Tropica Plant Substrate z dodatkiem - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Tropica Plant Substrate z dodatkiem

Liczba wyświetleń: 2006·Odpowiedzi: 4
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
pitur Poznań - Stęszew
Witam
Przygotowuje sie do restartu zamierzam użyć Tropica Plant Substrate,pytanie czy jest sens pod spód użyć dodatkowo Ferka AQUABASE? nie bedzie to przekombinowane?
Dodam że roślin jest sporo .

pitur
Ranga: Początkujący

Miasto: Poznań - Stęszew

peterbud Słupsk
Substrat "Tropica Plant Substrate" jest bardzo dobry. Przez kilka miesięcy bezpiecznie zasila rośliny. Jedynie co bym dał pod substrat to bakterie. Pozdrawiam

peterbud
Ranga: Zainteresowany tematem

Miasto: Słupsk

kolarztn1 Hereford
Podobny temat był już poruszany wcześniej według mnie to jest strata pieniędzy tak naprawdę nie jesteś wstanie stwierdzić czy pomogło czy nie .Lepiej po pewnym okresie czasu zasilać pałeczkami przynajmniej widać efekty.

kolarztn1
Ranga: Stały bywalec

Miasto: Hereford

Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Oglądając aranżacje na stronie firmy Tropica (zdjęcia, filmy), gdzie roślin bywa sadzonych bardzo dużo, stwierdzam, że nie dają nic oprócz Plant Substrate i żwiru. Po zdjęciach widać, że działa to doskonale. Potem dochodzi nawożenie słupa wody ich nawozami i oczywiście nawożą CO2 albo to rekomendują.

DavyJones

pitur Poznań - Stęszew
Ok dzięki panowie za pomoc , kupiłem samą Tropice

pitur
Ranga: Początkujący

Miasto: Poznań - Stęszew

Powrót do Podłoże

Powiązane tematy

jbl-proscape-plant-soil.jpg

Batalia podłoży aktywnych - JBL ProScape Plant Soil

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2944
jbl-proscape-plant-soil.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże...
podloze-fluval-bio-stratum-plant.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Fluval Bio-Stratum Plant

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2883
podloze-fluval-bio-stratum-plant.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dan...
podloze-tropica-aquarium-soil.jpg

Batalia podłoży aktywnych - Tropica Aquarium Soil

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2839
podloze-tropica-aquarium-soil.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane p...
podloze-neo-soil-plant.jpg

Batalia podłoży aktywnych - NEO Soil Plant

Piotr Baszucki w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1452
podloze-neo-soil-plant.jpg Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże ...
test-podlozy2022-10-10.jpg

Test: ziemia, Tropica substrate, Platinum Soil, Controsoil

marcinox w Podłoże · Odpowiedzi: 20 · Wyświetlenia: 14044
W niedzielę 2022-10-09 rozpocząłem mini test kilku podłoży. Są to: 1. tropica plant growth substrate 2. ziemia (Kronen dla paproci, dodałem minimalną ilość suszonej gliny) 3. Platinum Soil 4. ControS...

Tropica Aquarium Soil - pytania

Ciechan w Podłoże · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 4265
Restartuje swój zbiornik i wybrałem jako podłoże i linię nawozową Tropica. Pytanie do osób używających lub mających wiedzę. Czy przy tym podłożu należy na coś konkretnie zwrócić uwagę? Czy podążać zgo...

Ziemia ogrodowa vs podłoże tropica

Jacaerys w Podłoże · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 3175
Witam akwaryści, Zamierzam założyć nowe akwarium, tradycyjnego low techa z mało wymagającymi roślinami. Zostało mi doradzone, aby tym razem zrezygnować z ziemi ogrodowej jako podsypki pod żwir i zamia...

Tropica aquarium soil - różne opakowania

r0zum w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1861
Cześć, właśnie zauważyłem, że Tropica aquarium soil może występować w różnych workach tzn. z innymi rysunkami i napisami (nie chodzi oczywiście o wielkość). Na stronie Tropica w sekcji Plant care\Aqua...

Tropica Soil - nawożenie w nowym akwarium

Tata_Franka w Podłoże · Odpowiedzi: 14 · Wyświetlenia: 6989
W ciągu kilku tygodni będę startował akwarium 182l na tym podłożu. Będzie podawane CO2 za pomocą reaktora z filtra narurowego. Oświetlenie Chihiros WRGB2 90. W kranie mam bardzo miękką wodę, ok. 2dKH...

Tropica Plant Growth, wysokość podłoża.

DamianKr w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 3327
Witam, Planuję w swoim akwarium zastosować substrat Tropica Plant Growth. Jaką polecacie ilość samego substratu? Ja myślałem nad 1cm - 2cm z tyłu i ~1cm z przodu. Jeszcze druga kwestia, zamierzam t...

Statystyki

Ten temat przegląda 264 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570999
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: kamil_wind

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 264 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.