Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
 Chcieliśmy pokazać wam kolejny mech odnaleziony na lamach TheAquaTank - Vietnam Moss... Żródło: theaquatank.com
-

roslinyakwariowe.pl
●
- Ranga: roslinyakwariowe.pl
- Miasto: Kraków
- Wspieram stronę kontem Premium
-
Ciekawy  rośnie bardziej coś na wzór trawy ogrodowej 
-

paydy
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Mchów to jest tyle.... Ja ostatnio znalazłem ciekawy na dachu u mojej mamy, wziąłem próbkę i włożyłem do akwarium - zobaczymy co się stanie - na razie się trzyma i chyba wypuszcza nowe. A wziąłem ponieważ tworzy rewelacyjny zbity zielony dywan na wysokość 2 cm...
-
kretos
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
Powiązane tematy
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-red-moss-1-ef46a632a6f6737714efbfb270f0f895.jpg
Kolejna ciekawostka roślinna - tym razem czerwony glon występujący pod nazw...
Siemka tak jak w temacie mam troche mchu i nie wiem co z nim zrobic chcialem go zamocowac do podloża ale nie wiem jak , moze ktos z was ma jakis fajny pomysl ? pozdro
Cześć,
prośba o pomoc: czy jest jakiś mech, ewentualnie roślina, która przyczepiona do korzenia będzie zwisać girlandami ?
Chodzi mi o coś co mogłoby udawać koronę wierzby płaczącej.
Na razie znal...
Jaki mech będzie najlepszy na siatkę, która dam na tylną szybę?
Myslalem o phoenix moss , nadaje się ? Bedzie leciał na boki a nie na gorę?
Moze macie jakies lepsze opcje na mech na siatce?
Ktos wie c...
Akwarium 72l posiadam filtr jbl e701 700/l h. Przepływ jest dość mocny i nie wiem czy jest sens brać się za mchy. Jaki stosunek mają te roślinki wobec takich prądów?
Nawożę kulkami, potem planuje co2 ...
Czy ktoś spotkał się z problemem braku wzrostu mchu?
To u mnie notoryczne, java (najprostszy chyba z mchów) rozpuszcza się i znika po owinięciu na korzeniach, lawie.
Światło ok, gazu nie brak.
Krzaki ...
Siemka jaki mech po zawieszeniu na korzeń będzie mi zwisał ?
Niby banalne pytanie, ale pierwszy raz mam doczynienia z tym mchem. Jak mocować ten mech do korzenia? Czy też przywiązać normalnie na płasko jak inne mchy i on sam wystrzeli pionowy do góry? i przy ok...
Co to za mech? zakupiłem ostatnio od innego akwarysty, tylko w pośpiechu i nawet nie zapytałem jakie wymagania muszę spełniać by sie rozwijał, i czy będzie mu dobrze na korzeniu jak i jaskini, jakie w...
Witam.
Po dwoch godzinach zmudnej pracy cos udalo mi sie wydlubac z trawnika. ImageUploadedByTapatalk1421965400.146467.jpg
ImageUploadedByTapatalk1421965419.865611.jpg
Tylko chwile mialem korzen z...
|