Po pierwsze kończą się, a po drugie, co ważniejsze akwarystyką roślinną zajmuje się od 4 miesięcy i widzę, że robię jakieś błędy w nawożeniu. Dlatego zdecydowałem się przejść na nawozy łatwiejsze w używaniu
A Easy life sa trudne do opanowania? Jak masz problemy z nawozeniem to wypadaloby dojsc do tego co robisz nie tak bo to raczej nie wina nawozow. Myslisz, ze jak kupisz Ferke to bedzie OK? Napisz co sie dzieje, podaj dane akwarium, parametry wody to ludzie Ci pomoga. Podpowiedza co jest nie tak.
Nie piszę że są trudne do opanowania tylko chcę nawozy łatwiejsze w używaniu w takim sensie żeby nie bawić się w odmierzanie strzykawką ml. Po to założyłem temat żeby ktoś doradził jakie nawozy Ferki wybrać a nie po to żeby ktoś pisał o wyższości jednych nawozów nad drugimi
Ja stosuje nawozy Easy Life i nie odmierzam nic strzykawką. Mam akwarium 200l i wszystkie dawki jakie podaje producent to dziele sobie na ilość dni w których podaje nawozy i wychodzi ile czego trzeba dać. A jak widzę, że jakiegoś brakuje to podaję podwójną dawkę i obserwuję co się dzieje.
Ja teraz stosuje ferie, mam 64l, przyjąłem ze pi razy drzwi jest tam 50l wody wiec wciskam dpzownik raz na dwa dni i spokój ;p na stronie ferki jest wszystko ładnie wytlumaczone, jak to dojrzale akwarium to ja bym poprostu zaczął stosować cala lonie wg zaleceń i tyle.
Piotr Baszucki w Nawożenie· Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1965
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/easy-life-easycarbo-bio-nowa-naturalna-wersja-wegla-w-plynie_1_intro.jpg
Nowość w ofercie Easy-Life. W sprzedaży pojawiła się nowa odsłona jednego...
jkozik w Nawożenie· Odpowiedzi: 27 · Wyświetlenia: 25539
Zabawię się dzisiaj w Adama Słodowego :wink: Chcę Wam przedstawić projekt wykonanego przeze mnie automatu do nawożenia. Przed wyjazdem na urlop musiałem jakoś rozwiązać problem dokarmiania mojej ziele...
djbovorta w Nawożenie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3414
Witam.
Po restarcie zbiornika jakieś 3mc temu wreszcie się ustabilizował na tyle że nie ma glona a rośliny rosną zdrowe .
Co nie co o moim zbiorniku .
74L opti
Co2 z butli
Lampa Skylight hyperbar 60...
Marcin Szafraniec w Nawożenie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3748
Czołem
wróciłem do akwarystyki po ładnych 15 latach przerwy. Coś tam sobie powoli przypominam, coś odświeżam ale mam prośbę o pomoc w doborze czy to linii nawozowej czy to konkretnego produktu do moje...
MrKojiro w Nawożenie· Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 15097
Cześć,
Po kilku dziwnych przygodach z glonami i niepewną kranówką postanowiłem kupić filtr RO. W związku z tym mam masę pytań, ale najpierw opis akwarium:
27l - kostka 30cm
Oświetlenie led 5630 12W...
Tycik w Nawożenie· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4997
Cześć wszystkim.
Proszę o pomoc w dobraniu właściwych dawek nawozów. Przegapiłem pojawienie się niedoborów i trochę się nakomplikowało w zbiorniku.
Akwarium: 130x60x65cm ok. 400l netto.
Oświetlenie:...
Anonim 59529 w Nawożenie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 3309
Witam
Posiadam akwarium 112 litrów i co tydzień podmieniam wode w akwarium wodą ro. Dodaje oczywiście do wody ro mineralizator Qualdrop GH+ One plant. Musze stosować mineralizator bo nie rozcieńczam ...
TenOdTego w Nawożenie· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2885
Leję do akwarium kranówkę. W kranówce mam NO3 – 20 mg/l ; PO4 – 1,5 mg/l. Oprócz tego podaję 1 ml dziennie nawozu NPK oraz 1 ml K. Zastanawiam się czy przy takich parametrach wody z kranu jest potrzeb...
git66 w Nawożenie· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1542
Witam. Pytanie czy jest możliwe że Nawóz potasowy Easy-life:
https://sklep.roslinyakwariowe.pl/nawozenie/potas-k/nawoz-easylife-kaliumpotassium-500ml-potas-p-5914.html
podnosi twardości wody (KH i G...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 314 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej