Mchy akwariowe przyrastające do kamieni i korzeni - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Mchy akwariowe przyrastające do kamieni i korzeni

Liczba wyświetleń: 4060·Brak odpowiedzi
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Obrazek

Akwaryści mają do dyspozycji kilkadziesiąt gatunków i odmian mchów akwariowych - niestety nie wszystkie z nich w równym stopniu chętnie porastają kamienie i korzenie co warto mieć na uwadze przy planowaniu aranżacji i naszej przyszłej obsady roślin. Zapraszamy do udziału w dyskusji poświęconej gatunkom mchów, które...

Czytaj węcej »

roslinyakwariowe.pl
Ranga: roslinyakwariowe.pl

Miasto: Kraków

Wspieram stronę kontem Premium

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

Aquael Neo Set - nowe zestawy akwariowe 125, 130 i 240 litrów

Piotr Baszucki w Szkło i meble · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 832
https://roslinyakwariowe.pl/images/miniaturki/thumb-fp-aquael-neo-set-nowe-zestawy-akwariowe-125-130-i-240-litrow_1-6cca71918bfbee8ada3d0d47583f93a8.jpg Nowe zestawy Aquael Neo Set w ofercie. Do...
YouTube

Film Josh SIM - jak zbudować aranżacje z korzeni

Jacek Pawłowski w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1549
Hej Ciekawy film. ?si=InoiqtMwe3iEi6uE
bio-fs100-filtr2.jpg

Zestawy akwariowe Aquael z filtrem BIO-FS

roslinyakwariowe.pl w Szkło i meble · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 2115
bio-fs100-filtr2.jpg Miło nam poinformować o dołączeniu do oferty zestawów akwariowych Aquael modeli z wbudowanym filtrem panelowym BIO-FS 100. Jedno urządzenie zapewnia filtrację, napowietrzanie i ...
YouTube

Mchy na korzeniach - hodowla parapetowa

pk77 w Rośliny · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 2226
Stwierdziłem, że chcę na potrzeby przyszłych aranżacji (mcharium) rozmnożyć sobie mech na małych kawałkach korzeni. Do tego celu chcę zastosować plastikowe pojemniki śniadaniowe, które wystawię na par...
YouTube

Akwarium z mchami - czy podawać CO2 i nawozić mchy?

Piotr Baszucki w Nawożenie · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1779
17-180722.jpeg

Mchy w aranżacji - użycie i przygotowanie do szczepienia

roslinyakwariowe.pl w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3933
17-180722.jpeg Mech odgrywa w aranżacji doskonałą rolę drugoplanową. Mimo, że nie jest głównym elementem dokaracyjnym, daje świetne poczucie naturalności kompozycji i wpływa na pozytywny odbiór akwa...
male-280322.png

Nowe zestawy akwariowe Opti z giętego szkła w ofercie Aquael

roslinyakwariowe.pl w Szkło i meble · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 3346
male-280322.png OptiBent Set to kompletne, bogato wyposażone zestawy akwarystyczne z filtracją, grzałką oraz oświetleniem. Są gotowe do zakupienia w wersji... Zobacz więcej: https://roslinyakwariow...

Wpływ korzeni na przewodność

Benon w Nawożenie · Odpowiedzi: 10 · Wyświetlenia: 4225
Witajcie. Mam nietypową sytuację. Kupiłem kilka sporych korzeni red moor (około 3kg na 100l akwarium) od innego akwarysty, były na tyle mokre, że tonęły więc od razu wrzuciłem je do akwarium. Przed...

Porastanie korzeni przez Anubiasa

szkot w Rośliny · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 3020
Dzień dobry, Zastanawiam się nad kwestią, że u moich akwariach Anubias Barteri nigdy nie był w stanie porosnąć korzenia aby był na stałe do niego przyczepiony. Nawet gdy ładnie i szybko rósł, musiałe...

Uklad kamieni

dancio w Szkło i meble · Odpowiedzi: 8 · Wyświetlenia: 4435
Jak myślicie czy to dobry uklad do akwarium 120×50×50 iwugami

Statystyki

Ten temat przegląda 410 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570997
 •  Liczba wątków: 48803
 •  Użytkownicy: 36935

•  Najnowszy użytkownik: marcin stuglik

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 410 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.