Witam wszystkich. Jakis czas temu kupilem te skały w sklepie internetowym ,niedawno postanowilem zalozycnowe akwa.Szkielko ma byc 2x wieksze wiec potrzebuje tych skal wiecej ,ale zapomnialem jak sie nazywaja .Nie chce mieszac z innymi .Widzialem wiele podobnych i w pewnym momecie juz zglupialem .Prosze o pomoc w rozwiazaniu tej "zagadki" A tak poza tym czy kupie te skaly w jakis duzych kawalkach tj 8-10kg lub wieksze.
Hmmm dziwne pytanie skoro zamówione w sklepie internetowym, chyba że nie ma w historii zamówień na stronie sklepu, w mailu? Wejść do sklepu i zobaczyć co mają w ofercie i porównać z tym co mamy. No chyba że nazwę sklepu też zapomniałeś
Te skaly zakupione byly jakies 4lata temu na brytyjskim ebayu ten ktos juz nic nie sprzedaje albo nie istnieje.Nie moge go odnalesc a poza tym w uk skaly inaczej nazywaja
Szukaj pod takimi nazwami: Ryuoh stone Suropu stone
Generalnie nazwy bywają różne, musisz patrzeć po zdjęciach. Tylko nie pomyl z Mountain stone (Grey mountain). - one są mniej porowate i bardziej klockowate, mają za to głebokie "żyły".
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
emiloss11 napisał(a):dzieki za podpowiedz ale one wygladaja prawie tak samo wiec jak dokupie ktores to chyba nie bedzie wielkiej roznicy w akwa.Mam nadzieje
Można mieszać kamienie - ale wiadomo jak to w aranżacji - trzeba to zrobić na tyle fajnie, żeby nie wyszło kiczowato. Może jak już masz te swoje duże, to dobierz zbliżone w mniejszym rozmiarze (lub na odwrót) - wtedy to się troszkę zgubi.
Ew. dobierz korzenie do tego co masz i nie trzeba będzie więcej kamieni
mgr biologii - botanik, specjalista z zakresu fizjologii roślin wodnych
Witam,
Prośba o pomoc, potrzebuję 2 skały szpiczaste Grey Mountain ok 45cm. Przedzwoniłem pół Polski i podobno główny dystrybutor pakuje te kamyczki w pudełka 30x25x23cm stąd nie ma szansy na większy ...
iwagumi19-2.jpg
W krajowej dystrybucji pojawiły się nowe odmiany skał PROGOW.
Wśród nowości znajdziemy m.in. czerwone kamienie Samurai Stone oraz czarne i szare łupki.
Zapraszam do zapoznania się z...
preis w Akwaria· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2903
Witam wszystkich serdecznie,
jako, iż w dzieciństwie posiadałem akwarium (25 lat temu :roll: ),
wymarzyło mi się założenie akwarium dla siebie jak i ze względu swoje na dzieci.
Podczas wertowania for...
ciabatta w Nawożenie· Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 5170
Witam
Zmieniałem aranżację w której użyłem sporą ilość skał. Ze względu na twardą wodę postanowiłem użyć wody RO. Po przygotowaniu i mineralizacji uzyskalem GH8 a KH na poziomie 1,2. Po dwoch dniach w...
albo takie, które zmieniają je jak najmniej. Istnieje w ogóle coś takiego, oprócz neutralnej (podobno) lawy, bazaltu i kwarcytów? Już się nastawiałem na Seiryu, a tu czytam o tym, że gH potrafi podsko...
Oglądając filmy o zakładaniu akwarium na YouTube zauważyłem, że skały mogą stać na kawałku rury pcv. Bywa, że drąży się w niej otwory i zasypuje wnętrze lawą wulkaniczną. Nie widziałem dyskusji na tym...
nekzt w Akwaria· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 12850
1. akwarium: (80 x 35 x 40) 112l
2. oświetlenie: belka led mojej konstrukcji barwa 6500k strumien swietlny 3480lm 10h na dobe
3. podłoża: aqua art II+ bazalt
4. systemu CO2:butla 2kg dyfuzor szklany ...
Kwydin w Akwaria· Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 14180
Akwarium : 112l (80x35x40)
Start : 22.12.2016r
Oświetlenie : 2x Lampa led DIY (paski SMD 5630 z diodami od Epistara) 6500k i 3500k, wg danych od proiducenta ok 6000lm ograniczone do ok 4000lm za pom...
Witam!
Posiadam w akwarium skały Suropu Stone zakupione w sklepie RA w ilości ok 26kg. znajdują się one w zbiorniku o pojemności 160l, a że z kranu leci u mnie twarda woda kh18 postanowiłem zainwesto...
dadors w Podłoże· Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 3431
Witam.
Zastanawiam się nad zastosowaniem podłoża wulkanicznego a na wierzch mają być użyte skały wulkaniczne na których będą epifity mchy.
Pytanie do osób które miały styczność z tym podłożem oraz jed...
Statystyki
Ten temat przegląda 401 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 571008
• Liczba wątków: 48808
• Użytkownicy: 36936
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 401 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej