Jaki mineralizator zamiast Preis Mineralieren?
Metody nawożenia roślin akwariowych. Analiza parametrów wody i dobór właściwych preparatów.
Witam, Do tej pory używałem mineralizatora Preis Diskus Mineralieren, lecz na stronie RA dostępne są tylko duże opakowania,a nie jest mi potrzebna tak duża ilość. Czym teraz warto się zainteresować, aby nie bawić się w dodatkowe nawożenie Mg,Ca?
Dziękuje za pomoc.
-
root
●
- Ranga: Poznaje temat
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Też używam tego mineralizatora i kupowałem w RA małe opakowanie do kostki 25l. Na razie jeszcze mam połowę małego opakowania kiedyś pisałem na forum i Ra odpisało mi podając link do małego opakowania pomimo, że w sklepie go nie było.
Napisz z zapytaniem do sklepu bo to bardzo dobry i wydajny mineralizator mi opakowanie to małe z sklepu RA starcza na rok i tak samo jak ty nie widzę potrzeby kupowania 1kg który prędzej się skawali przez 10 lat niż go wykorzystam.
-

weder
●
- Ranga: Z dużym doświadczeniem
- Miasto: Gdynia
- Wspieram stronę kontem Premium
Ja wlasnie nawet wzialem opakowanie na zapas, ale niestety zamoklo mi w sloiku. Wyslę im dzisiaj zapytanie i zobaczymy.
-
root
●
Dziś otrzymałem odpowiedź od sklepu RA i niestety będzie już tylko w opakowaniach tych co są wystawione.
-
root
●
Ja bym polecił Hydro Mineral, albo tradycyjnie Aquadur.
To dobre mineralizatory, podnoszą również twardość węglanową, co w przypadku gdy w akwarium roślinnym nie ma skał stanowi dobre zabezpieczenie przed nadmiernym zakwaszeniem wody.
-
Anonim 1811
●
Powiązane tematy
Witam
Rozglądam się za jakimś sensownym dozownikiem nawozów ,niestety z braku czasu często zapominam albo nie ma mnie w domu i te nawozy leje od czapy jak się przypomni ,a dobrze wiecie jakie są tego ...
Witam
Mam już filtr RO i mam pytanie. Chciałbym obniżyć GH i ph wody w moim akwarium. Jako że wode w kranie mam średniotwardą i alkaliczną a chciałbym mieć kwaśną i miękką. Niech mnie poprawi ktoś je...
Cześć,
Po kilku dziwnych przygodach z glonami i niepewną kranówką postanowiłem kupić filtr RO. W związku z tym mam masę pytań, ale najpierw opis akwarium:
27l - kostka 30cm
Oświetlenie led 5630 12W...
Pytanie jak w temacie. Chodzi mi o taki preparat, po dodaniu którego z wody RO zrobi się woda z odpowiednimi parametrami do akwarium towarzyskiego?
Witam przymierzam się do zmiany mineralizatora z qualdrop na właśnie , aquaforest?
Chce podnieść kh i tym samym samo pH bo przy obecnym mam strasznie kwaśną wodę a docelowa obsada nie będzie się zape...
Witam,
zastanawiam się czy do filtra wody RO można dołożyć mineralizator tj.
https://www.woda.com.pl/p1968,hs-l-min-dolomitowy-mineralizator-wody-gwinty-1-4-cala.html
???
Ktoś tego próbował? Na wyjś...
Witam ma ktoś może jakąś opinie o tym mineralizatorze https://wodnakraina.pl/mineralizatory/mineralizator-wody-ro-v4-pomaranczowy ? Czy to możliwe że ph było by na takim poziomie?
Witam jaki mineralizator byście polecili do akwarium 54l na wodzie ro, na podłożu jałowym bez podawania co2 z niewielką ilością niewymagających roślin ,żeby GH było w okolicach 8. I też żeby ph było w...
Używam mineralizatora Seachem Equalibrium do GH i AquaVitro do KH, problem polega na tym że oba z nich zawierają dużo potasu. Chcąc mieć wartość GH=8 KH=4 mam już potas wg. testu JBLa na poziomie ok. ...
Cześć, obecnie korzystam z mineralizatora Aquaart Hydromineral i jestem zadowolony, ale chciałem rozdzielić mineralizację osobno na GH i KH żeby mieć nad tym trochę większą kontrolę. Zamierzam przejść...
|
|