Przeróbka pokrywy 120x 40 - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Przeróbka pokrywy 120x 40

Liczba wyświetleń: 799·Odpowiedzi: 2
Wybór modelu lampy i konfiguracja ustawień. Pomysły na rozbudowę fabrycznych pokryw.

19 lis 2014, 18:16 Przeróbka pokrywy 120x 40  (#1)  

Witam, rozebrałem swoją pokrywę, pewnie parę osób powie, że ją porostu połamałem :D

Ale taki był plan, a więc potrzebuje pomocy jakiegoś elektryka. Bo ja to umiem jedynie podłączyć wtyczkę do kontaktu.

Osprzęt i kable będą montowane na górze pokrywy nie wewnątrz. Kolega w pracy wytnie mi z pleksi obudowę żeby kable nie był na wierzchu. Będzie taka dobudówka na pokrywie. A całość od środka chce wykleić folią lustrzaną samoprzylepną.

1. Cała instalacja:

2. jedna strona instalacji elektrycznej:

3. Druga strona instalacji elekt.:

4. Klapa od środka:

A oto pięknie rysowany w PAINCIE :D plan budowy.

Pytanie moje takie, jakie świetlówki moge dać zamiast tych standardowych do akwarium LT roślinne oraz jakieś podpowiedzi potrzebuje gdyż chce zamontować oświetlenie led.

Jakie pytanie musze zadać sprzedającemu, by Led'y miały odpowiednią MOC :D

Jakie mam kupić świetlówki do tego osprzętu co już mam. Dokładnej nazwy potrzebuje bez pisania skrótami. Czy takie się nadają https://sklep.roslinyakwariowe.pl/oswiet ... -7352.html ?

Leniwy
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

19 lis 2014, 19:23 Re: Przeróbka pokrywy 120x 40  (#2)  

Nie mogę edytować więc wszystko co jest napisane pod ostatnim zdjęciem jest nieaktualne :D

Pytanie moje takie, jakie świetlówki powinienem dać zamiast tych standardowych. Chce stworzyć akwarium roślinne LT.

Jaka moc świetlówki będzie mi potrzebna ?

Jakie mam kupić świetlówki do tego osprzętu co już mam. Dokładnej nazwy potrzebuje bez pisania skrótami. Czy takie się nadają https://sklep.roslinyakwariowe.pl/oswiet ... -7352.html ?

Starczą mi 2 świetlówki czy rozbudować to np. do 3 lub 4 świetlówek ?
Akwarium ma 240L

Leniwy
Ranga: Początkujący

cezar d kołobrzeg

19 lis 2014, 22:52 Re: Przeróbka pokrywy 120x 40  (#3)  

najlepiej 3 x 54 w t5

cezar d
Ranga: Znający temat

Miasto: kołobrzeg

Powrót do Oświetlenie

Powiązane tematy

20220207_132719.jpg

Sterownik HeliaLux SmartControl - przeróbka

prezes_jelonek w Oświetlenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 5050
Witam szanowne grono. Jak w temacie, czy ktoś z Was próbował już przerobić ten sterownik pod Power LED... Moja lampa obecnie jest sterowana przez TC-421 ale nie jestem z tego sterownika zadowolony (ja...
YouTube

Przeróbka retrofit na belkę do akwarium otwartego

Piotr Baszucki w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 5479
Zapraszam do obejrzenia filmu Rafała z serii "Akwagadka"

Szukam pokrywy na 300 litrów(120x50cm) dla roślin akwariowyc

Łoś w Oświetlenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3307
Witam Posiadam akwarium 300 litrów(120x50) z pokrywą Aquastel z dwiema tubami led 30 watt więc mam w sumie 60 watt led. Czyli bardzo mało. Chciałbym celować w kierunku roślin bardziej wymagających. T...

Oświetlenie do pokrywy

kajper w Oświetlenie · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3263
Witam szanone towarzystwo. Chiałbym żoneczce zrobić prezent i zakupić nową pokrywę aluminiwą 80x35 albo Diversa albo AQUASTEL. Proszę o pomoc czy z oświetleniem dedykowanym czy bez. Jeżeli bez to ja...

Przerobienie pokrywy tetra z T5 8W na LED

kajorek w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1509
Dzień dobry, czy ktoś mógłby mi pomóc i napisać, czy można łatwo przerobić pokrywę Tetra (akwarium 30l) z świetlówki T5 8W (trochę mało tego światła) na LED? i jak to zrobić? Z góry dzięki za odpowi...

Przeróbka lampy liniowej na diodach SMD 2835

bartosz34 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1880
Witam. To co napiszę poniżej nie jest tutorialem ale jeżeli ktoś kiedyś trafi na ten temat a będzie miał podobne do moich rozważania lub zapędy to myślę, że będzie choć trochę pomocny, zwłaszcza, że n...

LEDy do pokrywy Aquael Leddy 75

bpjl w Oświetlenie · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1762
Witajcie, Po zrobieniu porządku z temperaturą wody w zbiorniku chciałbym doprowadzić do ładu stan roślin i oświetlenia. Moje akwarium to 105l zbiornik nakryty pokrywą Aquael Leddy 75. Zamontowana jes...

Przeróbka Chihiros-a

Anonim 59387 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3309
Witam, Chciałbym przerobić swoją lampę Chihiros. Wszystkie diody w lampie mają zimny biały kolor. Profil jest taki, że, każdy pasek LED jest osobno włożony. Zastanawiam się nad wymianą jednego z pask...

Przeróbka 4x Aquael retrofit 16w na belkę

derag0n w Oświetlenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1887
Mam pokrywę, oraz w niej retrofity 16W, 2x plant i 2x Sunny. Chodzi mi po głowie żeby zrezygnować z pokrywy i zrobić belkę lub dwie belki wykorzystując te retrofity. W tych szklanych tubach są luzem w...

Przeróbka Oświetlenia belka T5 3x14/T5 3x24

Half32 w Oświetlenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1498
Witam wszystkich moje pytanie dla was chciałbym zmienić oświetlenie z 42w do 72w niestety producent zrobił blokadę oswietlenia na max 44w moje pytanie brzmi czy da się usunąć taka blokadę i jak to moż...

Statystyki

Ten temat przegląda 413 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: michal_ramola

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 413 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.