|
|
Testy JBL Nowe vs Przeterminowane
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam! Nie wiem czy temat już był ale myślę że nie zaszkodzi. Otóż dzisiaj pokusiłem się zrobić testy w akwarium testami na Fe i No2. Widać jak mogą one oszukiwać dlatego uważam, że jak im się skończy data ważności to lepiej wyrzucić mimo że zostało odczynnika jeszcze na wykonanie np. 2 testów. Na pewno nie zaoszczędzimy a możemy tylko narobić kłopotu w akwarium. Nie wiem jak byłoby z resztą testów, nie wykonywałem bo nie miałem starych.
- Załączniki
-
-
-
-
-

Pioter83
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Brzeg
Mam dwie walizki testów JBL. Jedna nówka i drogą po terminie 3 miesiące - była przeceniona o 75%. Różnicy w wynikach nie ma oprócz testu Fe. Obojętnie co wleje kranówka, destylka, woda z akwarium zawsze zabarwia się prawie na czarno.
-

Aal
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Butzbach
Skąd ten czarny kolor Ci się bierze - na testach nowych czy starych i którym odczynniku? Ja mam testy na PH, KH, No2, No3, Fe, Po4 i jak nimi robię to nigdy nie uzyskałem czarnego koloru! 
-

Pioter83
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Brzeg
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Stary test na Fe, po wkropieniu odczynnika kolor jest grubo ponad skalę. Jak nie zapomnę to wieczorem wrzucę zdjęcie.
-

Aal
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Butzbach
Powiązane tematy
https://roslinyakwariowe.pl/images/miniaturki/thumb-fp-aquael-neo-set-nowe-zestawy-akwariowe-125-130-i-240-litrow_1-6cca71918bfbee8ada3d0d47583f93a8.jpg
Nowe zestawy Aquael Neo Set w ofercie. Do...
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/nowe-reduktory-co2-aqua-art-v2-jeden-lub-dwa-manometry_1_intro.jpg
Druga generacja reduktorów Aqua-Art. Polska marka Aqua-Art wprowadz...
Glass bent tube set fluid 1080x1080.jpg
Qualdrop rozszerza linię akcesoriów CO2. Polska marka Qualdrop wprowadza do oferty serię nowych indykatorów dwutlenku węgla przeznaczonych do akwariów roślinn...
Na zachodzie powstają nowe studia a w Polsce się zamykają, szkoda bo potencjał wielu osób został zmarnowany.
Witam wszystkich, marka VIMI wypuściła nowy rodzaj mineralizatorów do wody RO. Są to dwa produkty Remin GH i Remin GH&KH. Oba mineralizatory w porównaniu do poprzedniego mineralizatora nie zawiera...
Zastanawiam się nad testami - no3 wychodzi mi w akwarium +~ 15 wg testu zoolek, natomiast nurtuje mnie test po4 - probówka mimo wykonania testu na wodzie z akwarium nie zmienia barwy- pomyślałem że mo...
Witam. Jakich producentów testy na NO3, PO4, Fe warto kupić (dokładność pomiaru w stosunku do ceny i producenta) a od jakich trzymać się z daleka?. jakie mają zakresy pomiarowe (od ilu do ilu) i na il...
viv-super-pure-6.jpeg
Zapraszam do zapoznania się z zajawką dystrybutora:
Z ogromną przyjemnością informujemy o poszerzeniu naszej marki ROTALA o AKWARIA SUPER PURE TANK :)
AKWARIA SUPER PURE T...
Cześć. Chyba przyszedł czas na wymianę sędziwej belki oświetleniowej i zastanawiam się nad tymi dwoma modelami:
- Fluval Plant PRO 4.0 LED 60W Bluetooth
- Chihiros WRGB SLIM 60 II
Który byście wybrali...
|
|