Dobór filtra do wymiarów akwarium, opinie o sprzęcie i sposoby na wydajne wkłady.
Witam, jestem nowa na tym forum ale potrzebuje porady dotyczącej grzałki Jager. Otóż wczoraj kupiłam ją od znajomego i kompletnie nie wiem jak ustawić w niej temperature, niby żarnik sie świeci ale temperatura sie nie podnosi... Pomóżcie 
-
qlimax695
●
- Ranga: Początkujący
Ile litrów ma twój baniak?Ile wat posiada ta grzałka? Spróbuj ją włączyć na max i kontroluj temperature termometrem 24-24 stopni Jesteś pewna ze potrzebna jest ci grzałka na lato?
-

dadors
●
- Ranga: Znający temat
- Miasto: Iława
dadors napisał(a):Ile litrów ma twój baniak?Ile wat posiada ta grzałka? Spróbuj ją włączyć na max i kontroluj temperature termometrem 24-25 stopni Jesteś pewna ze potrzebna jest ci grzałka na lato?
-

dadors
●
Polecamy zakupy w sklepie forumowym
200l baniak, grzałka ma 250w nie widac na ile jest ustawiona, niby sie świeci ale wgl nie grzeje..
-
qlimax695
●
Spytaj sie znajomego czy mu działała może ci wcisną walnięta .Spróbuj włożyć do akwa rozkręć na max i obserwuj, po kilku minutach włóż rękę do akwa i dotknij czy ciepła w wodzie lepiej wyczujesz temperaturę czy grzeje czy nie.Tylko nie sprawdzaj jej na sucho bo możesz przegrzać
-

dadors
●
Na pewno nie sugeruj się skalą na grzałce tylko rozkręć na max tak jak koledzy piszą i co np 3h obserwuj dokładnie termometr. Możliwe, że mimo świecenia nie grzeje u mnie 3 dni temu było to samo Jager 150W padł mimo świecenia nie grzał po zdemontowaniu okazało się, ze do środka jakimś cudem dostała się woda.. Ostatecznie wyjmij grzałkę z wody złap mocno dłonią część grzewczą i włącz do prądu na 1-3 sekundy jeśli tylko poczujesz że robi się ciepła natychmiast wyłącz. Mimo to tego sposobu Ci nie polecam;)
-

_VIPER_
●
- Ranga: Poznaje temat
- Miasto: Łódź
może włączyłaś ją na sucho i się przegrzała albo znajomy sprzedał ci uszkodzona  zapytaj
-

ariusz
●
- Ranga: Poznaje temat
Wyszło że znajomy popsutą sprzedał, ale oddałam i zamowilam już nowa wiec bedzie gitara. Podłaczyłam na sucho jak olega pisał i nie było wogole ciepła wiec pewnie cos poszło w niej no ale trudno. Dzieki za odpowiedzi  !
-
qlimax695
●
qlimax695 napisał(a):Wyszło że znajomy popsutą sprzedał, ale oddałam i zamowilam już nowa wiec bedzie gitara. Podłaczyłam na sucho jak olega pisał i nie było wogole ciepła wiec pewnie cos poszło w niej no ale trudno. Dzieki za odpowiedzi  !
Wychodzi na to że kolega chciał z ciebie zrobić"blondi" ale mu nie wyszło 
-

dadors
●
Powiązane tematy
Prezentujemy nowość w ofercie naszego sklepu - grzałkę, która odtwarza naturalną domową amplitudę temperatury, odwzorowoując efekt występujący w naturalnych ekosystemach wodnych...
Czytaj więcej »...
Hej, pytanie do użytkowników wyżej wymienionego filtra, czy to jest normalne, że nie mogę fabryczną grzałką zamontowana w filtrze uzyskać wyżej temperatury niż 28 stopni, skala na grzałce jest do 32 s...
Czy ktoś z forumowiczów używa grzałki przepływowej aquael Flow?
Szukam opinni na ich temat i za wiele nie ma.
Zastanawiam się nad zakupem 500w .
IMG_5871.JPG
Grzałka w akwarium 54l ma 13 miesięcy, czy zaczyna się dziać z nią coś niedobrego ? Wcześniej nie nagrzewała się tak na czerwono jak widać na zdjęciu.
Witam.
Szukam jakiegoś filtra zewnętrznego z wbudowaną grzałką, dla kostki 30L.
Wiem że malutki ale chce zrobić małą kostkę iwagumi - dywan i skały do tego białe tło i nie chce żeby grzałka i filtr ...
Cześć,
Chciałbym usłyszeć waszych opinii o grzałkach Ultra Heater. Ustawiłem temperaturę 24 stopni C, ale grzałka grzeje do jakiś 22.8 stopni C, 23.3 stopni C przy włączonym oświetleniu LED. Czyli his...
Potzebuje do sumpa grzałki o dużej mocy, minimum 500W, może byc więcej, tylko warunek zeby nie była taka długa jak te które są w ofertach, 30cm to max długości, moze byc gruba ale nie długa, istnieja ...
Witam
Zastanawiam sie nad takim wynalazkiem Hydor ETH 200 nigdy jeszcze nie miałem doczynienia z taką grzałką dlatego zadaje takie pytanie i prosze o opinie :) zastanawiam się czy ta grzała nie ogran...
Witam
Poszukuje dobrego filtra zewnętrznego z grzałką do baniaczka 63l czy ktoś może coś polecić? Każda rada będzie pomocna
Zastanawiam się nad Eden 511-100W Filtr zewnętrzny z grzałką do akwarium 12...
Padła mi grzałka w akwarium i zastanawiam się nad przepływową na wąż ale za bardzo nie mam na nią miejsca już. Więc druga opcja to wymienić filtr na taki z grzałką. Myślałem o starym eheimie np. 2317,...
|
|