Vesicularia sp. Mini Christmas moss - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Vesicularia sp. Mini Christmas moss

Liczba wyświetleń: 4767·Odpowiedzi: 1
Utrzymanie czystości i opieka nad akwarium. Rutynowe czynności serwisowe i sposoby radzenia sobie z nimi.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Obrazek

Vesicularia sp. Mini Christmas moss to miniaturowa forma popularnego mchu o charakterystycznie rozgałęzionej plesze...

Czytaj węcej »

roslinyakwariowe.pl
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Kraków

Wspieram stronę kontem Premium

Yabby Poznań
Wyglądem bardzo przypomina popularny china moss :wink:

Yabby
Ranga: Znający temat

Miasto: Poznań

Powrót do Sprzątanie

Powiązane tematy

Aquael SELVA - mini terrarium ze sterowanym oświetleniem WRGB

Piotr Baszucki · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 0
https://roslinyakwariowe.pl/images/stories/articles/aquael-selva-mini-terrarium-ze-sterowanym-oswietleniem-wrgb_1_intro.jpg Polski producent rozszerza ofertę o terrarystykę. Marka Aquael wprowadziła...
YouTube

Caloglossa sp. beccarii (Red moss)

roslinyakwariowe.pl w Sprzątanie · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 20412
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-red-moss-1-ef46a632a6f6737714efbfb270f0f895.jpg Kolejna ciekawostka roślinna - tym razem czerwony glon występujący pod nazw...
akwarium 1.jpg

Taiwan Moss - pomoc

kristofer w Sprzątanie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 5541
Założyłem dość duże mcharium (160 l) oparte w 70% na taiwan moss, 20% microsorium i 10% eleocharis parvula. Akwarium zalate 8 dni temu. Zauważyłem, że mech zaczął lekko brązowieć. Zdecydowałem się wię...
in vitro.png

Alternanthera Reineckii 'mini' -wymagania ogólne

nox w Sprzątanie · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 792
Jakie są Wasze doświadczenia z uprawą tej rośliny. Czy jest to wymagająca roślina, czy udaje się też w nieco gorszych warunkach. Zakładam niewielkie akwarium i przyznam, że dobrze by mi pasowała jako ...

Rotala Macandra Mini

karol1974 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2085
Czy mial ktos z ta roslina do czynienia, i czy faktycznie jest mini.Z gory dziekuje za odpowiedz,moze Marlowe sie wypowie podobno ma ta roslinke

Microsorium mini - co mu jest?

MasterOfFlamaster w Sprzątanie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3160
Witam serdecznie! Roślinka tydzień temu posadzona (przytwierdzona do gałęzi/wciśnięta między kamienie) z koszyka, liście czernieją począwszy od końcówek. To już drugie podejście do tej roślinki i koń...

Flame moss

theszakal w Sprzątanie · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 2657
Niby banalne pytanie, ale pierwszy raz mam doczynienia z tym mchem. Jak mocować ten mech do korzenia? Czy też przywiązać normalnie na płasko jak inne mchy i on sam wystrzeli pionowy do góry? i przy ok...

Problem z mchem i mini pelia

Fansstee w Sprzątanie · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2647
Witam 31 marca wystartowałem akwarium, większość roślin rośnie bez większych problemów, ale wyżej wymienione rośliny chwilowo tylko marnieją. Pelia była zaczepiona już w starym akwarium i wegetowała t...

Hygrophila Carymbosa mini czerwienieje

Gelix69 w Sprzątanie · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 2629
Witam mam pytanie otóż jak napisałem w temacie czerwienieje mi roslina hygrophila carymbosa mini a raczej jej liście nawóz co dziennie mikro i macro z innymi roślinami nie mam problemu oczywiście co2 ...

Ludwigia mini red - problem

cezarlis w Sprzątanie · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 2142
Po każdym przycięciu i posadzeniu górnych części rośliny stożki ulegają skarłowaceniu i zamierają, po czym roślina wypuszcza nowe boczne pędy - czy to jest u niej normalne? Czy inne ludwigie też tak m...

Statystyki

Ten temat przegląda 173 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570947
 •  Liczba wątków: 48798
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 173 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.