|
|
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Na pewno ktoś z was używał piasku ze sklepu budowlanego w swoich aranżacjach.Czy któryś godny jest większej uwagi czy może nie ma większej różnicy pomiędzy nimi?
-

zegancio
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Wrocław
-
-
hibernakulus
●
- Ranga: Poznaje temat
Pytam o taki który jest dostępny w marketach budowlanych a nie kopalniach.
-

zegancio
●
-
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Kiedyś używałem piasek kwarcowy Kreisel w worku 25kg kosztuje grosze w Castoramie byłem w tygodniu w Castoramie i był właśnie ten co używałem.Śmiało możesz go zastosować w akwarium, tylko w miare dobrze go wypłukaj.
-

dadors
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Iława
dadors napisał(a):Kiedyś używałem piasek kwarcowy Kreisel w worku 25kg kosztuje grosze w Castoramie byłem w tygodniu w Castoramie i był właśnie ten co używałem.Śmiało możesz go zastosować w akwarium, tylko w miare dobrze go wypłukaj.
Kwarcowy 099 ?
-

zegancio
●
-
-

dadors
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Iława
Powiązane tematy
Cześć,
Planuję wymienić piasek, który tworzy plażę w moim akwarium, na aktywne podłoże H.E.L.P Advanced Soil. Chciałbym to zrobić bez większego stresu dla ryb i krewetek oraz bez negatywnego wpływu n...
Pisałem o tym w swoim wątku, ale może zapytam jeszcze tutaj. Pytanie bardziej do osób które to wykonały a nie dla teoretyków. Chodzi mi o o podłoże aktywne w wersji super powder 1-2mm pod spód a na to...
Witam,
chciałem założyć prosta aranżację z niewymagającymi roślinami i myślalem, o białym piasku, bo trochę dość mam trawnika. I teraz nie wiem, czy nie wkopuje się w jeszcze gorsza zmorę? :)
Trawnik...
Witam
Planuję restart akwarium(128 L) i zastanawiam się nad podłożem, chcę na dno dać substrat i na to żwirek.
Polecacie jakiś sprawdzony substrat pod żwirek?
Nie planuje roślinnego akwarium, ale chc...
Przymierzam się do całkowitej zmiany aranżacji w moim akwarium. Jednym z elementów które chcę zmienić to podłoże (w tej chwili żwir + substrat pod nim). I tutaj pojawia się problem które wybrać.
Akw...
Witajcie. Mam dylemat jakie podłoże wybrać do swojego akwarium. Dotychczas miałem ziemię mieszaną z różnymi dodatkami ale często miałem z nią problemy. Dotychczas miałem dużo światła,brak co2, gruba w...
Jaka granulacje będzie najlepsza akwarium 240l na ziemi rośliny które planuje to takie które mają dobrze rozwinięty system korzeniowy zwartki sagitarie valisneria lotos zabienice. Ryby denne zbrojniki...
Planuję w nowym baniaku biały piasek, pod który myślałem żeby dać trochę pokruszonej lawy obsypanej/polanej bakteriami, na to plastikową siatkę (czy konieczna?) i na to piasek. W jednym z tylnych rogó...
Dobry wieczór.
Będę robił całkowity restart akwarium.
Akwarium 450l.
Dostałem podłoże Manado JBL. Poprzednio maiłem to samo podłoże i substrat JBL Aquabasis Plus. Ogólnie byłem zadowolony ale wg. kal...
Witajcie :-)
Zakładam drugie akwa tym razem chcę spróbować właśnie na aktywnym podłożu( do tej pory jechałem na substracie JBLa +żwirek+sole)
Poradzie mi jakie wybrać?
Akwa 90L z podłożem,oświetlenie...
|
|