Kalibracja testów - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Kalibracja testów

Liczba wyświetleń: 626·Brak odpowiedzi
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.

30 wrz 2014, 17:11 Kalibracja testów  (#1)  

Co oznacza skalibrowac test np. NO3, PO4 ? Ja mam całą walizke testów JBL, ma ona ze 3-4 miesiące, czy musze je kalibrować, a jesli tak to jak to sie robi?

marcin_akwarysta
Ranga: Poznaje temat

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

IMG_7399.jpeg

Parametry wody z testów a wodociągi

Mateo525 w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 4500
Cześć wszystkim, Jako że od dłuższego czasu przymierzam się do założenia akwarium, ale do teraz nie było czasu przyszły mi testy wody, i tak kupiłem jbl kropelki i wyszły następująco: Gh 15 Kh 20 Ph 7...
YouTube

Recenzja Testów paskowych Tetra 6in1 + aplikacja mobilna

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 3843
Znalazłem taką recenzję, przygotowaną przez "ambasadora", materiału nie oceniam, po prostu wklejam, może ktoś będzie chciał zobaczyć aplikację na "na żywo".

Utylizacja przeterminowanych testów

dominiksz w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2196
Co robicie z testami, odczynnikami po terminie ich ważności? Przeterminowały mi się jakieś stare testy a wyrzucać tak po prostu do śmieci jakoś mi się nie widzi

Analiza testów

coolfon1988 w Nawożenie · Odpowiedzi: 51 · Wyświetlenia: 21026
Hej Woda w akwarium Ph 6,4 ( co2 z butli) KH 5 GH 9 Woda RO KH 0 GH 0 Woda z kranu Ph 7,4 Kh 5 GH 13 Mineralizator Kh +0,7 GH +1 Jak te testy wypadają? Skąd takie podwyższone GH? Jak ewentualnie...

Data ważności soli i testów korpelkowych

Bobzin w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3951
Witam chciałem zapytać czy sole mogą stracić swoje właściwości po upływie terminu ważności? i jak jest z testami kropelkowymi w kwestii ważności. Pytam bo chce sprzedać kilka testów oraz sole i nie wi...

Ranking testów akwarystycznych

Luk w Nawożenie · Odpowiedzi: 47 · Wyświetlenia: 39518
Witam, może cieawe byłoby prowadzić ranking testów akwarystycznych? Jest ich trochę i to różnych firm, jedne sprawują się lepiej inne gorzej. Takie zestawienie na pewno by pomogło w wyborze odpowiedn...

Kalibracja pompy dozującej nawozy

AquaPrime w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1708
Witam, właśnie dotarła do mnie przesyłka z pompą dozującą nawozy. Instrukcja jest prosta ale, no właśnie jest małe ale. Jakim płynem kalibrować pompę? wodą czy nawozem jaki będzie przydzielony do slot...

Wysoki poziom azotynow - blad testow?

Piotr1503 w Nawożenie · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1885
Dzien dobry forumowicze :) Witam na forum! Pisze o problemie, ostatnio zalozylem nowa kostke - akwarium 10 l. Tak wiem, ze mala, ale wszyscy jej mieszkancy to dwa kolcobrzuchy karlowate (kostke zakla...

Pomoc przy wynikach testów

Bahl w Nawożenie · Odpowiedzi: 37 · Wyświetlenia: 9229
Witam akwarium mam od ok. roku.Obsada to 4 otoski 4 zbrojniki kilka(8-10) molinezji kilkanaście(15-20) gupików 4 kiryski 2 ampularie 4 zbrojniki.Podmiany to co 7-10 dni ok 30 litrów wody kranowej odst...

Analiza wyników testów.

underek79 w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 803
Witajcie Założyłem krewetkarium (neocardina blue dream docelowo, bo jak na razie oczywiście stoi puste). Kupiłem testy (niestety paskowe) Tetra 6 in 1 i wyniki wyszły słabe: NO3 - 10mg/l NO2 - 0mg/l ...

Statystyki

Ten temat przegląda 280 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571609
 •  Liczba wątków: 49480
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 280 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.