Walizka z testami JBL - Cu i PO4 KOI - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Walizka z testami JBL - Cu i PO4 KOI

Liczba wyświetleń: 1154·Odpowiedzi: 1
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Korzystam z testów z walizeczki JBL od pewnego czasu. Tutaj widzę też w karcie pomiarowej że jest test na miedź (Cu) ale odczynników i jak go wykonać już nie widzę ?? :?

druga sprawa to na wyżej wspomnianej karcie pomiarowej są dwa pomiary PO4, zwykła-sensitive ją nazwano , mierząca PO4 do 1,8 ppm i druga nazwana "test PO4 KAI" tyle że z pomiarem do 10 ppm - czym się różnią te testy PO4? Czyżby tylko tym że jak mi wyjdzie po4 powyżej 1,8ppm to przenoszę się ze sprawdzeniem pomiaru z testu sensitive do KAI który ma do 10ppm ??

Kredu
Ranga: Zainteresowany tematem

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Pioter83 Brzeg
Witaj. Ja również korzystam z takiej walizeczki i tam też jest na karcie test na Cu a w zestawie go nie ma. A jeśli chodzi o Po4 to nie wiem czym się różnią bo ja mam tylko ten na Po4 Sensitiv. Z tamtym się nie spotkałem. Być może jest tak jak piszesz, że jak masz większy współczynnik to musisz przejść na ten drugi. 8)

Pioter83
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Brzeg

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

20211212_153937.jpg

Testy pH, gH, kH, NO3, PO4, Fe i inne - temat dedykowany

100>P Piotr Stochmal w Nawożenie · Odpowiedzi: 398 · Wyświetlenia: 296769
Witam. Jakich producentów testy na NO3, PO4, Fe warto kupić (dokładność pomiaru w stosunku do ceny i producenta) a od jakich trzymać się z daleka?. jakie mają zakresy pomiarowe (od ilu do ilu) i na il...
dyf1.jpg

Dyfuzor przepływowy JBL

roslinyakwariowe.pl w Technika CO2 · Odpowiedzi: 55 · Wyświetlenia: 48340
dyf1.jpg JBL przygotował kolejną nowość dedykowaną dla akwarystów roślinnych. Tym razem będzie to dyfuzor przepływowy (z wymiennym spiekiem) dostępny na 3 różne średnice węży filtracyjnych... Czyt...
YouTube

Film Jak poprawnie robić testy wody - firma JBL

Jacek Pawłowski w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1493
Hej Bardzo prosto pokazane i łatwo wytłumaczone. Niestety po niemiecku , ale warto zobaczyć. &t=?si=mNlh1Rr8MVou5lP7
image.jpg

PO4 a nitki

marian9669 w Glony · Odpowiedzi: 21 · Wyświetlenia: 11622
Cześć, mam pytanie co do zależności pomiędzy PO4 a nitkami. Otóż od dłuższego czasu zmagam się właśnie z tym niemiłym problemem i nie potrafię znaleźć przyczyny. Kilka info o akwarium: 30l, oświetle...
jbl-proscape-plant-soil.jpg

Batalia podłoży aktywnych - JBL ProScape Plant Soil

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2917
jbl-proscape-plant-soil.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże...
podloze-jbl-manado.jpg

Batalia podłoży aktywnych - JBL Manado

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1418
podloze-jbl-manado.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże króc...

JBL e901

Rafallo26 w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2399
Cześć! Mam możliwość zakupu filtra JBL e901. Chciałbym w nim wymienić prefiltr na ten z e902. Chciałbym zapytać czy warto kupić ten filtr. Słyszałem że biorą lewą wodę. Jak rozpoznać model który bier...

Fluval vs JBL? Priming

pk77 w Filtracja · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1701
Cześć. Przyszedł czas, gdy ponownie zdecydowalem się na zakup kubełka do mojego akwarium 72L. Wstepnie chciałem kupić jakiegoś solidnego Eheima, ale niestety mam bardzo mało miejsca wokół akwarium i p...

Zepsuty zasilacz od sterownika jbl

jaztorunia w Szkło i meble · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2475
Witam. Przepalił mi się właśnie zasilacz od sterownika jbl do co2. Zasilacz ma output 12v 300mA. Niestety nigdzie nie mogę zjeść takiego zasilacza najczęściej są 12v 2-3A, czy mogę użyć takiego zasila...

AF PO4 Boost - dozowanie

pi3cho82 w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 4414
Witam, Ktoś z Was nawozi akwarium tytułowym nawozem? Nie wiem jak dozować, na opakowaniu napisano jedynie, że "10 ml na 100L podnosi fosfor o 0,4ml/L". Ale jak często go stosować? Trzeba tes...

Statystyki

Ten temat przegląda 412 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571606
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 412 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.