Rodzina Araceae Kontynent Afryka Region Afryka Występowanie Kamerun Wysokość 25-60 cm Szerokość 15+ cm Wymagania świetlne b.niskie-wysokie Temperatura 20-30oC Twardość wody b.miękka-twarda pH wody 5,5-8 Tempo wzrostu bardzo wolne Uprawa średnio trudna Komentarze na forum Czytaj węcej »
kirin-2.jpg
Anubias barteri var. nana Kirin to unikalna roślina akwariowa o karbowanych liściach i kompaktowym pokroju, idealna do ozdabiania korzeni i kamieni w każdym akwarium roślinnym...
Opis w...
coin-4.jpg
Nowość w ofercie Tropica.
Anubias barteri Coin Leaf to kompaktowa roślina akwariowa o okrągłych, intensywnie zielonych liściach, idealna do dekoracji korzeni i kamieni w każdym akwarium...
coin5.jpg
Anubias barteri Mini Coin to kompaktowa odmiana popularnej rośliny akwariowej Anubias barteri, znana ze swoich małych, zaokrąglonych liści przypominających monety. Roślina ta jest ceniona ...
andrzejkowac w Rośliny· Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 2982
Witam mam pytanie odnośnie uprawy anubiasa widocznego na zdjęciu Jak widać stan jego jest bardzo kiepski ..Był on mocno pokryty krasnorostami których się pozbyłem wymoczywszy go w roztworze kwasku cyt...
FoCuS_PL w Rośliny· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1418
Anubiasy rosły u mnie od wielu lat.
Pojawiły się pewnie ze dwadzieścia lat temu.
Jakaż była radość gdy to, co początkowo uważałem za nowy liść, okazało się być kwiatem.
Pierwszym jaki wyrósł w moich ...
bart1.jpeg
Roślina pochodząca z Zachodniej Afryki o wymaganiach identycznych jak Anubias nana, lecz posiadająca duże ozdobne liście. Jej kłącze osiąga nawet 10-15cm długości a osiągana wysokość wraz ...
roslinyakwariowe.pl w Baza zwierząt· Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3210
thumb-fp-1m-300522-b9edd0f5f8307f207a43554269ef509c.jpeg
Pochodzenie: Afryka. Środowisko: W naturze zamieszkuje górne dorzecze Konga (gatunek endemiczny). Są to wody wolno płynące lub stojące, kwaśn...
FoCuS_PL w Zwierzęta· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1513
Ostatnio mignął mi przed oczami wpis któregoś z kolegów, w którym pisał o tym, że Bystrzyki podgryzają młode liście anubiasa.
Wprawdzie nie złapałem moich bystrzyków za rękę (płetwę), ale sam zastanaw...
mihuu w Rośliny· Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 2231
Witajcie, szybkie pytanie mam. Czy jeżeli obetnę z kłącza Anubiasa lub Microsorium wszystkie liście, to roślinka przeżyje i wypuści nowe listki - czy nie przetrwa takiego zabiegu?
Statystyki
Ten temat przegląda 913 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (32974) było 3 sie 2026
• Liczba postów: 570932
• Liczba wątków: 48794
• Użytkownicy: 36922
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 913 gości
Newsletter
Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji.
Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.
Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości
marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej