Karel Rataj (1925-2014) - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Karel Rataj (1925-2014)

Liczba wyświetleń: 2111·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.

07 lip 2014, 12:59 Karel Rataj (1925-2014)  (#1)  

Obrazek

Z głębokim smutkiem zawiadamiamy iż zmarł Pan Karel Rataj Senior, znany botanik, wybitny reprezentant Czechosłowackiej Adademii Nauk,  publicysta, autor wielu książek i opracowań systematycznych związanych z biologią i geografią tropikalnych roślin wodnych... 
Czytaj węcej »

roslinyakwariowe.pl
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Kraków

Wspieram stronę kontem Premium

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

karel-rataj-aquaclay-ground.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Karel Rataj Aquaclay Ground

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1549
karel-rataj-aquaclay-ground.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane pod...
stare-dno.jpg

Rataj Stare dno - ciekawostka

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2007
stare-dno.jpg Ciekawostka o której mogliście nie wiedzieć. Przetłumaczone z czeskiego: Wiele lat temu odwiedziłem ogród botaniczny w Petersburgu. Szedłem z dyrektorką, Ałłą Sokol, przez wystawę ro...
260552579_3096496787252988_2323753861132679245_n.jpg

Nowość: Rataj Volcano Black POWDER

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 4140
260552579_3096496787252988_2323753861132679245_n.jpg Już niedługo dostępne będzie Wasze ulubione podłoże z czarnej lawy w drobnej wersji POWDER. TIP: Super sprawa m.in, na podsypki pod podłoże aktyw...
YouTube

Test Rataj na glony (DOC) - wideoprezentacja

Piotr Baszucki w Glony · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2008
Zapraszam do obejrzenia. Test kupicie w sklepie RA: https://sklep.roslinyakwariowe.pl/forum-dyskusyjne-reklamy/ryby-akwariowe/ryby-akwariowe-post/test-rataj-antialgae-test-glony-p-2080.html
YouTube

Nawożenie CO2 w akwarium z oświetleniem LED (Karel Rataj)

Piotr Baszucki w Technika CO2 · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3144
Zapraszam do obejrzenia (da się zrozumieć).
YouTube

Rataj Profi Soil - wasze doświadczenia od 2013

Dicortineff w Podłoże · Odpowiedzi: 29 · Wyświetlenia: 10953
Rataj Profi Soil - ciemne, jałowe, porowate kulki z glinianego spieku. Bardzo, bardzo lubię eksperymenty i z ciekawości zamówiłem to podłoże. Chcę założyć niewielki LT (kostka 35x35x35) na tym bez ża...
YouTube

Karel Rataj - pielęgnacja akwarium

roslinyakwariowe.pl w Sprzątanie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3821
karel-rataj-film.jpg Zapraszamy do obejrzenia najnowszego filmu nagranego przez plantację roślin akwariowych Karel Rataj. Materiał prezentuje prawidłowe sadzenie roślin, szczepienie mchów oraz przyc...
YouTube

Karel Rataj - warsztaty aranżacji akwarium

Piotr Baszucki w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3639
Zapraszam do obejrzenia. Opisy użytych roślin i preparatów w języku polskim znajdziecie tutaj

Nawozy Rataj

jagoda ptak w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1651
Hej,zaczynam przygode z nawozami firmy Rataj, mam BIFLOR MASTER i FOSFOR+. Czy stosuje sie je na noc czy w dzień? Proszę o każdą opinię ôsoby które mają doswiadczenie z tymi nawozami. Z gōry bardzo dz...

Linia nawozów Rataj - prośba o opinie

sergiusz1988 w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2503
Witam, wiem że gdzieś tam na forum był poruszany temat tej lini nawozów, ale chciałbym trochę odświeżyć temacik. Chodzi mi po głowie przesiadka z soli na jakąś linię nawozów i tak właśnie spotkałem na...

Statystyki

Ten temat przegląda 321 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571607
 •  Liczba wątków: 49479
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: amelia_g

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 321 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.