Fluval - Czyszczenie karbowanych węży - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Fluval - Czyszczenie karbowanych węży

Liczba wyświetleń: 1191·Odpowiedzi: 2
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Czy ktoś mógłby się podzielić doświadczeniem w dziedzinie czyszczenia karbowanych węży jakie są dołączane do kubełków Fluval ? Przedtem miałem JBL gdzie węże były gładkie więc z ich czyszczeniem nie było problemu, natomiast zachodzę w głowę jak wyczyścić węże od Fluvala :(

kazujama
Ranga: Aktywny użytkownik

Ja u siebie czyszczę w ten sposób, że wsypuje do suchego węża piasku i miotam nim jak szatan, co prawda mam gładkie węże ale może przy twoich też się sprawdzi

Lysak_69
Ranga: Poznaje temat

kichnu Mosina
Czyścik do węży na żyłce lub wymienił bym na gładkie(jak się da oczywiście).
Znając jednak siebie, zastosował bym wybielacz chlorowy!

(uwaga: trzeba zachować ostrożność i dobrze wypłukać)

kichnu
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Mosina

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

20260425_180614.jpg

Hydroponika czyszczenie

andrzejkowac w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1225
Witam .Posiadam w swoim akwarium mały filtr hydroponiczny zasilany pat mini testowany z różnymi gabkami a ostatnio pojemnikiem z wata ,w hydroponice dodatkowy pojemniczek z gabkami .Hydroponika działa...
DSC_0199.JPG

Fluval 307. Wymiary.

woronov w Filtracja · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 8296
Cześć. Chciałem zapytać się wszystkich posiadaczy filtra o to czy wymiar podawany przez producenta jest taki sam dla całej wysokości filtra? Fluval podaje że filtr ma szerokość 18 centymetrów. Ale z t...
YouTube

Film Czyszczenie i konserwacja filtrów OASE

Jacek Pawłowski w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1292
Hej Kilka rad jak czyścić i konserwować filtr OASE. Film po niemiecku. ?si=ZN0wBIpgfHZia9MK
Bez tytułu.png

Zmiana węży na mniejsze

piotrz23 w Filtracja · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2445
Cześć. W akwarium posiadam Fluvala 207. Chciałbym zamienić wlot i wylot na Neo Flow M Premium v2. Te wloty mają pasują do węży 12/16 a do Fluvala pasują 16/22. Czy jeśli zrobię redukcję z 16/22 na 12/...

Fluval 307

lamdre w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 4558
Cześć, może komuś się przyda. Mam obecnie Fluvala 307, trochę głośno pracował. Mam tendencję do wypełniania koszyków na maxa, mediami. Dzisiaj je odchudziłem i jakie było moje zdziwienie, zrobił się b...

Fluval FX 6?

kubal w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2096
Czy ktoś posiada i może miałby ochotę podzielić się opinią na temat tego filtra?

Fluval vs JBL? Priming

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1748
Cześć. Przyszedł czas, gdy ponownie zdecydowalem się na zakup kubełka do mojego akwarium 72L. Wstepnie chciałem kupić jakiegoś solidnego Eheima, ale niestety mam bardzo mało miejsca wokół akwarium i p...

Fluval

Niko79 w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 862
Witam mam problem z starterem w filtrze fluval bo tamtędy przecieka mi woda już nie wiem co mam robić i jaka może być tego przyczyn. Prosiłbym o podpowiedź dodam że uszczelki nowe nasmarowane i starte...

Fluval 306 a Fluval 307

szarlej w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3130
Ponieważ stary filtr (Tetra 800plus) zaczął mi cieknąć spod klamer a wymiany uszczelek, smarowanie i gruntowne czyszczenie nic nie dały zastanawiam się nad kupnem nowego filtra. Już prawie zdecydowałe...

Średnice węży Eheim 2011

dimmus w Filtracja · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3882
Dzisiaj doszedł do mnie Eheim 2011. Kupiłem używanego za małe pieniądze, niestety bez węży. Węże planowałem dać z tetry ex600 bo akurat mam w szafce, ale niestety nie bardzo pasują, tzn wlotowy może b...

Statystyki

Ten temat przegląda 159 użytkowników w tym 1 zalogowany
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570997
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 158 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.