Tęczanka niebieska a garbniki - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Tęczanka niebieska a garbniki

Liczba wyświetleń: 806·Odpowiedzi: 2
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.

08 paź 2014, 12:09 Tęczanka niebieska a garbniki  (#1)  

Witam :) Tydzień temu postanowiłem zrobić restart akwarium z powodu wojny z glonami. W moim ogólniaku 126l. pływają
-10x neon inesa
-5x kardynałek
-4x tęczanka niebieska
-1x tęczanka trójpręga (tylko jedna, dostałem od znajomego)
-2x kiryśnik czarnoplamy
-1x giętkoząb
Ryby się dogadują, mniejsza o to. Postanowiłem pobawić się troszkę z garbnikami. Wrzuciłem do akwarium 7 sztuk szyszek olchy czarnej. Woda dosłownie ma tylko poszlakę koloru leciutko złotawego (na zdjęciach nawet tego nie widać, woda kryształ). Czy ktoś wie jak tęczanki niebieskie znoszą taką ilość garbników i czy wgl znoszą? Ryby ganiają normalnie, samce teraz bardzo mocno się wybarwiły, popisują się między sobą i ganiają. wielkie dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam wszystkich zapaleńców :)

dino15124
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
W naturze też są garbniki i kwasy humusowe wymyte z gleb do wody i bynajmniej ryby od tego nie zabijesz, oczywiście do puki nie przesadzisz z ilością .. lekko złoty słomkowy odcień widoczny pod światło może wpłynąć tylko korzystnie na ryby i rośliny.

Pethro

Krótko, zwięźle i na temat. Dziękuję Pethro :)

dino15124
Ranga: Początkujący

Powrót do Zwierzęta

Powiązane tematy

Tęczanka Blehera w roślinnym?

Tobex w Zwierzęta · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2564
Cześć, troche zastanawiałem się nad obsadą do mojego nowego roślinnego i przeniosłem dziś do dojżałego zbiornika 5x Tęczankę Blehera. Oprócz nich, w chwili obecnej w zbiorniku znajduję się młody zbroj...

Mała niebieska rybka - nie mogę znaleźć

Orledor w Zwierzęta · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2501
Witam Kiedyś widziałem na tym (chyba) forum zdjęcie na którym widać było małe, niebieskie (soczyście niebieskie) rybki. Żadnych pasków, kropek itp. Jednolity niebieski kolor. Płetwy miała innego kolo...

Statystyki

Ten temat przegląda 200 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571608
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 200 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.