Czy ten kamyczek się nadaje? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Czy ten kamyczek się nadaje?

Liczba wyświetleń: 872·Odpowiedzi: 2
Znalezione w sieci inspiracje, tutoriale, ciekawostki oraz informacje o konkursach.
Zaloguj się, aby zmienić widok

29 sie 2014, 18:37 Czy ten kamyczek się nadaje?  (#1)  

Witam serdecznie. Dzisiaj około południa polazłem do takiej firmy co sprzedaje różnego rodzaju kamienie i skały do ogrodu i nie tylko. Mają tam trzy rodzaje skały wulkanicznej.
Dwa z nich wglądają zachęcająco. I moje pytanie brzmi czy się to nadaje do akwa. Wiem octem lub jakimś innym kwasem można to sprawdzić, ale przecież mogą tam być inne zarazy typu: metale ciężkie. siarka itp.

Czy ktoś spotkał się z tymi skałami i może coś na ten temat powiedzieć ?

Jedna to "Red spaghetti" a druga też czerwonawa jest ,ale z takich jakby posklejanych rurek zrobiona. Nazwy tej drugiej nie znam bo po prostu na koszu z nią nic nie pisało poza tym, że to skała lawowa.
Niestety fotek facet z firmy nie pozwolił mi zrobić więc ciężko mi coś więcej powiedzieć na ich temat.

A i jeszcze zauważyłem tam taką skałę o nazwie gnejs.
Ma fajne nieregularne kształty. Może taka by się nadawała ?

JACO4455
Ranga: Początkujący

kolarztn1 Hereford

kolarztn1
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Hereford

Kamil_M Bełchatów
z tego co wiem gnejs nie zmienia parametrów wody.

Kamil_M
Ranga: Poznaje temat

Miasto: Bełchatów

Powrót do Aranżacja akwarium - aquascaping

Powiązane tematy

YouTube

(Film) Jak się ocenia akwaria konkursowe

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1220
Hej Oczywiście po niemiecku 😁. ?si=54kgAaHsIFw6r6SJ
YouTube

Jak to się robi w Liquid Nature - filmy

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1828
Witam Można zrobić film długi ale jest w nim wszystko co do tej pory firma Oase przedstawiła w tych 5 odcinkach. Tak więc jeśli macie wolne 40 minut to zobaczcie jak to się robi w Liquid Nature. Ed...
YouTube

Bonsai aquarium - czy nie nazbyt dosłownie?

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 9686
bonsai.jpg Zapraszam do obejrzenia stylu....w zasadzie ciężko do sklasyfikować, czegoś takiego jeszcze nie było. Zapraszam do dyskusji :) bonsai2.jpg bonsai3.jpg bonsai4.jpg Żródło: https...
kamien2.jpg

Kamienie - jakie się nadają...

krisppl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 13613
Witam w związku z otrzymaniem ciekawej oferty kamienia po 9,50 zł za kg mam pytanie. Mam dwa rodzaje kamieni do wyboru Zrobiłem jednak test ocetem Kamien1.jpg oddziaływuje tylko na białej strefie al...
60-tka.jpg

Nowy aranż jak wam się podoba ?

dariuszmachander w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 3963
Witam będę zalewać dziś baniak tylko nie wiem, czy ten aranż jest dobry.

To się nazywa perspektywa.

Krzysztof Radziszewski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 4240
aq.jpg https://boingboing.net/2020/03/04/aquascape-railroad.html

Czy aquascapingu można się nauczyć?

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 4693
Czy aquascapingu można się nauczyć? To pytanie zadaje sobie wiele osób, które wchodzi na nasze Forum po raz pierwszy. Często mawiamy iż do tego trzeba mieć zdolności - lub "z tym trzeba się uro...

Mi sie nie podoba

Nameles w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 3098
Oooola - Wszystkim Patrze sie i patrze -- i mi sie NIE podoba - Wybaczcie ale nie moge wsadzic foto

Jak wam sie podoba mój baniaczek?

amator 24 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 8786
1500052863598.jpg Wysłane z LG-M250 przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl

Czy taka aranżacja będzie dobra ?

dodo2456 w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1439
Witam mam pytanie chciałbym stworzyć akwarium roślinne , moje światło to Belka Power Led 36 W o diodach 140-150 lm , podłoże jakie planuję to czarny bazalt 1-3 mm i pod to substrat JBL Aqubasic Plus d...

Statystyki

Ten temat przegląda 336 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 571008
 •  Liczba wątków: 48808
 •  Użytkownicy: 36936

•  Najnowszy użytkownik: m_d

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 336 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.