|
|
Tropica Plant Substrate z dodatkiem
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Witam Przygotowuje sie do restartu zamierzam użyć Tropica Plant Substrate,pytanie czy jest sens pod spód użyć dodatkowo Ferka AQUABASE? nie bedzie to przekombinowane? Dodam że roślin jest sporo .
-
pitur
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Poznań - Stęszew
Substrat "Tropica Plant Substrate" jest bardzo dobry. Przez kilka miesięcy bezpiecznie zasila rośliny. Jedynie co bym dał pod substrat to bakterie. Pozdrawiam
-
peterbud
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
- Miasto: Słupsk
Podobny temat był już poruszany wcześniej według mnie to jest strata pieniędzy tak naprawdę nie jesteś wstanie stwierdzić czy pomogło czy nie .Lepiej po pewnym okresie czasu zasilać pałeczkami przynajmniej widać efekty.
-

kolarztn1
●
- Ranga: Stały bywalec
- Miasto: Hereford
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Oglądając aranżacje na stronie firmy Tropica (zdjęcia, filmy), gdzie roślin bywa sadzonych bardzo dużo, stwierdzam, że nie dają nic oprócz Plant Substrate i żwiru. Po zdjęciach widać, że działa to doskonale. Potem dochodzi nawożenie słupa wody ich nawozami i oczywiście nawożą CO2 albo to rekomendują.
-
DavyJones
●
Ok dzięki panowie za pomoc , kupiłem samą Tropice
-
pitur
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Poznań - Stęszew
Powiązane tematy
jbl-proscape-plant-soil.jpg
Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże...
podloze-fluval-bio-stratum-plant.jpg
Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dan...
podloze-tropica-aquarium-soil.jpg
Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane p...
podloze-neo-soil-plant.jpg
Zachęcam chętnych do wzięcia udziału w ankiecie. Przeznaczona jest ona dla osób które stosowały dane podłoże przez minimum rok czasu . Osoby, które stosowały dane podłoże ...
W niedzielę 2022-10-09 rozpocząłem mini test kilku podłoży.
Są to:
1. tropica plant growth substrate
2. ziemia (Kronen dla paproci, dodałem minimalną ilość suszonej gliny)
3. Platinum Soil
4. ControS...
Restartuje swój zbiornik i wybrałem jako podłoże i linię nawozową Tropica. Pytanie do osób używających lub mających wiedzę. Czy przy tym podłożu należy na coś konkretnie zwrócić uwagę? Czy podążać zgo...
Witam akwaryści,
Zamierzam założyć nowe akwarium, tradycyjnego low techa z mało wymagającymi roślinami. Zostało mi doradzone, aby tym razem zrezygnować z ziemi ogrodowej jako podsypki pod żwir i zamia...
Cześć, właśnie zauważyłem, że Tropica aquarium soil może występować w różnych workach tzn. z innymi rysunkami i napisami (nie chodzi oczywiście o wielkość). Na stronie Tropica w sekcji Plant care\Aqua...
W ciągu kilku tygodni będę startował akwarium 182l na tym podłożu.
Będzie podawane CO2 za pomocą reaktora z filtra narurowego. Oświetlenie Chihiros WRGB2 90.
W kranie mam bardzo miękką wodę, ok. 2dKH...
Witam,
Planuję w swoim akwarium zastosować substrat Tropica Plant Growth. Jaką polecacie ilość samego substratu? Ja myślałem nad 1cm - 2cm z tyłu i ~1cm z przodu.
Jeszcze druga kwestia, zamierzam t...
|
|