bo w tych starszych pękały uszczelki.
Z góry dziękuję.
Statystyki
Ten temat przegląda 367 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 571617
• Liczba wątków: 49483
• Użytkownicy: 36916
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 367 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej