Glosia - Forum roslinyakwariowe.pl Przejdz do tresci
Jesteśmy po świeżych dostawach roślin zobacz katalog →

Glosia

Liczba wyświetleń: 1004·Odpowiedzi: 3
Dyskusje nie pasujące do innych działów. Aktualności i ciekawostki akwarystyczne.
Zaloguj się, aby zmienić widok

28 mar 2014, 16:52 Glosia  (#1)  

mam do was takie pytanko, a mianowicie:
czy po posadzeniu Glosi w swieżo zakładnamy zbiorniku można ją odrazu wyrównać, czy poczekać aż sie ukorzeni?
Z góry dziekuje

pawelilawa
Ranga: Początkujący

mrgibbass Kraków

28 mar 2014, 18:28 Re: Glosia  (#2)  

Ja czekałem jakiś tydzień.

mrgibbass
Ranga: Aktywny użytkownik

Miasto: Kraków

28 mar 2014, 18:35 glosia  (#3)  

witam i pozdrawiam akwarium zalane 2 tygodnie temu glosia ciemnieje jakie mogą być przyczyny parametry wody nie mierzone jedynie co2 jest w normie pozdrawiam

irek2806
Ranga: Początkujący

Polecamy zakupy w sklepie forumowym

28 mar 2014, 19:00 Re: Glosia  (#4)  

Daj jej troszkę czasu. Tydzień to takie minimum. Jak bym poczekał dwa, trzy tygodnie i dopiero ciął. Później regularna przycinka co 7-10 dni.
[b]Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny!

Prospero
Ranga: Znający temat

Wspieram stronę kontem Premium

Powrót do Forum ogólne

Powiązane tematy

DSC_0145.jpg

Duży heniek i glosia problem:/

kiko700 w Nawożenie · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 5411
Witam wszystkich:) Mam pewien problem odnośnie dużego heńka. Już pomijam fakt że zrobiłem błąd bo zasadziłem go sobie jako roślinę pierwszoplanową:/Cały czas go obcinam na wysokości 5-7cm, od pewnego...

Glosia czy Henio?

kicker w Sprzątanie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1517
Start mojego akwarium zbliża się nieuchronnie a zostało mi jeszcze kilka niewiadomych. Jedną z nich jest wybór rośliny na pierwszy plan, wybór ogranicza się do dwóch już wstępnie wytypowanych: Henio l...

Glosia się rozpuszcza?

OjGeN w Sprzątanie · Odpowiedzi: 12 · Wyświetlenia: 4789
Witam! Zidentyfikowałem ostatnio chyba jakiś niedobór, wygląda to jakby roślina się rozpuszczała. Zgniłem sadzonki już wyrzuciłem Akwarium: 45x25x30 (33L) Światło- 1x20W Philips tornado 6500K fil...

Glosia blednie

MarekG w Sprzątanie · Odpowiedzi: 16 · Wyświetlenia: 3675
Zrobilem restart zbiornika, na razie bez callosci zdjecia bo sie nie ma czym chwalic poki co. Parametry: Pojemnosc 112L Swiatlo: 3x24w (na razie wlaczone 2x24 W na 6 h) Podloze ASII+ Filtracja Eheim ...

glosia krasnorosty

seicodriver w Glony · Odpowiedzi: 5 · Wyświetlenia: 1550
Witam dzieją się u mnie w akwa dziwne rzeczy glosie zaatakowały krasnale lecz na pozostałych roślinach ich praktycznie nie ma podjąłem już walke podmieniłem 2X w tyg ok 50% wody i czekam na easy carbo...

Brzanki rózowe a glosia

kordi w Zwierzęta · Odpowiedzi: 1 · Wyświetlenia: 979
Planuję zmianę aranżu na azję i trawnik z glosi, ale słyszałem ze brzanki różowe, które mam w planach, kopią w podłożu i mogą mi powyrywać glosię. Jeżeli ktoś miał doświadczenia z tymi rybami to ba...

[300 l] zmiana części podłoża i dylemat z glosią

Sebastianp w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 15 · Wyświetlenia: 3488
Zmieniłem podłoże z przodu na Amazonię i męczę się czy sadzić z powrotem Glosostigmę. Świeżo wysypane podłoże ma swój urok, ale wiaderko glosi stoi ;) Jakie jest Wasze zdanie ? Aktualna fotka tro...

Glosia rośnie do góry

Bogdan w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1835
Witam Wiele wątków przewijało sie na ten temat ale nie znalazłem nigdzie zakończenia. Problem dotyczy glosi, nawożenie,CO2, światło 0,7-1W/l a glosia zamiast ciągnąć się po podłożu rośnie w górę...

Moja glosia pnie się do góry jak szalona !!!!

age uke w Nawożenie · Odpowiedzi: 4 · Wyświetlenia: 1391
Moja glosia rośnie bardzo szybko w szerz jak i wzwyż. Mam pytanie czy to jest tylko kwestia za małego światła (0,7 w / litr - 50cm wysokości akwa) czy może być również wynikiem czegoś niepoprawnego w ...

glosia czy maly henio

rabbit w Aranżacja akwarium - aquascaping · Odpowiedzi: 9 · Wyświetlenia: 2762
glosia czy maly henio która z tych roślin waszym zdaniem jest ładniejsza mam u siebie glosie ale jak juz obrosnie cale podłoze to listki walczac o swiatlo wyrastaja nad siebuie walcza o światło i r...

Statystyki

Ten temat przegląda 293 użytkowników w tym 0 zalogowanych
Najwięcej użytkowników online (52433) było 12 sie 2026
 •  Liczba postów: 570984
 •  Liczba wątków: 48800
 •  Użytkownicy: 36930

•  Najnowszy użytkownik: rafał_witecki

Obserwuj nas

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 293 gości

Newsletter

Odbierz 15 zł na zakupy od 200 zł i nie przegap żadnej promocji. Bądź na bieżąco z poradami i nowościami akwarystycznymi.

Zapisując się, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości marketingowych na podany adres e-mail. Administratorem danych osobowych jest roslinyakwariowe.pl. Więcej

Rośliny akwariowe - sklep akwarystyczny Nowa Ruda
Copyright © 2001-2026 roslinyakwariowe.pl ®
Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, rozpowszechnianie całości lub fragmentów strony zabronione.