Pielegniczki Kakadu i Rozbory Galaxy w 240L
Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Moje akwarium 240L typowo roślinne. Na razie mam 8 otosków 2 Glonojady (Zbrojniki)
Chcę dokupić 30 sztuk Rozbory Galaxy i tu pytanie czy nie za dużo lub za mało ?
i koniec doboru
albo jeszcze ewentualnie dodanie haremu Pielęgniczek Kakadu Strasznie mi się ostatnio spodobały, tylko nie wiem czy nadają się do roślinnego i do tych w/w Rozborek
-
qqrq
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
Razbory galaxy to malutkie rybki wiec spokojnie możesz taka ławiczkę dokupić, kakadu także. Ja w swoim 112l miałem parkę kakadu i żyły w zgodzie z innymi rybkami i nawet krewetkami. Pielegniczki kakdu z moich obserwacji to niebywale mądre rybki, aż przyjemność je obserwować 
-

Dzejson90
●
- Ranga: Aktywny użytkownik
- Miasto: Gogolin
-
Kakadu z roślinniakiem nie będą Ci kolidować. Moje nie kopią - chociaż mają plażę w akwa a na plaży był mały henio swojego czasu. Trochę bałbym się połączenia ich z galaxy - jeśli trafi Ci się charakterny samiec, zwłaszcza gdy podrośnie może je traktować jako pokarm. Mi tak wykończył szczupieńczyki karłowate. Krewetki red cherry również zostały zmasakrowane przez tego samca,
-

ArturI
●
- Ranga: Zaawansowany użytkownik
- Miasto: Cegłów
Czyli wychodzi na to że to zależy od charakterku rybki  mój samiec jest dość spokojny, tylko był niekiedy agresywny jak swego czasu miałem z nim razem ramirezy to wiecznie trwała wojna o terytorium 
-

Dzejson90
●
- Miasto: Gogolin
-
Trochę mało Galaxy jak na taki zbiornik. Kakadu fajna ale pomysl nad ramirezami np Electric Blue, fajnie się kontrastują z roślinami.
-
kaboom
●
kaboom napisał(a):Trochę mało Galaxy jak na taki zbiornik. Kakadu fajna ale pomysl nad ramirezami np Electric Blue, fajnie się kontrastują z roślinami.
Taka mało trochę naturalna ta Electric Blue, pewnie jakieś modyfikacje. Wolę naturalne rybcie
-
qqrq
●
- Ranga: Zainteresowany tematem
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
qqrq napisał(a):kaboom napisał(a):Trochę mało Galaxy jak na taki zbiornik. Kakadu fajna ale pomysl nad ramirezami np Electric Blue, fajnie się kontrastują z roślinami.
Taka mało trochę naturalna ta Electric Blue, pewnie jakieś modyfikacje. Wolę naturalne rybcie
Kakadu takiej jak z odłowu także nie kupisz  Również są kolorowe odmiany wyselekcjonowane. Polecam Ramirezki ponieważ są mniejsze od Kakadu, jak nie podoba Ci się Electric pomyśl nad zwykłą.
-
kaboom
●
Powiązane tematy
Witam,
potrzebuję pilnej pomocy z choróbskiem które atakuje mi razbory galaxy.
Około dwóch miesięcy temu do obsady akwarium dokupiłem w przypadkowym zoologu dwie razborki, tak by wzmocnić swoje stadko...
Siemka.
Przychodzę do was z pytaniem czym wykarmić młode razborki ? Posiadam na stanie :
JBL NobilFluid
węgorka octowego
Microvit basic oraz high protein
Myślę żeby zacząć karmienie od JBL jak małe ...
Jaka będzie optymalna konfiguracja kakadu w akwarium roślinnym 182l? 1+3, 2+2?
Akwarium jeszcze nie wystartowało, ale w głowie już sobie planuję.
Inni towarzysze to najprawdopodniej będą - razbora kl...
Witam.
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak odróżnić samiczkę od samca?
czytałem że samiczka ma czarną kropkę przy płetwie odbytowej i mniej jaskrawe płetwy zaś u samca tej kropki czarnej praktycznie ...
Witam,
Potrzebuje pomocy przy identyfikacji plci Pielegniczek Ramireza.
Miala byc parka, ktora mam od dwoch dni a troche sie ganiaja i sa dosyc podobne.
Witam, czy taka obsada do 240l będzie ok? Może coś dodać, zamienić czy jednak odjąć? Proszę o pomoc albo propozycję ;)
Gurami mozaikowe 1+3
Bojca siatkowana 4 lub 5
Kosiarka 3
Sumik szklisty 10
Myś...
Chciałem się dowiedzieć czy karmicie swoje razbory klinowe i pielęgniczki kakadu i czy macie jakieś pokarmy zaspokajające potrzeby obu tych gatunków.
Moje rybki żyjące w 54l akwarium karmię:
- Tetra M...
Cześć wszystkim, ostatnio do mojego akwarium trafiło 30szt. Microrasbory Galaxy. Oprócz nich i otosków nie planuję innej rybiej obsady. Mam problem z karmieniem tych małych stworzeń. Kupiłem Hikari Mi...
Witam.
Zakupiłem niedawno w zoologicznym 6szt. gupika pawie oczko i do tego dwie pielęgniczki ramireza (parka)
Po pięciu dniach trzymania rybek w zbiorniku który służy jako kwarantanna dla nowych ryb...
Witam serdecznie. Mam w zbiorniku rybkę która miała być pielęgniczka Inka. Zaczynam mieć wątpliwości czy to nie jest czasami inny gatunek gdyż Inki mi nie przypomina. Proszę o pomoc. Pozdrawiam IMG_20...
|
|