Ryby w akwarium roślinnym - dobór obsady, metody karmnienia, profilaktyka i leczenie.
Witam. Mam w akwarium coś takiego:  ; Część robali siedzi na szybach a większa część pływa po akwarium. Znalazłem taki temat gdzie teoretycznie jest coś podobnego. Zresztą piszą tu, że to dobre robaki. Link do tematu: http://nano-reef.pl/topic/4694-male-biale-robaczki-duzo-czy-to-grozne/ Proszę o pomoc w identyfikacji tego żyjątka. Pozdrawiam Roman P.S. Przepraszam za jakość zdjęć ale mam tylko telefon.
-
romanfrac
●
- Ranga: Początkujący
Czy to przypadkiem nie wypławki!? To pierwsze co przyszło mi do głowy  ,ale są tutaj bardziej obeznai ludzie którzy napewno się wypowiedzą
-
bartek2462
●
- Ranga: Początkujący
Powiązane tematy
Cześć,
Zauważyłem takie robale przy dnie, kręcą się między kamieniami, zdjęcie poniżej, czy to wypławki i NO Planaria pomoże?
Witam serdecznie,
Od kilku dni obserwuje namnażanie się białych robaczków które bez skrępowania zadomowiły się w mchu i wątrobowcu a także od czasu do czasu lubią popływać sobie w toni wody razem z ne...
Proszę o pomoc zakupiłem w internecie kilka ślimaków helmet. Jeden z nich został zakupiony wraz z białymi kropkami, które rozprzestrzeniły się po całym akwarium (kamienie, korzenie itp.). Dodaję kilka...
Witam
Złapaliśmy małe 3 gupiki , jedna rybka urodziła . Czym je karmić ? I czy mogą być same w kotniku? Jak postępować z malutkimi ? Proszę o porady
To nasze pierwsze akwarium ,mamy od 2miesiecy , dz...
Witam.
Proszę o pomoc w identyfikacji białych kropek na szybie mojego krewetkarium.
Ich wielkość to ok. 0.5 mm, są stacjonarne, posiadają one małe czułki, które chowaj gdy coś się do nich zbliży (prz...
Witam.
Pierwszym raz mam narybek glonojada. Wykluły się po 5 dniach, narybek jest teraz cały czas w jaskini glonojad zrobił ja w skalę dragon Stone. Jaskinia jest dość ciasna jak glonojad do niej wejd...
Planuje założyć akwarium, kostkę 30x30x30. Chcę tam trzymać bojownika i krewetki. Moje pytanie brzmi czy mogę do niego jeszcze dobrać kilka bystrzyków amandy czy to już będzie za dużo?
Wysłane z M20...
Witam,
problem jak w temacie i nie wiem co z tym zrobić :) . Pojawiły się kilka dni po wpuszczeniu krewetek, są bardzo malutkie i jak człowiek się przyjrzy delikatnie się poruszają. Na dole link do ...
Witam. Proszę o pomoc w rozpoznaniu co dzieje się z płetwami bójka. Martwica, pleśniawka czy jeszcze coś innego. Kilka dni zachowywał się dziwnie ale nie było żadnych objawów. Teraz zachowuje się już ...
Witam.
Mam problem z białymi robalami. Ostatnio się ich trochę namnożyło. Chyba załatwiły mi glonojada.
Przy okazji chciałem zapytać o te glony na trawie i pozostałych roślinach.
Wiecie jak pozbyć ...
|