Dobór pompy - za mały przepływ - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Dobór pompy - za mały przepływ

Liczba wyświetleń: 692·Brak odpowiedzi
Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Mam mały problem. Posiadam w akwarium filtr multikani 800 z 3 wkładami filtracyjnymi, dodatkowo podłączona jest chłodziarka Teco TR5. Przepływ jest zdecydowanie za mały. Co będzie jak zechcę wstawić UV albo mixer CO2. W związku z tym szukam pompy co najmniej 1200l/h z możliwością zamontowania jej poza akwarium. Aktualnie oryginalna pompa przyczepiona jest do akwarium na zewnątrz. chciałbym aby nowa również miała taką możliwość. Trochę się naszukałem ale nic nie znalazłem. Może ktoś wie gdzie taką dostanę?

mikipod
Ranga: Początkujący

Powrót do Filtracja

Powiązane tematy

IMG_20221223_111909.jpeg

Oase 600 - głosność i przepływ

Borys w Filtracja · Odpowiedzi: 96 · Wyświetlenia: 46544
Wczoraj wystartowałem wreszcze z akwarium, wszystko przebiegło bezproblemowo, ale trochę martwi mnie głośność filtra Oase 600 Thermo. Nie jest to zapowietrzenie, bo to nie ten dźwięk tylko takie jedno...
YouTube

Wylot kielichowy a przepływ wody

bartosz34 w Filtracja · Odpowiedzi: 51 · Wyświetlenia: 19950
Pytanie do tych którzy maja taki wylot. Czy macie jakieś obserwacje, że kielichowy wylot znacznie ograniczył przepływ wody w filtrze? Chodzi mi o litry/h bo że siła strumienia na wylocie jest mniejsza...
eheim pokrywka.jpg

Pokrywa pompy do Eheim 2075

otek w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1040
Witam, Czy ktoś mi jest w stanie podpowiedzieć czy na pokrywie pompy (Nr części 7428780) w eheim-ie 2075 jest uszczelka. Chce wskrzesić swój stary filtr i wydaje mi się że tu powinna być uszczelka....
img_20220415_223148.jpg

Eheim 2275 - słaby przepływ

CHLU w Filtracja · Odpowiedzi: 61 · Wyświetlenia: 20446
Witam Państwa :) Chciałbym zadać pytanie a zarazem prosić o pomoc w sprawie mojego filtra EHEIM 2275 . Filtr ma około 2mc , kupiony nowy , zbiornik 240l Problem dotyczy spadku wydajności filtracji a...
YouTube

Jak poprawić przepływ w filtrze hw 302.

manonegra13 w Filtracja · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1984
Może się komuś przyda, a może już było, takie spostrzeżenie. Co o tym sądzicie? Wysłane z MI 8 Lite przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl

Aquael ULTRAMAX BT - Bardzo słaby przepływ

miszelhdr w Filtracja · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 1056
Witam, od 1,5 mies posiadam w/w filtr. Na początku pięknie pracował, jednak po pewnym czasie przepływ drastycznie spadł. Wyczyściłem prefiltr, gąbki (o dziwo nie były jakoś za specjalnie zawalone, co ...

Jaki minimalny przepływ wody w kubełku dla 300 litrów?

Łoś w Filtracja · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5049
Cześć Mam akwarium 300 litrów. I mam takie pytanie. Jaki jest w l/h minimalny przepływ wody w kubełku tak aby czyścił on wode mechanicznie i biologicznie w akwarium właśnie 300 litrów?? No bo mechani...

Mały filter zewnętrzny z wbudowaną grzałką

Om3n84 w Filtracja · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2560
Witam. Szukam jakiegoś filtra zewnętrznego z wbudowaną grzałką, dla kostki 30L. Wiem że malutki ale chce zrobić małą kostkę iwagumi - dywan i skały do tego białe tło i nie chce żeby grzałka i filtr ...

Przepływ wody w filtrze

guzi75 w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1504
Witam czy ma ktoś używa filtrów Ikola Classic. Interesują mnie jeden z dwóch 250 lub 350 bardziej 350, tylko chodzi, o realny przepływ wody wiem, nieraz były tematy poruszane itd. ale chodzi o te dwa ...

Szklany wlot, wylot a przepływ.

Iwagumiak w Filtracja · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2550
Hej kupiłem dzisiaj szklany wlot i wylot (ten szeroki) 16/22 firmy Aqua Nova i podłączyłem pod Filtr Aquael Ultramax 1500. Z tego co zauważyłem oryginalny zasys posiada masę rowków i jest ogólnie duży...

Statystyki

Ten temat przegląda 287 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570949
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 287 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.