Kirysek bez płetwy ogonowej - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Kirysek bez płetwy ogonowej

Liczba wyświetleń: 2498·Odpowiedzi: 4
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.

25 paź 2014, 13:02 Kirysek bez płetwy ogonowej  (#1)  

Dziś w moim 100L LT zauważyłem że Kirysek nie ma płetwy, zdjęcie poniżej
Pozostała obsada to 1 duch amazoński, parka Gurami i inne kiryski
Sprawcą pewnie jest duch albo gurami, ale mam pytanie czy ta płetwa odrośnie?

marcin_akwarysta
Ranga: Poznaje temat

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Paweł Kubiak Środa Wielkopolska

25 paź 2014, 19:52 Re: Kirysek bez płetwy ogonowej  (#2)  

co do odrośnięcia płetwy to chyba na za wiele bym nie liczył natomiast od razu zabrałbym z akwarium towarzyskiego tego ducha bo do takich sytuacji będzie dochodzić. to jest drapieżnik. polecam szczegółowy artykuł na temat ducha w ostatnim Magazynie Akwarium:)

http://www.magazynakwarium.pl/aktualnosci.html

Paweł Kubiak

Miasto: Środa Wielkopolska

Anonim 43742

25 paź 2014, 20:08 Re: Kirysek bez płetwy ogonowej  (#3)  

U mnie również kirys pstry stracił ogon, ale odrósł i rybka pływa do dzisiaj.

Anonim 43742

kprusak Venlo

26 paź 2014, 00:45 Re: Kirysek bez płetwy ogonowej  (#4)  

W tym wypadku kirys jest atakowany, więc ryba prędzej padnie niż płetwa odrośnie.
Hoduję corydorasy od 12 lat.

kprusak
Ranga: Znający temat

Miasto: Venlo

26 paź 2014, 01:43 Re: Kirysek bez płetwy ogonowej  (#5)  

ja tylko mogę domniemać że brak płetwy ogonowej to zasługa ducha, nigdy na własne oczy nie widziałem żeby atakował. ale to dlatego że on w nocy jak zgaszone światło jest najbardziej aktywny

marcin_akwarysta

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

CB819D8D-778B-4133-A0C2-165DA0290270.jpeg

Zdechnięcie paru krewetek blue velvet bez przyczyny.

daniel5 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 41 · Wyświetlenia: 23211
Witam, jestem nowy na tym forum. W krótkim czasie zdechło mi parę krewetek blue velvet. Akwarium nowo zakładane woda stała z 3 tygodnie puste. Wpuściłem krewety pożyły normalnie z 10 dni. Po tym czasi...
KORZEŃ_MANGROWCA_DO_AKWARIUM_ROZMIAR_S_10-15cm__6856944404__-_Allegro_pl_-_Więcej_niż_aukcje_.png.png

Postrzępione płetwy u bojownika

magdasa15 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 61 · Wyświetlenia: 19777
M am akwarium Aqua Szut Betta 22l cylindryczne z pokrywą, w której jest świetlówka 9W (świeci po 12h), filtr wewnętrzny, grzałka 25W (tem w akwa 26 st), podłożem jest ziemia ogrodowa + żwirek. Roślink...

Kirysek spiżowy - ikra na szybach i roślinach... co dalej?

strong07 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 7028
właśnie dziś zauważyłem pobudzone kiryski.. po chwili już była ikra na szybach i roślinach. Akwa 112l, 6 neonów 1 skalar, 4 nieduże zbrojniki, i 3 kiryski spiżowe dorosłe. Starsze ryby raczej nie zjed...

Kirysek Spiżowy

linkon1992 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1413
Witam. Dziś zauważyłem cos dziwnego na jednym z kirysków spiżowych. Pomoże ktoś w diagnozie?

Białe płetwy u bojownika

promil89 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2385
Witam. Proszę o pomoc w rozpoznaniu co dzieje się z płetwami bójka. Martwica, pleśniawka czy jeszcze coś innego. Kilka dni zachowywał się dziwnie ale nie było żadnych objawów. Teraz zachowuje się już ...

Ranny kirysek Sterby

AquaNoob w Zwierzęta · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2187
Dzień dobry W nocy kirysek Sterby zaklinował się między grzałką a szybą. Nie mógł uciekać i jakieś inne ryby (podejrzewam zwinniki Blehera) ogryzły mu całkowice płetwę ogonową. Jak go zobaczyłem, to ...

Kirysek

Anonim 51850 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1837
Witajcie, mam pytanie do znawców tematu chorób; na młodym kirysku pojawiły się białe jakby mętne narośla. Co to może być? Kiryski były w kwarantannie i nie rosło im coś takiego... dopiero po tygodniu...

Czy danio i brzanki obgryzają płetwy ?

ataman76 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2109
Mam pytanie jak temacie, Czytalem na jakims forum ze danio a czasem i brzanki lubia podgryzac pletwy inny gatunkom rybek. Czy dotyczy to wszystkich danio i brzanek ? Macie z tym jakies doswiadczenia. ...

Czy płetwy bojownika odrosną?

Maja9 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 7018
Cześć, nigdy nie miałam akwarium i kupiłam właśnie bojownika. W zoologicznym Kakadu były trzy do wyboru i wzięłam najbardziej żywotnego. Nie znam się na rybach i dla mnie wyglądał ok, ale gdy w domu s...

Bojownik ma szaro-czerwone płetwy

Skalmar w Zwierzęta · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 6705
Mój bojownik (Butterfly) ma szaro-czerwone płetwy (tylko w jednym miejscu jest to kawałek płetwy grzbietowej). Nie wiem co to jest ale to przechodzi na jego ogon nie wiem co robić. Może to po prostu z...

Statystyki

Ten temat przegląda 1958 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571603
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36913

•  Najnowszy użytkownik: veronika_lot

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1958 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.