https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg
Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...
roslinyakwariowe.pl w Sprzątanie· Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 20412
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-red-moss-1-ef46a632a6f6737714efbfb270f0f895.jpg
Kolejna ciekawostka roślinna - tym razem czerwony glon występujący pod nazw...
kristofer w Sprzątanie· Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5541
Założyłem dość duże mcharium (160 l) oparte w 70% na taiwan moss, 20% microsorium i 10% eleocharis parvula. Akwarium zalate 8 dni temu. Zauważyłem, że mech zaczął lekko brązowieć. Zdecydowałem się wię...
nox w Sprzątanie· Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 792
Jakie są Wasze doświadczenia z uprawą tej rośliny. Czy jest to wymagająca roślina, czy udaje się też w nieco gorszych warunkach. Zakładam niewielkie akwarium i przyznam, że dobrze by mi pasowała jako ...
MasterOfFlamaster w Sprzątanie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3160
Witam serdecznie!
Roślinka tydzień temu posadzona (przytwierdzona do gałęzi/wciśnięta między kamienie) z koszyka, liście czernieją począwszy od końcówek. To już drugie podejście do tej roślinki i koń...
theszakal w Sprzątanie· Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2657
Niby banalne pytanie, ale pierwszy raz mam doczynienia z tym mchem. Jak mocować ten mech do korzenia? Czy też przywiązać normalnie na płasko jak inne mchy i on sam wystrzeli pionowy do góry? i przy ok...
Fansstee w Sprzątanie· Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2647
Witam 31 marca wystartowałem akwarium, większość roślin rośnie bez większych problemów, ale wyżej wymienione rośliny chwilowo tylko marnieją. Pelia była zaczepiona już w starym akwarium i wegetowała t...
Gelix69 w Sprzątanie· Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2629
Witam mam pytanie otóż jak napisałem w temacie czerwienieje mi roslina hygrophila carymbosa mini a raczej jej liście nawóz co dziennie mikro i macro z innymi roślinami nie mam problemu oczywiście co2 ...
cezarlis w Sprzątanie· Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2142
Po każdym przycięciu i posadzeniu górnych części rośliny stożki ulegają skarłowaceniu i zamierają, po czym roślina wypuszcza nowe boczne pędy - czy to jest u niej normalne? Czy inne ludwigie też tak m...
Statystyki
Ten temat przegląda 173 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
• Liczba postów: 570947
• Liczba wątków: 48798
• Użytkownicy: 36926
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 173 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej