Fluval - Czyszczenie karbowanych węży
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Czy ktoś mógłby się podzielić doświadczeniem w dziedzinie czyszczenia karbowanych węży jakie są dołączane do kubełków Fluval ? Przedtem miałem JBL gdzie węże były gładkie więc z ich czyszczeniem nie było problemu, natomiast zachodzę w głowę jak wyczyścić węże od Fluvala 
-

kazujama
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Ja u siebie czyszczę w ten sposób, że wsypuje do suchego węża piasku i miotam nim jak szatan, co prawda mam gładkie węże ale może przy twoich też się sprawdzi
-
Lysak_69
●
- Ranga: Poznaje temat
Czyścik do węży na żyłce lub wymienił bym na gładkie(jak się da oczywiście). Znając jednak siebie, zastosował bym wybielacz chlorowy!
(uwaga: trzeba zachować ostrożność i dobrze wypłukać)
-

kichnu
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Mosina
-
Powiązane tematy
Witam .Posiadam w swoim akwarium mały filtr hydroponiczny zasilany pat mini testowany z różnymi gabkami a ostatnio pojemnikiem z wata ,w hydroponice dodatkowy pojemniczek z gabkami .Hydroponika działa...
Cześć.
Chciałem zapytać się wszystkich posiadaczy filtra o to czy wymiar podawany przez producenta jest taki sam dla całej wysokości filtra? Fluval podaje że filtr ma szerokość 18 centymetrów. Ale z t...
Hej
Kilka rad jak czyścić i konserwować filtr OASE.
Film po niemiecku. ?si=ZN0wBIpgfHZia9MK
Cześć. W akwarium posiadam Fluvala 207. Chciałbym zamienić wlot i wylot na Neo Flow M Premium v2. Te wloty mają pasują do węży 12/16 a do Fluvala pasują 16/22. Czy jeśli zrobię redukcję z 16/22 na 12/...
Cześć, może komuś się przyda. Mam obecnie Fluvala 307, trochę głośno pracował. Mam tendencję do wypełniania koszyków na maxa, mediami. Dzisiaj je odchudziłem i jakie było moje zdziwienie, zrobił się b...
Czy ktoś posiada i może miałby ochotę podzielić się opinią na temat tego filtra?
Cześć. Przyszedł czas, gdy ponownie zdecydowalem się na zakup kubełka do mojego akwarium 72L. Wstepnie chciałem kupić jakiegoś solidnego Eheima, ale niestety mam bardzo mało miejsca wokół akwarium i p...
Witam mam problem z starterem w filtrze fluval bo tamtędy przecieka mi woda już nie wiem co mam robić i jaka może być tego przyczyn. Prosiłbym o podpowiedź dodam że uszczelki nowe nasmarowane i starte...
Ponieważ stary filtr (Tetra 800plus) zaczął mi cieknąć spod klamer a wymiany uszczelek, smarowanie i gruntowne czyszczenie nic nie dały zastanawiam się nad kupnem nowego filtra. Już prawie zdecydowałe...
Dzisiaj doszedł do mnie Eheim 2011. Kupiłem używanego za małe pieniądze, niestety bez węży. Węże planowałem dać z tetry ex600 bo akurat mam w szafce, ale niestety nie bardzo pasują, tzn wlotowy może b...
|