Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Zależy na jaki charakterek trafisz  Ja kiedyś miałem w 112l i żyły w zgodzie. Pytanie czy będziesz miał samice, samce czy parki?
-

Ampularek_
●
- Ranga: Początkujący
- Miasto: Krzeszowice
jak razem.. to wiadomo, że Kakadu musi mieć harem myślałem o 1+3 ewentualnie 1+2, a Ramirezy Parka, a jak osobno to z 2 pary Ramirez, a Kakadu bez zmian
-
losialalem
●
- Ranga: Początkujący
z własnego doświadczenia wiem że mogą żyć w zgodzie. Tylko u mnie mają sporo miejsca i nie jest ich za dużo ale i tak większość pływa razem. Agresywne są tylko samice kakadu kiedy opiekują sie młodymi, a tak to nie ma żadnego problemu. Tak jak wyżej już zostało wspomniane ramirezki kupować w parach a kakadu najlepiej 1+3
-
Anonim 11722
●
Powiązane tematy
Hej,
Obserwuje u skalarów takie dziwne odchody i zastanawiam się czy to może być spowodowane jakimiś pasożytami np. wyciowcami? Normalnie to bym na 100% stawiał na wiciowce ale karmię praktycznie w 8...
Hej
Ryba ma część ogona jakby w białej farbie umazany.Czy ktoś się spotkał z takimi objawami? Ja nie mam pojęcia co to może być.
Cześć,
Od tygodnia w akwarium trwa spór o teren przy grocie do składania ikry dla zbrojników. Zmienił się dominujący samiec. Wczoraj zauważyłem zmiany na skórze zbrojników w okolicach pyska, płetwy b...
Cześć!
Zauważyłam w moim akwarium takie oto żyjątko. (zdjęcie w zał. Zdjęcie, nie moje, podkradnięte z innego forum, podobny wątek, niech autor wybaczy, ale sama nie miałam jak zrobić w tej jakosci)
...
Witam,
Czy Szczupieńczyk złoty ( jeden lub para) mogą sobie żyć z guppikami? Wyczytałem, że nie jedzą małych rybek ake jednak to drapieżnik. Guppikow mam 6. 3 mniejsze samce i 3 samice. Akwarium 72l....
Mam dwie parki ramirezek. Obie parki dobraly sie same.
Ostatnio para nr 1 zlozyla ikre dwukrotnie w odstepie 2-3 tyg., natomiast para nr 2 raz.
Niestety zadna ikra nie przetrwala.
Para nr 1 zlozyla ik...
Witam,
Byłem pewny, że takiego postu nie napisze ale... Dziewczyna i syn twierdzą, że głodzę rybki... Ja mówię, że przekarmiac nie wolno bo będą chorować... I piekło zamarzło... Czytałem jak należy k...
Witam
Mam problem z roślinami i podejrzewam wine tutaj kosiarek. Mam świeży zbiornik ,świeżo zasadzone rośliny które są pocięte!!! Mam lotosa, kryptokoryny których liscie są pocięte. Mam w baniaku 2 ...
Witam, niedawno zakupiłem rybki do mojego akwarium z krewetkami red cherry.
Zakupiłem ok. 18 krewetek i dwa dni później 6 neonów, 4 gupiki i 4 danio.
Nie jestem pewien, ale czuję że danio mogą podja...
Zapraszam do udziału w ankiecie.
|
|