Licznik bąbelków jako oczyszczalnia
Zestawy dozujące dwutlenek węgla oraz akcesoria. Metody dyfuzji i pomiar stężenia w wodzie.
Witam! Czy taki licznik bąbelków może służyć również za oczyszczalnię w bimbrowni?
-
zly
●
- Ranga: Początkujący
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
ale jaki, nie podpiąłes fotki ani linka...
-

piglet
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: łódzkie
Jest szansa na jakąś pomoc? 
-
zly
●
Raczej się nie nadaje z powodu dosyć małej objętości wody, dodatkowo ciężko ją potem usunąć i wyczyścić...nie musi to być duża butelka, więc nie widzę potrzeby kombinowania z licznikiem...
-
Dadario
●
- Ranga: Stały bywalec
-
zly
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Oczyszczalnia to mit! nie mam oczyszczalni od kilku lat i wszystko jest oki. jak byś zobaczył to gotowe bimbrownie które czasami można zabyć na aukcjach nie posiadają oczyszczalni.
-

Przemo80
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Ruda Śląska
Powiązane tematy
Witam, chciałem się dowiedzieć poco jest ta sprężynka pod zaworkiem na dole
http://www.roslinyakwariowe.pl/images/minaturki/thumb-fp-tropica-co2-1-3901946f9067384076cffe29d278dadb.jpg
Dozowanie CO2 przysparza sporo problemów w momencie rozpoczęcia przygody z nawożeniem ...
Od niedawna mam swoją pierwszą butle z CO2 w 200l akwarium. Jest tam wiele wymagających roślin. Licznik bąbelków mam ustawiony na ok 6 bąbelków na sekunde bez elektrozaworu, nie ma przyduchy ,rośliny ...
Witam mam szklany licznik bąbelków i cały czas musze dolewać do niego wody średnio co około 2 tygodnie i boje się uszkodzenia go i czy np mogę zastosować złączkę tą metalową do wlewania wody zaraz za ...
Cześć, zastanawiam się czy ktoś z was może używa gliceryny zamiast wody w liczniku bąbelków. Ostatnio trafiłem gdzieś na gęsty płyn do licznika bąbelków. Jednak nie było napisane co to dokładnie jest....
Czym różni się plastikowy licznik bąbelków od szklanego?
Witam ostatnio zauważyłem że jak podkręciłem licznik bąbelków do 3b/s że z licznika bąbelków wychodzą oprócz dużej bąbli miedzy innymi malutkie czy to coś oznacza że on nie funkcjonuje tak jak trzeba ...
Jak w temacie, ktoś może miał? Proszę o opinie, a jeśli nikt nie miał to co sądzicie o czymś takim? Wydaje mi się że to dobry pomysł bo wygoda z tym odkręcaniem no i woda dłużej nie wyparuje bo większ...
Lepiej zakupić plastikowy czy szklany?
Witam
Chciałbym się dowiedzieć, jaki polecacie (używacie) licznik bąbelków przy wysokich ciśnieniach na wyjściu. Mam dyfuzor przepływowy na wężu wylotowym i ustawione 8-10 bar. Używałem plastikowe JB...
|
|