Dorosły okaz red cherry, problem. - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Dorosły okaz red cherry, problem.

Liczba wyświetleń: 566·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Witam,

Mam problem u dorosłego osobnika red cherry. Jest to jedna z najstarszych krewetek w moim krewetkarium.
Już jakiś czas temu zauważyłem u niej zanikanie pigmentu, na początku był to pas przez cały grzbiet, ale teraz wygląda jakby "farba" odrywała się po bokach. Nie wiem czy to jest preludium wylinki, czy objaw jakiejś choroby, ale inne krewetki nie mają takiego problemu.

Na zdjęciach starałem się uchwycić miejsca w których jest wyraźna różnica między partiami ciała krewetki, a ich kolorem. (słaba jakość zdjęć telefon)

Link do zdjęć https://imageshack.com/a/N3wz/1

Proszę o pomoc z tematem.

witaminek
Ranga: Początkujący

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

IMG_0554.jpeg

POMOCY! Mam problem z roslina

akwagucio w Rośliny · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3889
Wracam po 11 latach do akwartstyki i zakupiłem dzisiaj roślinę w ciemno bez nazwy i z dziwnym nalotem. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu co to za roślina i czarne kropki na liściach. Pozdrawiam
parvi2.jpg

Lysimachia parvifolia RED

Piotr Baszucki w Rośliny środkowego planu · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1501
parvi2.jpg Lysimachia parvifolia to stosunkowo nowa, efektowna roślina akwariowa o intensywnie czerwonym ubarwieniu, która zyskuje coraz większą popularność wśród akwarystów poszukujących łatwych w ...
IMG_20251227_132541.jpg

Choroba u skalarów Manacapuru Red back

Kusztyk2 w Zwierzęta · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 5620
Witam. U swoich skalarów zauważyłem małe białe kropki . u jednego ze skalarów znajdują się w okolicy pyszczka a drugiego na tylnej płetwie . Są małe i ciężko widoczne dlatego ciężko zrobić zdjęcie ,te...
459105417_523573163587761_8334099609413252757_n.jpg

Skylight problem

Sigi w Oświetlenie · Odpowiedzi: 13 · Wyświetlenia: 13839
Witajcie, dzisiaj lampa nie uruchomiła się, dopiero zadziałała gdy włączyłem aplikacje. Wyjeżdzam na 2 tygodnie na urlop i wolałbym by rośliny miały światło w tym czasie... Co mogę zrobić by np. manua...
20251126_192705.jpg

Problem z roślinami po zmianie lampy.

Danecki w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3103
Witam wszystkich. Wiem ze podobnych wątków jest sporo, ale moj problem pojawił sie po zmianie oświetlenia. Akwarium 60l. Podloże to zwykły żwir. Nawoże caly czas tak samo, micro, macro + carbo z firmy...
AndrewTurczynowicz_Red_Gigant_60x45x45.jpg

121l - The Red Giant

Andrzej_Turczynowicz w Akwaria · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2915
Hej, Po skasowaniu lessowego wąwozu pozostało miejsce szybko zapełniło się nową aranżacją. Jako że jakiś czas temu zakupiłem z naszego rodzimego sklepu tło chihirosa 60x45 no to akwarium też musiało s...
cryptocoryne-affinis-red.jpg

Cryptocoryne affinis Red (Zwartka malajska czerwona)

Piotr Baszucki w Rośliny środkowego planu · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1175
cryptocoryne-affinis-red.jpg Cryptocoryne affinis 'Red' to atrakcyjna odmiana barwna popularnej rośliny akwariowej, charakteryzująca się intensywnymi czerwono-brązowymi obrzeżami liści oraz niezawod...
IMG_8971.jpeg

Akwarium 180l low tech- problem z roslinami

Miłośnikzieleni w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5590
Witam wszystkich forumowiczów . To mój pierwszy post, potrzebuje pomocy w ustaleniu niedoboru/blokady w swoim akwarium. Najpierw trochę o akwarium: Akwarium Juwel 180l panorama(92x42x45) Oświetle...

Sunsun HW-604B - problem z wirnikiem, co z bakteriami?

przemogasior w Filtracja · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2930
Cześć, Moja 60-tka jest obsługiwana przez filtr kubełkowy Sunsun HW-604B. Od niedawna (po 8 miesiącach od zakupu) filtr zaczął głośniej pracować - tak jakby terkotał. Po odłączeniu filtra od zasilania...

Skylight FOQAL FXS.15 H Problem z lampą

arcwarden w Oświetlenie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 3017
Hi zakupiłem tą lampę do kostki 30x30 i mam problem z nią mianowicie w aplikacji presety są zbugowane nie działają poprawnie kolumny z lewej strony jak kafelki 1A 2A 3A 1B 2B 3B 1C 2C 3C 1D 2D 3D 1...

Statystyki

Ten temat przegląda 453 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570985
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36931

•  Najnowszy użytkownik: grzegorz_gąsior

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 453 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.