Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
witam, w akwarium masz sporą ilość korzenia plus rośliny które kiedy się rozrosną ograniczą przestrzeń do pływania dlatego sprawdzą się rybki które lubią kryjówki i jednocześnie nie będą zbyt duże tym samym powiększą optycznie twój zbiornik, jeśli lubisz "ruch" w akwarium to proponuje bystrzyki Amandy , które w twoich warunkach będą miały okazje się znakomicie wybarwiać a których ze względu na przyzwoity litraż będziesz mógł wprowadzić spora grupę
-
Paweł Kubiak
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Środa Wielkopolska
Paweł Kubiak napisał(a):witam, w akwarium masz sporą ilość korzenia plus rośliny które kiedy się rozrosną ograniczą przestrzeń do pływania dlatego sprawdzą się rybki które lubią kryjówki i jednocześnie nie będą zbyt duże tym samym powiększą optycznie twój zbiornik, jeśli lubisz "ruch" w akwarium to proponuje bystrzyki Amandy , które w twoich warunkach będą miały okazje się znakomicie wybarwiać a których ze względu na przyzwoity litraż będziesz mógł wprowadzić spora grupę
Ile mogę wpuścić sztuk tej rybki?
-
admer
●
- Miasto: Poznań
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
18-20 sztuk na początek a jak uznasz po zarośnięciu że jest dość miejsca i nie chcesz wprowadzać innych gatunków to kolejne kilka sztuk możesz spokojnie dołożyć. co do obsady obowiązuje pewna zasada 1 cm ryby na 3 litry wody
-
Paweł Kubiak
●
- Miasto: Środa Wielkopolska
Powiązane tematy
Witam! Kupiłem niedawno akwarium, z którym dostałem kilkanascie rybek. Nie bardzo znam sie na pielęgnicach i prosze o pomoc w identyfikacji gatunków
1 http://imageshack.us/f/19/njzs.jpg/
2 http://imag...
Cześć, zwracam się o pomoc w diagnozie choroby(?) u ryb w moim zbiorniku.
Wszystko zaczęło się mniej niż pół roku temu, zaczęły wtedy zdychać skalary i czasem inne ryby, średnio jedna ryba na 2/4 tyg...
Witam , mam prośbę , aktualnie w akwarium mam 2 ławice : 10.szt. kardynałka chińskiego i 10 szt. Zwinnika czerwono ustnego 1 zbrojniki niebieski do tego niezliczoną ilość krewetek , kilka helmetów i i...
Cześć,
proszę o pomoc w identyfikacji organizmów na szybie. Średnica około 1-2mm. Nie mają wyraźnego korpusu, tak jakby parzydełka wyrastały z jednego punktu, czyli takie bardziej krzaczaste niż drze...
Witam czy mógł by mi ktoś pomóc w nakierowaniu co dolega mojemu skalarowi od wczoraj zachowuje się jak na dołączonym zdjęciu oraz filmie,
Inne ryby się maja dobrze tylko owy skalar ma problem jakiś.
...
Witam.
Kupiłem dwie Pielęgniczki Ramireza oraz jedną Electric Blue. Proszę o pomoc w identyfikacji płci ponieważ chciałbym dokupić drugą do pary dla Electric Blue oraz upewnić się że te zwykłe które k...
Witam. Mam problem z rozpoznaniem choroby na rybach razbory galaxy. Ryby cały czas przebywają w kącie akwarium przy powierzchni. Dziękuję za pomoc.
Mój glonojad ma takie pęcherze od niedawna jak mu pomóc IMG20220615122020.jpg
Wysłane z CPH2197 przy użyciu aplikacji mobilnej roslinyakwariowe.pl
Dzień dobry - zakładam właśnie nowe akwarium(ciemne wody) i w głowie mam prostą i niedużą obsadę. Proszę tylko kogoś bardziej doświadczonego o opinię na ten temat.
Akwarium 60x40x40 72l
Podłoże piach ...
Witam.
W mojej kosteczce 45x45x48 (85 litrów) mam obecnie:
3 x Prętnik karłowaty
5 x Razbora Espei - po weekendzie dojdzie jeszcze z 7szt. bo ma być dostawa w sklepie
7 x Otosek przyujściowy
1 ...
|