Jaki mineralizator zamiast Preis Mineralieren? - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Jaki mineralizator zamiast Preis Mineralieren?

Liczba wyświetleń: 1613·Odpowiedzi: 4
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Witam,
Do tej pory używałem mineralizatora Preis Diskus Mineralieren, lecz na stronie RA dostępne są tylko duże opakowania,a nie jest mi potrzebna tak duża ilość.
Czym teraz warto się zainteresować, aby nie bawić się w dodatkowe nawożenie Mg,Ca?

Dziękuje za pomoc.

root
Ranga: Poznaje temat

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
weder Gdynia
Też używam tego mineralizatora i kupowałem w RA małe opakowanie do kostki 25l.
Na razie jeszcze mam połowę małego opakowania kiedyś pisałem na forum i Ra odpisało mi podając link do małego opakowania pomimo, że w sklepie go nie było.

Napisz z zapytaniem do sklepu bo to bardzo dobry i wydajny mineralizator mi opakowanie to małe z sklepu RA starcza na rok i tak samo jak ty nie widzę potrzeby kupowania 1kg który prędzej się skawali przez 10 lat niż go wykorzystam.
Nie udzielam porad na PW.
https://www.youtube.com/watch?v=aD4SdwjW8g8
https://www.youtube.com/watch?v=_VvspUYMeWk

Zanim zastosujesz się do czyjejś rady zobacz jak to wygląda w zbiorniku u osoby która Ci radzi. Unikaj porad ludzi którzy zbiornik roślinny widzieli na zdjęciu a jest tu kilku takich.

weder
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Gdynia

Wspieram stronę kontem Premium

Ja wlasnie nawet wzialem opakowanie na zapas, ale niestety zamoklo mi w sloiku.
Wyslę im dzisiaj zapytanie i zobaczymy.

root

Dziś otrzymałem odpowiedź od sklepu RA i niestety będzie już tylko w opakowaniach tych co są wystawione.

root

Anonim 1811
Ja bym polecił Hydro Mineral, albo tradycyjnie Aquadur.

To dobre mineralizatory, podnoszą również twardość węglanową, co w przypadku gdy w akwarium roślinnym nie ma skał stanowi dobre zabezpieczenie przed nadmiernym zakwaszeniem wody.

Anonim 1811

Powrót do Nawożenie

Powiązane tematy

YouTube

Dozownik nawozów jaki ?

akwaAmator w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3978
Witam Rozglądam się za jakimś sensownym dozownikiem nawozów ,niestety z braku czasu często zapominam albo nie ma mnie w domu i te nawozy leje od czapy jak się przypomni ,a dobrze wiecie jakie są tego ...
IMG20251211200519.jpg

Czy do wody RO należy podać mineralizator?

Anonim 59529 w Nawożenie · Odpowiedzi: 68 · Wyświetlenia: 27998
Witam Mam już filtr RO i mam pytanie. Chciałbym obniżyć GH i ph wody w moim akwarium. Jako że wode w kranie mam średniotwardą i alkaliczną a chciałbym mieć kwaśną i miękką. Niech mnie poprawi ktoś je...
akwarium.jpg

Jaki mineralizator RO? Dobór nawożenia po mineralizacji.

MrKojiro w Nawożenie · Odpowiedzi: 34 · Wyświetlenia: 14737
Cześć, Po kilku dziwnych przygodach z glonami i niepewną kranówką postanowiłem kupić filtr RO. W związku z tym mam masę pytań, ale najpierw opis akwarium: 27l - kostka 30cm Oświetlenie led 5630 12W...

Czy istnieje mineralizator idealny?

marki51 w Nawożenie · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 6850
Pytanie jak w temacie. Chodzi mi o taki preparat, po dodaniu którego z wody RO zrobi się woda z odpowiednimi parametrami do akwarium towarzyskiego?

Mineralizator aquaforest

Sawiol w Nawożenie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 6516
Witam przymierzam się do zmiany mineralizatora z qualdrop na właśnie , aquaforest? Chce podnieść kh i tym samym samo pH bo przy obecnym mam strasznie kwaśną wodę a docelowa obsada nie będzie się zape...

Mineralizator wody RO w formie filtra

Anonim 58758 w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4659
Witam, zastanawiam się czy do filtra wody RO można dołożyć mineralizator tj. https://www.woda.com.pl/p1968,hs-l-min-dolomitowy-mineralizator-wody-gwinty-1-4-cala.html ??? Ktoś tego próbował? Na wyjś...

Mineralizator

_norbert_2 w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1440
Witam ma ktoś może jakąś opinie o tym mineralizatorze https://wodnakraina.pl/mineralizatory/mineralizator-wody-ro-v4-pomaranczowy ? Czy to możliwe że ph było by na takim poziomie?

Jaki mineralizator?

_norbert_2 w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2848
Witam jaki mineralizator byście polecili do akwarium 54l na wodzie ro, na podłożu jałowym bez podawania co2 z niewielką ilością niewymagających roślin ,żeby GH było w okolicach 8. I też żeby ph było w...

Nadmiar potasu a mineralizator

nyos w Nawożenie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4537
Używam mineralizatora Seachem Equalibrium do GH i AquaVitro do KH, problem polega na tym że oba z nich zawierają dużo potasu. Chcąc mieć wartość GH=8 KH=4 mam już potas wg. testu JBLa na poziomie ok. ...

Pytanie o mineralizator

BATERIA w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 2759
Cześć, obecnie korzystam z mineralizatora Aquaart Hydromineral i jestem zadowolony, ale chciałem rozdzielić mineralizację osobno na GH i KH żeby mieć nad tym trochę większą kontrolę. Zamierzam przejść...

Statystyki

Ten temat przegląda 388 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
 •  Liczba postów: 571611
 •  Liczba wątków: 49481
 •  Użytkownicy: 36914

•  Najnowszy użytkownik: michal_ramola

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 388 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.