Przechowywanie Amazoni pytanie o przydatność. - Forum Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Przechowywanie Amazoni pytanie o przydatność.

Liczba wyświetleń: 974·Odpowiedzi: 1
Podłoża aktywne, żwiry, piaski, substraty i podsypki pod korzenie.
Zaloguj się, aby zmienić widok
Pawel P Kraków
Rok temu założyłem kostkę na Amazoni New, została 1/3 worka. Chciałbym zmienić trochę aranżację i przy okazji wymienić część podłoża. Problem w tym, że worek był otwarty i w związku z tym mam pytanie czy podłoże nadaje się jeszcze do użytku. Wizualnie wygląda ok.
Pozdrawiam

Pawel P
Ranga: Początkujący

Miasto: Kraków

weder Gdynia
Jeśli nie miało kontaktu z wilgocią to spokojnie możesz stosować.
Nie udzielam porad na PW.
https://www.youtube.com/watch?v=aD4SdwjW8g8
https://www.youtube.com/watch?v=_VvspUYMeWk

Zanim zastosujesz się do czyjejś rady zobacz jak to wygląda w zbiorniku u osoby która Ci radzi. Unikaj porad ludzi którzy zbiornik roślinny widzieli na zdjęciu a jest tu kilku takich.

weder
Ranga: Z dużym doświadczeniem

Miasto: Gdynia

Wspieram stronę kontem Premium

Powrót do Podłoże

Powiązane tematy

YouTube

Mętna woda na Amazoni

krystian1500 w Podłoże · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 7445
Witam Akwarium 125L zalane około 2 miesiące temu Oświetlenie led Razzor 120w 8000k 6h dziennie połową mocy Filtr Fluval 205 Co2 koło 4 bąbli na sek bimbrownia . Podłoże Ada Amazonia Nawożenie Eas...
YouTube

Pytanie o trwałość podłoża

maniapi w Podłoże · Odpowiedzi: 7 · Wyświetlenia: 2877
Witam noszę się z zamiarem zmiany zbiornika i zastanawiam się nad podłożem. w związku z tym pytanie o trwałość podłoży granulowanych ? chodzi o to że do tej pory utrzymywałem aranżację przez 2-3 lata ...
IMG_0393.JPG

Przechowywanie granulowanego podłoża

JamZim w Podłoże · Odpowiedzi: 11 · Wyświetlenia: 12132
Hej, ostatnio restartowałem akwarium 25l i chciałem odzyskać granulat Ada amazonia New, więc zacząłem czytać jak powinno się to robić i jak go przechowywać. Nie uzyskałem satysfakcjonującej mnie infor...

Pytanie o żwirek

Kowmar w Podłoże · Odpowiedzi: 0 · Wyświetlenia: 1388
Witam. Orientujecie się czy zwirek ze zdjęcia to to samo co zwirek marki EBI?? Chodzi o czarny zwirek 1-3mm

Pytanie dotyczące ziemi do akwarium

rudson w Podłoże · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 5116
Witam Czy ziemia, którą można kupić w biedronce czy innym markecie zastosowana jako podłoże wpływa na Kh i Gh wody w akwarium? Tzn. czy obniża lub podwyższa te parametry?

Pytanie: jakie podłoże dosypać?

cosurgi w Podłoże · Odpowiedzi: 6 · Wyświetlenia: 3337
Początkowo pisałem ten post jako odpowiedź w wątku https://roslinyakwariowe.pl/dyskusje/technika/podloze/porownanie-podlozy-dla-roslin-23150.html ale pomyślałem, że może lepiej jednak zrobić własny wą...

Bazalt 2-5 mm pytanie

klasyk211 w Podłoże · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 1336
Witam mam bazalt 2-5mm co zauwazylem, ze jak czyszcze szybe to sie przykleja do magne s u. Czy to jest normalne, czy moze zaszkodzi mojemu akwa. Magnes - ciało mające właściwości przyciągania przedm...

SubstratTropica Plant Growth Substrate -pytanie

EdytaP w Podłoże · Odpowiedzi: 3 · Wyświetlenia: 1369
Hej, Planuje zakup tego preparatu pod zwir i mam pytania :D . Mam 60 litrowe akwarium, ile litrów tego preparatu będę potrzebować? Odziedziczyłam akwarium z rybkami - 5 neonkami, 2 samicami gupika,2 k...

Pytanie odnośnoe substratu

fealsiderc w Podłoże · Odpowiedzi: 2 · Wyświetlenia: 1147
Czy coś się stanie jeśli wysypię substrat aquart II żeby ustawić kompozycję a potem będzie to stało kilka dni . Czy coś się stanie dla substratu ?

Dosypka Amazoni

Matrial w Podłoże · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2046
Witam, Wystartowałem 9 dni temu mój zbiornik 112l na podłożu ADA Amazonia New. Wszystko jest ładnie pięknie, rośliny widać ukorzeniają się, zaczęły bąbelkować, przyrost dzienny rotali aż trudno uwier...

Statystyki

Ten temat przegląda 331 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570958
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36926

•  Najnowszy użytkownik: dariusz_Ślaziński

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 331 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.