Witam Wszystkich Bardzo proszę o ocenę aranżacji. Zbiorniczek jest świeżutki i stawiany na ziemi ogrodowej. Na ziemię planuje wysypać warstwę bazaltu. Na tą chwilę wstępny układ. Kamienie to serpentynit. Oświetlenie robocze. Docelowe to belka własnej produkcji na led 5730.
Dobrze to wygląda. Szczelina między kamieniami wygląda trochę mechanicznie. Zmień nachylenie któregoś kamienia albo jakiś tam dodaj żeby nie było tak równo jak od linijki. Powodzenia PS. Ciekawe proporcje akwarium.
Kwestia Tej szpary to raczej ujęcie zdjęcia robionego z partyzanta. W aranżacji wzoruję się Chorwacką Paklenicą choć same skały bez ziemi przypominają coś z Tajlandzkiego wybrzeża. Finalnie będzie raczej krajobraz górski. Co do proporcji to raczej nic nadzwyczajnego - tzw złoty podział.
Witam, jutro będę robił restart. Całkowicie inny styl. Użyje pokruszonej ławy na wzniesienia a jako substrat pójdzie tropica soil czarna. Jezeli chodzi omateriały to tylko dragon rock i korzenie do te...
Witam was.
Szukam pomysłu na akwarium HEXA SET II 60L. Już tyle razy w ciągu 20 lat go aranżowałam i zawsze po roku okazywało się, że nie wygląda to tak jak planowałam
Akwarium specyficzne: węższe niż...
Witam wszystkich .
Już niedługo zmieniam aranżacje w swoim zbiorniku i proszę was o opinie czy rośliny zostały wybrane dobrze czy zupełnie nietrafione .
Co według Was zmienić .
Opis zbiornika .
Ak...
Witam, co mogę jeszcze zrobić w tym akwarium, by było bardziej naturalne i by nadać mu głębi?
Zastanawiałam się nad umieszczeniem korzeni po lewej na kamieniu, by były trochę wyżej. Mam 3 otoczaki c...
Statystyki
Ten temat przegląda 313 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570937
• Liczba wątków: 48796
• Użytkownicy: 36925
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 313 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej