Staurogyne repens-ciemny nalot na dolnych liściach
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam, dolne, starsze liście staurogyne zaczynają porastać czymś czarnym (compsopogon?). Mam nadzieję, że widać to na zdjęciu. Czy to może być oznaką małej ilości CO2 a może złym stosunkiem N/P?
-
pi3cho82
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Podepnę sie do tematu. U mnie zawsze rósł wyśmienicie ale teraz mam te same objawy 
-
zabol001irlandia
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Athlone
Powiązane tematy
Witam,
Od paru tygodni nowe liście Bucephalandr karłowacieją i pojawiają się dziury jak przy braku potasu, ale ten jest zwykle przy starych liściach?
Parametry:
PH 7,2
TDS 283
Ca 80
Mg 15
Gh 12
Kh 7
N...
Witam wszystkich.
Mam problem z pojawiającymi się wykwitami glonów na liściach roślin.
Akwarium stoi przy oknie ,ale jest zasłonięte z tyłu ,nie mam możliwości przeniesienia akwarium w inne miejsce.
A...
Co może być przyczyną słabego wzrostu i oprzebarwien żółtych u staurogene repens?
Witam, od niedawna mam akwarium po totalnym restarcie zaczynając od szafki, szkła po całą aranżacje. Akwarium to 72 l, oświetlenie 20W od Aquael Leddy Slim, podłoże to drobny żwirek kwarcowy1-2mm pod ...
Witam, mam problem. 2 miesiące temu założyłem akwarium, lampa to Chihiros WRGB II Slim wersji 45cm (35w i 1800lm), szkło 64l. Od początku świeciłem nią 6h (+ 1h na świt i zmierzch) mocą ok 40%, co daj...
Witam, czy ktoś może zdiagnozować gdzie leży mój problem?
1 problem to czarne plamy na większości liści
2. Problem to Vallisneria robi się brązowo-czerwona
Moje parametry:
-baniak 180L
-światło led...
Cześć!
Mam pytanie co do przycinania roślin łodygowych. Przeczytałem, że takie rośliny przycina się w międzywęźlach (rozumiem, że chodzi o odcinek między miejscami, gdzie wyrastają liście). Na obrazk...
Witam,
od jakiegoś czasu pojawiają się dziury w roślinach i zatrzymał się wzrost roślin.
Świecę 11h dziennie z czego pierwsze 2 i ostatnie 2 godziny to świt i zmierzch.
Parametry wody:
PH - 7.6
Gh - 1...
Witam.
Baniak ma 8 dni, wczoraj robiona podmiana wody 50%. Nawożenie metodą EI 50% zalecanych dawek.
Mam następujący problem.
W ciągu jednej nocy pojawił mi się dosłownie na wszystkich roślinach ...
Witam
Mam 3 tygodniowy zbiornik 112 L. Podłoże mam aktywne Controsoil. Nie nawoziłem jeszcze(ale miałem takie zapędy) bo producent zaleca czekać 4 tygodnie aby podłoże się uaktywniło. Niestety pojawi...
|
|